2 VECKOR KVAR - GRAVID VECKA 38

Hur mår jag?

Jag mår väll som jag borde göra i vecka 38, antar jag. Återigen känns det som man nu mot slutet klagar över exakt allting. Det är kämpigt och trots att jag inte är så pass stor som vissa andra otur nog kan bli med massa vätska osv, så är dessa kilona jag gått upp och graviditeten över lag kämpig nog nu mot slutet. Men det tror jag alla tycker på ett eller annat sätt. Jag har ett ständigt illamående fortfarande. Har svårt att få i mig mat överlag och äter precis när jag är så hungrig så jag håller på att svimma.. annars struntar jag i allt vad det har med mat att göra vilket inte alls är bra. Igår så köpte jag och M en massa saker som kanske skulle få mig att bli mer sugen på att vilja äta när vi var ute och storhandla, så får se om det funkar. Foglossningen tycker jag har blivit lite värre.. men jag är väldigt aktiv av mig också och tar det sällan lugnt vilket kan säkerligen orsaka att den påverkas mer med. Ständig trötthet pågrund av att jag typ ALDRIG sover längre, hormoner som svackar upp och ner hela tiden, en ond rygg och svanskota, ständiga sammandragningar och en dålig mage varje dag är annars det jag har att påpeka kring under graviditeten just nu.


Hur mår mini?

Mini tror jag mår väldigt bra där inne i magen. Hon är lika stor som en Pumpa denna veckan, haha! Hon rör sig som vanligt ständigt och en rumpa eller fot ser man ofta sticka upp. Hon är väldigt glad för att sparka mot mina höfter vilket jag kan tycka är väldigt obehagligt. Men utöver det tror jag hon trivs så pass bra där inne att hon kommer stanna över sitt beräknade datum som hon ska titta ut på. Från och med denna veckan tänker jag inte ta upp mer kring bebis vikt och längd dem har varje vecka. Jag anser att det nu blivit så individuellt och ser så olika ut för varje bebis. Men jag har svårt att tro att mini kommer bli stor. Tror hon blir en liten och nätt bebis, möjligtvis rätt så lång då både jag och M är långa och alla runtomkring oss på båda våra sidor är också långa. Vad tror ni?


Tankar och känslor?

Förlossningsrädslan finns fortfarande kvar, men den har dämpats en del. Jag är inte lika skraj som jag var för någon vecka sedan. Jag har läst på kring det, pratat med både vänner och familjemedlemmar kring det som lugnat mig en del. Jag har även insett att oavsett vad så måste bebis ut på ett eller annat sätt. Så det är liksom bara att suck it up och ta det. Sen så tror jag att den tillfälliga smärtan försvinner lika snabbt som man har bebis på bröstet så någonstans i rädslan finns ändå lugnet om ni förstår vad jag menar. Sen är det klart att man har alla tankar kring hur man ska klara denna blivande föräldraroll som jag även skrivit om tidigare men det har jag också börjat samla mig kring och insett att man aldrig nog blir redo och landar i den rollen förens man har bebisen i sin vardag. Jag tror någonstans att det kommer naturligt då.


Förberedelser?

Det mesta måste jag nog ändå säga är klart nu inför att mini ska komma. Babyskyddet har vi inte fått ut i bilen än men det ska vi nog göra nu under veckans gång så att det är förberett. Spjälsängen som ni läst åkte in i vårt rum igår, trots att oturen kom i morse kring att katten utfört sina behov där i. Inhandling av alla saker som behövs den första tiden är stort sätt klara också. Förlossningsväskan fattas bara lite små saker i och mesta dels bara saker till mig kvar att packa ner som måste inhandlas. Sen lite sånt man inte kan packa ner för det används dagligen som får packas ner när det är dax att åka in om det inte blir i ren panik förstås, haha! Annars är vi redo för bebis att komma, NU!


Magen och kroppens utveckling?

Under veckan som gått tycker jag själv jag sätt en stor skillnad på magens tillväxt. Den har växt en del och jag tycker även den har sjunkit en del, detta påstår även vänner och familjemedlemmar. Sista veckan har jag haft mycket svårare för att gå, komma ut ur bilen, upp ur sängen och ibland även när jag suttit i soffan. Känns som en någon extra tyngd som tillkommit från ingenstans som gör att jag inte kommer upp från där jag sitter/ligger. Känner mig som en flodhäst som bara rullar rundor, haha! Fötterna är svullna och inget i klädesväg passar mig knappt längre. Så LITE kämpigt är det nu med kroppen. Har även fått tre sträck under magen, annars är bristningar och sånt som jag inte heller fått något direkt av, vilket jag tycker är sååå skönt. Dock har jag märkt att det stramar något fruktansvärt om huden vid naveln så det ser ut nästan som det spricker där och det gör nästan lite ont, ömmande känsla. Men det är väll för att magen växer så pass mycket och fort nu mot slutet kan jag tänka mig.


Gillar

Kommentarer

sweetwords
sweetwords,
Fin du är =Dnouw.com/sweetwords
juliamalmgren
juliamalmgren,
Åh men tack fina du!! nouw.com/juliamalmgren
Forsens
Forsens,
Jätte vacker ! 🌸nouw.com/forsens
juliamalmgren
juliamalmgren,
Åh men tack snälla fina du!! 💗nouw.com/juliamalmgren
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229