NOWALIE HAR BÖRJAT MED SMAKPORTIONER


Nu är N 3.5 månad och vi har under julledigheten sen hon blev 3 månader testat lite smakportioner. Vi har hittintills testat mangopuré, äpplepuré och päronpuré. Mongo och äpple va en höjdare. Speciellt mango. Päron var inte alls en lika gott tyckte hon. Jag tänker att vi nu kör på dem två smakerna i någon vecka till så hon vänjer sig vid dem smakerna. Sen tänkte jag testa morotspuré och sen börja med smakportioner i gröt. Ska bli spännande detta.Varför vi börja med smakportioner redan när hon blev tre månader och inte fyra månader? Jo vi gjorde det för att vi har haft svårt att få i N mat här hemma under tiden hon nu varit lite dålig. Både när hon hade något virus i kroppen och kräkte i mängder av ersättningen så när vi då gav henne puré så behöll hon det och kräkte inte upp det. Vi kände bättre med någonting än ingenting alls och eftersom hon både tycker om det och inte visar någon reaktion på dem smakerna vi provat så ser vi heller ingen anledning att sluta och börja med det senare.

  • Nära Borrgatan , Åstorp

Gillar

Kommentarer

JennyLou
JennyLou,
Visst är det roligt att få börja ge dem annat? Lou tycker det är riktigt kul att bli matad med sked verkar det som också! Och vad mycket hår N har fått- så söt😍
nouw.com/jennylou
juliamalmgren
juliamalmgren,
Men eller hur! Så kul att se deras reaktioner och att dem får smaka på annat än ersättning/mjölk 😍 Ja Nowalie med, det är lite kruksigt än med skeden men hon börjar vänja sig smått nu ☺️ Ja visst har hon fårt det! Det växer otroligt mycket och nu har hon bad hair day varje dag 😂
nouw.com/juliamalmgren
Matilda
Matilda ,
Ett tips som vi fick från BVC är att börja med en smak i taget så man kan veta vad de reagerar på och man enkelt kan veta vad de är allergiska mot. Annars är det svårt att veta vilket hon reagerar på med tex utslag. Vi fick rekommenderat att börja tex med morotspuré i 2v sen ta äpple puré i 2v osv..
Ett tips bara! Kram och hälsa familjen 😊
juliamalmgren
juliamalmgren,
Det är precis så vi gjort. Vi började med äpple pure och körde på det ett tag. Sen mango pure som vi körde på ett tag , ca 2 veckor var med dem. Men jag vill testa någon vecka extra med båda dem puréerna nu när det gått så bra utan någon reaktion med dem innan jag börjar med ny smak ☺️ Har också bollat de med BVC som tycker jag gör rätt så som jag gör så det är ändån skönt , eftersom jag börja innan rådfrågat BVC ☺️ Men tack för tips! detsamma till er, Kramar!
nouw.com/juliamalmgren
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229