För och nack delar med att vara gravid

Tänkte skriva en liten lista om för och nackdelar som jag upptäckt nu under min graviditet. Självklart kan det skilja sig från person till person men jag tror inte jag är ensam om vissa saker.

Fördelar:

Bättre hår kvalité

Jag må ha blekt sönder mitt hår osv i slutet av förra och början på detta året men gud vilken vändning det fått nu under graviditeten. Mycket friskare och trots dens hemska färg så är det glansigare och mer lätt skött än någonsin. Låt det förbli så!

Känna mini sparka

Vad gör en gladare än när mini sparkar i magen! Helt underbar känsla och sista tiden har det blivit allt oftare, ja typ hela tiden. Hon är en väldigt aktiv bebis som aldrig vill ligga stilla, inte ens just nu! Roligt är det även när man kan tetas med henne och trycka på magen när man tycker hon ligger för stilla och sen hon börjar sparka hej vilt!

Viktökning

Jag har alltid varit underviktig och många gånger försökt kämpa mig upp i vikt utan framgång. Under graviditeten nu så har jag gått upp en hel del och börjar snart nå den vikt jag ska ha för min längd och min viktkurva. För många tycker dem detta är jobbigt att gå upp i vikt, men för min del gör det ingenting alls och hoppas innerligt jag kan få behålla en del kilo efter graviditeten!

Alla förberedelser

Åh vad jag tycker det är mysigt att handla till mini, att förbereda alla hennes saker och bocka av det man köpt och det man har kvar att inhandla till hon kommer. Klart det kan bli ett stressmoment emellanåt för en med men för det mesta är det sååå mysigt. Längtar till jag kan få börja göra ve minis rum.

Lär känna sig själv på ett helt annat sätt

Jag har fått uppfattningen av att man lär känna sig själv på ett helt annat sätt nu under graviditeten. Självklart så är man mer känslig nu osv. Men man förstår verkligen sig på sin kropp och vad man klarar och inte klarar av. Vågar säga stopp när man känner att det blir för mycket osv. Jag hade liksom ingen stopp knapp innan jag blev gravid med att känna av sin kropp och vad den orka, men nu har jag det och det är så skönt att kunna styra det på ett så bra sätt.

Nackdelar:

Sämre hy

Ja hyn kan man väll säga har blivit sämre, först blev den nästan bättre i början av graviditeten och sen vände det efter vecka 18 ungefär och nu får jag lätt finnar och har otroligt torr hud.

Kläderna passar inte längre

Det är inte förens nu senaste veckorna jag verkligen har fått kämpa för att få på mig något, tidigt blev det att byxorna inte passa mig och jag fick skifta mellan något enstaka par. Men nu är det verkligen mycket som inte går på mer, antingen är magen, brösten, rumpan, låren eller något annat i vägen som gör att det tar stopp till att få på sig något. Gravidbyxorna används flitigt dem kyligare dagarna och lösa klänningar eller shorts med resår dem varmare dagarna.

Något tröttare

Tröttheten har börjat smyga sig på allt mer, krävs inte mycket för att jag ska bli trött. Räcker jag äter kvällsmat så blir jag super trött. Vissa dagar är värre än andra men känner folk som är eller varit mycket tröttare i sin graviditet än vad jag är i min, hitintills iaf!

Ständigt kissande

Jag har aldrig varit med om dess like! Jag är uppe och kissar minst två gånger om natten, springer nästan hela dagarna och kissar. Det hjälper inte direkt att mini ligger och sparkar på min urinblåsa så att jag blir akut kissnödig och måste springa direkt, annars kanske det händer en olika? Vill inte chansa, haha!

Humörsvängningar

Yes, det kan man väll lugnt påstå att man har. Ena stunden är man glad, andra arg. Helt plötsligt gråter man floder utan någon speciell anledning..Det gäller för folk i ens omgivning att verkligen hänga med i svängarna och förstå att det kan bli så när man är gravid.

Såhär blev min klädsel inför jobb idag. Gravidbyxorna sitter som en smäck trots det känns som dem är lite väl varma att ha på sig idag, men vi får inte ha vad som på oss på jobb och det är väll förståligt. Detta får helt enkelt duga!

Gillar

Kommentarer

michellenorman
michellenorman,
sparkarna är så mysiga💗 enda tills de håller en vaken hela nätter 🤔😂nouw.com/michellenorman
juliamalmgren
juliamalmgren,
haha, kan tänka mig det! än sålänge har jag bara svårt att somna på kvällarna för hon sparkar så! men annars är det lugnt under natten 😄👶🏼💗nouw.com/juliamalmgren
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229