Gravid vecka 31

Godmorgon säger jag och mini från sängen. Här ligger vi kvar ett tag innan vi går upp och gör någon nytta utav dagen. 

Vet man inte ska säga det.. men gud vad fort det går. Jag hinner inte med, jag som precis förstått mig på att jag gått in i vecka 30 har idag gått in i vecka 31 av graviditeten. Nog märks det på alla sätt och vis. 

Tänkte skriva lite update kring allt..

-------------------------------------------------------------------

Hur mår jag?

Som ni förstått er på har kroppen börjat säga ifrån ordentligt. Har verkligen mått prima tills jag gick in i vecka 30. Sen vände det för mig.. och har insett att det släpper inte, utan blir bara värre. Tänkte jag skulle ta upp det med barnmorskan nu nästa gång jag ska träffa henne. Se vad hon kan ge mig för tips och hur jag går till väga. Annars förutom att kroppen vill något annat så mår jag prima. Ovanligt trött kan jag väll känna mig en hel del just nu.. ibland kan det bli så illa att jag helt plötsligt blir så trött pang boom från ingenstans när jag står upp och kan nästan somna ståendes, lite läskigt. Men att va trött är ju en enkel sak jämfört med hur man annars kan må i sin graviditet har jag förstått, så klagar inte om det.

Cravings? 

Cravings.. ja vad ska man säga om det.. ni som följt mig ett tag har läst om att jag var beroende av skivad citron som jag bara åt som godis. Men det har lagt sig lite nu, kan absolut fortfarande vilja äta det men inte alls i den mängden som tidigare i graviditeten. Nu har jag däremot blivit helt besatt av fefferoni.. och inte vilka fefferoni som helst utan Roma pizzerias fefferoni. Inte kan jag ju gå dit och be om bara fefferoni sådär.. så får leva på en burk med fefferoni från Ica just för tillfället.. men snart spricker jag och kommer åka till Roma och be om att få köpa av dem.. om jag så ska förklara anledningen till varför, haha!

Hur är det med mini? 

En livlig liten Donna har vi allt där inne i magen, som jag tror har det väldigt bra. Nu sedan jag gick in i vecka 30 så har det verkligen varit en helt annan rörelse i magen. Hon kan helt plötsligt sparka från ingenstans så hård spark så hela magen bara rör sig och jag typ kan känna hennes fot mot min hand när jag håller den över magen. Som jag tidigare nämnt är det liksom inga sköna sparkar längre heller, dem gör mer ont och är obehagliga just nu. Hicka har jag också varit med om att hon fått en del sista tiden, lite roligt tycker jag. Annars är där inte så mycket skillnad på den biten, man har verkligen kommit in i vilka tider hon är vaken vid nu och vilka tider hon sover i magen.

Och med hennes utveckling? 

Hennes utveckling såhär långt har jag läst mig till att hon väger ca 1,6kg och har en längd på ca 41-43 cm. Nu börjar hon verkligen växa till sig och det märks! Hennes organ är nästintill färdigutvecklade men hennes lungor behöver lite extra tid på sig för att bli helt färdigutvecklade. Nu ska hon mer skaffa sig lite ”hull” och försöka gå upp i vikt lite till innan hon är dax för att titta ut.

Alla förberedelser:

Med alla förberedelser inför att hon ska komma börjar väll bli så smått färdigt, eller ja där är ju lite kvar men inte alls i den stora mängden så jag blir stressad utav det. Nu kan vi ta och införskaffa det i lugn och ro nu i slutet utan stress liksom och det kan jag tycka är väldigt skönt.

Gillar

Kommentarer

MoaPaulsson
MoaPaulsson,
Åh min kille hade också väldigt mycket hicka i magen, och då har dom det även utanför magen också hihi 😍nouw.com/moapaulsson
juliamalmgren
juliamalmgren,
aw! jasså? 😍 då kanske denna lilla donnan har det med då, hihi nouw.com/juliamalmgren
sarahceciliacollin
sarahceciliacollin,
Sötaste magen jag sett 😍nouw.com/sarahceciliacollin
juliamalmgren
juliamalmgren,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229