Min Kapselgarderob - steg 1

Titt som tätt får jag denna fråga i mitt nuvarande liv: "vad gör du om dagarna egentligen?". Jag blir inte direkt förnärmad av frågan, utan jag ser öppet på den medans jag säger saker som: tvättar, städar, pluggar, fotograferar, fikar, bakar(musli räknas va?), tränar, filosoferar eller som idag: gör kollage över hur min framtida kapselgarderob skall se ut.

Tror seriöst inte att det finns någon webbsida som jag kan fastna på som på Pinterest. En timma tenderar att bli tre. Ibland försvinner till och med hela kvällar letandes efter den perfekt terrakottafärgade krukan eller den ultimata sneakersen.

Tänker inte avslöja hur många timmar som just idag spenderades letandes på Pinterest efter bilder på hur min framtida drömgarderob skall se ut(inser ju dessutom efter att ha kopierat bilderna, att det lär ta ett tag innan garderoben är komplett). Men det känns som jag har satt en bra grund för hur jag vill att min stil framöver skall definieras. Nästa steg blir väl egentligen att sen välja ut exakt vilka utav mina nuvarande kläder som kvalar in i kapseln för denna kommande sommarsäsongen. Fast varför göra allt på en gång, när arbetet kan delas upp och skjutas upp på flera tillfällen.

Ger upp ett varningens finger för trogna bloggläsare att det finns risk att jag kommer tröttna på det här med kapselgarderob. Speciellt om typ inte Anine Bing kontaktar mig och vill sponsra samtliga plagg *hoppas. Tror seriöst att hennes kläder och Blankens skor hade varit det enda jag behövt. Men nu är vi ju inte riktigt där. (Har inte vågat kontakta Anine ;).) Men eftersom ambitionen i allra högsta grad just nu är väldigt närvarande så tänkte jag iallafall visa nedan bild som då skall föreställa vart framtida drömgarderoben skall styra kosan emot. Helt enkelt hållbar, miljövänlig, hyffsat tidslös och bara sådär härlig jag-vill-sätta-på-mig-allt-känsla.

Och förresten, Vilka är med mig i resan mot en kapselgarderob? (Klicka här för att ta reda på vad det är).
Tänker att livet är för kort (och alla jordens resurser för få) för att inte testa.

Inser att jag kommer behöva rensa ut och skänka en del svarta plagg som just nu ligger och vilar i mina gömmor. Samt inte få feeling och köpa på mig något mönstrat eller illgrönt. Letandet efter den perfekta jeansskjortan eller vita blusen, som hängt med mig de senaste fem åren, får däremot stanna i mitt glädjefyllda liv.

Vad mer kan jag säga. Jo, dagdrömma går ju. Och slutar jag plugga, samt börjar jobba igen så kommer ju snart en plånbok finnas för att även investera i hållbara plagg som jag vill ha för all framtid (*kryddar).

Ps. Tycker det är fruktansvärt tråkigt att pinterest typ enbart kryllar av bilder med kvinnor som har samma kroppsform. Hade gärna sett en mer representativ verklighet redovisad både där och i mitt collage... Ds.

Gillar

Kommentarer