”Du bestämmer inte hur vi ska göra..”

Godmorgon älsklingar

En styck katt ville inte jag skulle sova längre efter att M åkt till jobb, mjaua konstant tills hon såg att jag inte sov mer. Nu när jag gått upp och sitter här yrvaken i sängen med tvn på i bakgrunden så ligger hon tyst, nöjd och sover bredvid mig.. blir man tokig eller! Skulle egentligen vara ledig idag men får rycka in på jobb och ta stängningen då en kollega är sjuk. That’s life.

Vrålhungrig är jag, också har vi inget jag kan tänka mig att äta hemma.. hmm får se hur jag löser det för mat i magen behöver jag.

Något jag har märkt genom graviditetens gång är vad folk slänger ur sig för saker till den som är gravid. Absolut att jag kan förstå att man är gravid för första gången och folk vill hjälpa till osv. Men jag tänkte kräka av mig några punkter jag upplevt jobbiga under min graviditet hitintills..

- Det är inte alltid man vill höra vilken liten mage man har för att vara i den veckan man är i. I detta fallet bryr jag mig inte, jag kan tycka det är skönt att jag inte har större mage än den jag har för tillfället, skulle bara varit jobbigt och i vägen för en på jobb osv. Jag har en mysig liten kula, och oavsett hur stor eller liten min mage är och kommer bli så är huvudsaken att mini mår bra och att hon kommer ut frisk. Sen vet jag med mig varför jag har så liten mage också. För det första är det min första graviditet, då brukar man inte få så stor mage. För det andra så är jag väldigt tanig i mig själv. Alltid varit underviktig och jag har inte ens hitintills i graviditeten nått upp till den vikt jag ska ha för min längd.. och då har jag gått upp ca 10 kg redan. Jag tänker bara på att alla gravida kvinnor tar det inte lika bra som mig och vågar kanske inte stå upp över sig att dem känner sig ledsen pågrund av att någon säger en sådan sak trots att det inte menas som något illa.

- Rådgivning tackar jag och tar emot mer än gärna från personer i min omgivning. Då det är min första graviditet så är det klart att man är okunnig och inte vet hur man ska göra eller vad som är bäst att inhandla till bebisen. Men att någon talar om för en vad man SKA ha eller hur man SKA göra påstår jag inte är att rådgiva någon. Jag kan få många bra tips från massor av olika människor kring samma sak, och alla tycker olika. Men inte ska jag göra som en säger bara för att dem tycker det är bäst, jag ska ju få göra på det sättet jag anser att jag känner är bäst och blir bäst för mitt barn. Det kan jag ha väldigt svårt för, rådfråga på men säg inte till mig vad vi ska göra eller vad vi ska absolut inte göra, det är upp till mig och M att avgöra vad vi tycker känns bäst.

- Något jag också märkt är att eftersom jag mått väldigt bra i denna graviditeten hitintills och har gjort ända från början stort sätt. Inga kräkningar, sällan illamående, inte ont i ryggen pågrund av graviditeten. Bara mer trött och utmattad, svullna fötter och sånt enklare som man kan bli och få under en graviditet. Men vissa dagar är skit, speciellt börjar jag känna det nu allt mer. Någon dag kan jag ha super ont i magen så fort jag är uppe och går för att livmodern växer som mest just nu, kan va super trött en hel dag trotts jag vilat och sovit en massa, hormonerna kan spela ett spratt och jag kan ha alla känslor man kan ha på en och samma dag och det mattar ut en det med ska jag säga er. Det som inte låter eller ser särskilt stort ut i ens ögon och öron är större än man tror för en gravid kvinna. Och ibland kan jag uppfatta att människor inte förstår en kring det, speciellt inte om man mått så bra annars som jag nu gör.

Är jag ensam om detta eller är där någon som känner igen sig. Har ni något ni stör eller störde er på under eran graviditet, dela gärna med er!

Gillar

Kommentarer

juliamalmgren
juliamalmgren,
Ja men eller hur, haha! Jag kan nästan säga att jag inte längtar till man har en stor mage (om man nu får det ens) för jag tycker det ser rätt jobbigt ut.. Jag njuter sålänge den lilla kulan finns här! Ha en fortsatt bra torsdag, kramar!nouw.com/juliamalmgren
Amanda Persson
Amanda Persson,
förstår att det är jobbigt med alla som är på en under graviditeten 😟 usch <3 aperssons.se
juliamalmgren
juliamalmgren,
ja det blir lite frustrerande tillslut.. 😔 <3nouw.com/juliamalmgren
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229