BB VÄSKAN

Närmare 9 veckor kvar tills mini är beräknad att komma och jag börjar redan nu fundera på vad man behöver ha med sig till BB när det är dax att åka in.. Börjat kolla vad både mini och jag behöver ha med mig. Har även börjat skriva en liten lista på sånt jag både läst och hört mig till kan vara bra att ha med sig. Men det är verkligen super svårt att veta vad man ska ha med sig, vad som är bra och totalt onödigt. Man läser så olika om vad folk tycker man ska packa ner i BB-väskan. Vad ska M ha med sig? Får han stanna kvar sen när mini fötts eller är han tvungen att åka hem? Så mycket att tänka på, tur det är ett tag kvar innan det är dax (förhoppningsvis).

Vi har däremot nog tänkt ut vad mini ska få nerpackat för kläder, kanske ändrar man sig hundra gånger om innan dess, haha. Men något från Newbie får det bli såklart.

Jag tänkte jag gör en lista här nedan på sånt jag hitintills tänkt på att jag ska packa ner, tips och råd om jag glömt något eller där är något som ni anser är totalt onödigt att ta med sig, kommentera gärna.

kläder till mini: 

Några klädset både under vistelsen där och något som hon kan åka hem i. Har även läst att bebisar gillar oftast att bara ligga i blöja och hud mot hud den första tiden nära intill en. Någon mjuk mössa, strumpor, pyjamas och filt tänkte jag även packa ner. Blöjor och några mjuka frottéhanddukar eller annat liknande för att torka dreggel eller kräk från bebisen.Såklart någon jacka eller mjuk fleece till henne att åka hem i med.

------------------------------------------------------------------------------------------

Kläder till mig: 

Efter förlossningen så borde ju verkligen mjuka, sköna mjukiskläder vara det skönaste som finns att ha på sig? Jag tänker något mjukis set till mig, amnings linnen, amnings bh, några gosiga inneskor/strumpor och kanske någon mjuk längre kofta.

------------------------------------------------------------------------------------------

i necessären: 

Jag tänker att jag får ju ha med mig lite så man kan känna sig hyfsat fräsch iallafall. Men att jag tänker på att byta ut alla dess parfymerade produkter mot parfymfritt och mildare produkter.

- Tandkräm och tandborste

- Borste, hårsnoddar och torrshampo.

- Intimtvätt, deodorant, mild schampo och balsam.

- Bindor/förlossningsbindor, bröstvårtskräm, mild bodylotion, Lypsyl (sägs nämligen att man blir väldigt torr om läpparna).

------------------------------------------------------------------------------------------

Viktiga papper:

Där är ju en del papper man ska ha med sig in som man får nu under graviditeten av barnmorskan. Vad man har för blodgrupp osv. Jag ska även skriva ett förlossningsbrev som jag ska ha med mig in och ge dem. ID handlingar och sånna saker kan jag också tänka mig är bra att ha med sig.

------------------------------------------------------------------------------------------

Tidsfördriv: 

Jag tänker att jag kanske ska ta med mig något som jag kan fördriva tiden med. Någon tidning, hörlurar så man kan lyssna på musik. Funderar på om jag ska ta med min macbook för att kunna kolla film om jag så vill eller om det räcker jag har mobilen att kolla på, laddare till den är ju dumt att glömma. Får se om jag kanske tar med min vanliga kamera också, lite roligt att ta mer ordentliga bilder när det är första barnet.

------------------------------------------------------------------------------------------

snacks:

Något gotte är ju ett måste att ta med sig. Jag tror det kan vara rätt skönt att veta att man har med sig något att tugga på när man är sugen på något gott mitt i allt. Det känns skönare att redan ha packat ner det än att M ska behöva springa iväg och lämna mig i allt för att köpa något till mig. Någon extra god dricka kanske också är bra att packa ner.

Gillar

Kommentarer

escali
escali,
This is so exciting!! Congrats beautiful <3 nouw.com/escali
juliamalmgren
juliamalmgren,
thank you sooo much darling! <3nouw.com/juliamalmgren
Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Nämen såå gulligt! <3nouw.com/emmaengstrom
juliamalmgren
juliamalmgren,
tack fina du.. kan knappt bärga mig tills jag får klä mini i massa fina kläder 😍nouw.com/juliamalmgren
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229