GRAVIDVECKA 28 // Hur mår vi?

Godmorgon älskade ni

Idag vaknade jag till när M skulle till jobbet. Var så trött så vet inte vad som sagts eller vad jag sa, haha! Somna om igen och vaknade inte förens vid 08:30. Dock med både halsont och förkylning. Vet inte om det är tillfälligt eller om jag börjar bli dålig. Det får vi verkligen inte hoppas att jag blir, har inte tid med det!

Denna måndagen går vi in i vecka 28 och tredje men även sista trimestern av graviditeten. Tiden går verkligen sååå snabbt nu, hinner knappt med själv längre. Jag har börjat få en del sammandragningar, inga som gör ont hitintills. Dock har jag haft smärta i nederdelen av magen nu lite till och från under tre dagars tid som inte känns som någon mensvärkssmärta. Får avvakta och se om det lägger sig annars får vi kanske ta kontakt med min barnmorska och kolla upp det.

Hur är det med mig?
Förutom sammandragningarna och det onda som kommer till och från så mår jag bra. Har börjat få kramp i vaderna under nätterna men inget ovanligt om man läser hur det kan var under sin graviditet just nu. Svullna fötter har jag fått leva med ett tag nu så det är inget som påverkar en direkt heller. Tröttheten har väll blivit värre. Jag börjar bli allt mer trött men om jag tänker på att vila och känna av min kropp när jag behöver en längre sovmorgon osv så brukar det fungera bra det också.

Jag kan verkligen inte klaga över denna graviditeten alls. Har så många vänner som mår eller mått skit genom hela graviditeten men jag mår verkligen så bra jämfört med dem, men man ska inte säga för mycket. Det kanske vänder på en sekund. Det värsta har nog egentligen inte med någon sorts av smärta i kroppen att göra under denna graviditet. Utan det har nog mer på psyket som påverkar mig väldigt mycket i perioder och som jag skämts över att prata med någon kring. Tänkte lätta på hjärtat kring det mer i ett annat inlägg och se om där är någon annan som känt som jag..

Hur är det med mini?
Med mini tror jag det är bra, hon är fullt aktiv som vanligt i magen, ständigt sparkar. Där var en av dessa tre dagarna nu som hon var mindre aktiv och man blev lite orolig såklart då man är så van att hon nästan alltid sparkar där inne. Men hon var väll trött den dagen och vakna till liv sen på kvällen igen med full disco i magen, haha!

Enligt mina gravidappar är hon nu ca 38-39cm lång och gått över sitt första kilo i vikt. Hon är lika stor som en aubergine. Vissa bebisar lägger sig till rätta med huvudet neråt redan nu. Dock gör inte alla det för där finns fortfarande tillräckligt med plats för att dansa rundor i magen och göra kullerbyttor. Det står massvis om att OM mini skulle födas nu så skulle hon ha goda chanser att klara sig. Hennes lungor är nu så pass färdigutvecklade. Men hon får gärna stanna kvar där inne ett tag till, trotts att jag längtar efter henne!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229