DET BLEV BÄTTRE

Jag ligger bredvid två trötta familjemedlemmar denna morgon. N vakna vid 8:00 tiden för att vilja ha mat. Och M vakna bara till och hjälpte till och sen somna han lika fort igen. N är sömnig nu igen efter maten så jag funderar på att när hon har somnat, gå upp och göra ve sig och packa ihopa lite till N för att sedan vara redo att åka ut till huset. Vi ska ta ett ryck där ute idag, ska bli skönt!

Mamma var också ledig idag så jag tänkte jag skulle fråga henne om hon kunde ta N en stund så jag också kan hjälpa till i huset. Det är lite svårt med en bebis och speciellt när dörrar är öppna och maskiner låter osv. Så på det viset är det skönt att både ha mamma och mormor så nära.Igår läste ni säkert att N hade vätskebrist. Man blev ju såklart orolig men vi hade varit i kontakt med både 1177 och BVC någon/några dagar innan angående detta. Vi hade fått tips och råd på hur vi skulle göra ifall vi hamna där, när vi skulle söka vård också vidare. Ändå blir man ju orolig. Som föräldrar till första så snurrar ändån huvudet med tankar, gör vi rätt eller gör vi fel, tar vi inte det tillräckligt allvarligt, borde vi åka in, överdriver vi m.m.

Vi gav henne vätskeersättning ca var 5-10 minut och mat i mindre mängder men oftare för att hon inte skulle kräka upp allt. Hon är ju trots allt en kräkbebis. Vi höll även koll på både fontanellen och hur fulla blöjorna var med kiss. Det tog sig och blev hela tiden smått bättre. Mot kvällen när vi skulle lägga oss så kolla vi hur hon mådde, byta blöja, gav henne vätskeersättning (lite större mängd) och byta blöjan. Hon verkade må bättre än tidigare under dagen, så vi sa att vi håller koll över natten och om det inte förbättras mer än detta så får vi åka in. Vi höll koll och hon mådde bra och även nu i morse så var fontanellen helt återställd och inte nersjunken mer än det ”normala”. Nu har kissblöjorna börjat bli fulla igen som i vanlig ordning. S K Ö N T!

Jag känner att vi fortsätter med vätskeersättning under denna dagens gång med för att hon ska bli helt återhämtad. För att vara på den säkra sidan. Men hon är vår glada, goda, spralliga tjej som är pigg! Så sålänge hon visar sig full med energi och allt gått så bra åt rätt håll så känns det inte som vi behöver oroa oss längre.

  • Nära Åstorp

Gillar

Kommentarer

JennyLou
JennyLou,
Vad skönt att höra att det blev bättre❤️nouw.com/jennylou
juliamalmgren
juliamalmgren,
Ja verkligen ❤️nouw.com/juliamalmgren
Jackielarsson
Jackielarsson,
Vad skönt att det går åt rätt håll för N !❤️nouw.com/jackielarsson
juliamalmgren
juliamalmgren,
Ja verkligen! 🙌🏽❤️nouw.com/juliamalmgren
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229