2 PAJER - RECEPT

Jag hann under kvällen fixa ihopa 2 pajer utav det vi tidigare fått plockat idag inne hos mormor och morfar. Och nu har vi precis mumsat i oss vars en bit, gott var det! Och jag personligen tycker alltid det är godare med eget plockat när man ska göra pajer. Oavsett om det är rabarber, hallon, jordgubbar, äpplen m.m.

Tänkte jag nedan slänger med receptet på hur jag gjort mina pajer denna söndags kväll:


• 12 små rabarber
• ca 150gram hallon

• 4 dl vetemjöl
• ca 1 dl socker
• 100 gram smör

(Om du som jag ska ha dubbel uppsättning utav pajerna så tar du det ingredienserna till smulpajen x2)


- sätt ungen på 225 grader

- Skölj hallonen ordentligt under kranen. Rabarberna lika så, rabarberna delar ni sedan i små tärningar.

- Lägg hallonen i en form och rabarberna i en form.

- Ta gärna ca 1 matsked socker på rabarberna och micra dem i formen i ca 2 minuter för att mjuka upp dem samt så dem inte blir så sura.

- blanda alla ingredienserna till smuldegen och blanda ihopa till en smulig deg. Om den fortfarande är en jämn smet så tillsätt lite extra mjöl till ni får den smulig.

- Toppa rabarberna och hallonen med smuldegen och sedan in i ungen med dem i ca 15-20 minuter.

Färdig att serveras med exempelvis vaniljsås!


Gillar

Kommentarer

louisewilhelmsson
louisewilhelmsson,
Provade och blev jätte bra!!nouw.com/louisewilhelmsson
mathiildaeklund
mathiildaeklund,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229