Hur vet man att det är dax?


Det är något som slagit mig sedan någon dag tillbaka. Hur vet man att det är dax och bebis är påväg? Efter igår kväll/inatt så slog det mig ännu mer. För vad jag kände igår och som höll på inpå natten var nog förvärkar, eller ja vad vet jag? Har aldrig fött barn innan så jag vet ju egentligen inte hur det känns? Har läst på kring det och utgått därifrån och enligt det jag läst så verkar förvärkar vara när man får en sammandragning och magen blir hård så känns det samtidigt som en smärta av mensvärk som även kan stanna kvar efteråt ett tag. Strålande/smärta i nederdelen av ryggen osv. Japp exakt så kändes det igår för mig, dock kan ju detta komma flera veckor innan bebis faktiskt väljer att titta ut. Men igår var första gången sammandragningarna faktiskt gjorde ont.. dem har alltid kommit väldigt regelbundet sista tiden men inte gjort ont förens igår. Hade ett sånt tryck neråt och hon rörde och kändes som hon tryckte/sparka neråt och ville komma ut. Super obehaglig och ond känsla.

Slutade med att jag tillslut gick in i en lång dusch mitt i natten och efter det la det sig lite och jag somnade. Men fick stå och vagga stundvis i duschen för att det gjorde ont och gick verkligen inte att sitta ner. Nu är det lugnt igen dock. Men tankarna slår ändå en hur man vet.. när det faktiskt är dax. Jag menar, tänk om man inte märker att vattnet går? Man kanske står som sagt i duschen och har redan en massa vatten som rinner ner för kroppen? Eller det märker man så tydligt så man inte kan missa det isåfall? Frustrationen av att jag inte tror min slempropp gott än och som jag även läst ska gå och att det kan vara ett tecken på att bebis snart är påväg, eller den är något man också inte behöver lägga märke till att faktiskt har gått? Den kanske redan har gått för mig? Får åter igen.. vad vet jag? detta är första gången för mig och just nu går jag och bara inväntar att det är dax när jag känner smärta av värkar 3 gånger på loppet av 10 minuter. För det är det ända jag kan förstå mig på. Ja ni hör ju hur huvudet snurrar med tankar just nu. Inget som stressar mig eller påfrestar mig negativt på något sätt men jag som är ett sådant kontrollfreak tappar kontrollen av att inte veta i detta läget.


  • Nära Åstorp

Gillar

Kommentarer

Patriciaespe
Patriciaespe,
Åh va spännande ändå .. att det är så nära och att bebis verkligen kan komma när som nu 😍nouw.com/patriciaespe
Thereese
Thereese,
Då är vi två som funderar på det där. Har också funderingar på det där när vet man egentligen när det är dags? Alla säger ju så olika och dom flesta säger ju att man märker när det väl är dags men det hjälper ju inte en så mycket🤦🏼‍♀️ Och för vissa går ju inte ens vattnet eller slemproppen heller så hur märker man det liksom då förutom smärtan för ont har man ju liksom🤷🏼‍♀️ Man vill ju liksom ha bättre svar än vad man får🙈❤️ nouw.com/thereese
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229