En helg i Paris

Innehåller affiliate-länkar

Tänkte jag kunde ta tillfället i akt och beskriva vad som kan inträffa en riktig vårhelg i Paris. För nu känns det i luften att våren är här för att stanna och att det rycker mer än vanligt i de fransk-spontana generna. Så gjorde det även i de svenska generna i fredags eftermiddag och jag tog tillsammans med kameran i högsta hugg metron till centrala Paris för att njuta av vacker arkitektur och go stämning i luften. Mitt första stop blev Operan...


Då jag skulle ta mitt första fotografi märker jag att minneskortet till min förtret sitter kvar hemma i datorn. Så då tog jag och den tomma kameran tillfället och solen i akt och satte oss på ett café för ett glas Rosé. Här pratade jag en stund med det amerikanska paret bredvid som absolut inte var socialister och vars största problem var att deras vän vingårdsägaren inte svarade på deras sms.

Efter intaget glas vin kände jag tydligt att min garderob behövde fyllas på av T-shirts. Nu skall våren mötas med bara armar och solkräm såklart.

Ingen fransk vår utan en randig T-shirt att matcha ett rött läppstift till. Är det nånstans man kommer undan med att se sådär äkta fransk ut så är det ju just här. Så den vita T-shirten som jag även den inhandlade (på Uniqlo ) blev sedan kvällens outfit, som började med att jag mötte upp Morran för lite häng längs med Seine bland en hemskans massa Parisare.

Fulla av fredagsfeeling efter lite skateboardåkande och häng så korsade vi sedan Seine för att ta oss till Place de la Concorde . Därifrån gick bussen mot Morrans vän och göttigt Pizzahäng med Rödtjut (från en av vännernas föräldrars vingård, klyshigt så det förslår.)

Jag kan inte sluta fotografera cirka allt som vi passerar. Bussfärder blir äventyr och runt varje hörn väntar nya foto-objekt.

Bussen tog vägen förbi triumfbågen innan vi landade hos Morrans kompis. Linje 54 är min nya favvobuss. Pizzan som bussen sedan tog oss till var av tryffelkaraktär och vid denna tid på dygnet lämnade jag kameran för att prioritera det sociala sällskapet.

Lördagsmorgonen var av det lugnare slaget innan vi tog oss in mot stan för att spela boule vid Seine. Där kryllade det av folk glada av att våren tittat fram. År av träning på boule-banan på Visingsö kan jag för övrigt meddelad gav utdelning. Vann mina matcher till fransmännens förvåning.

Efter Boule, solstrålar och sippande av Pastis så tog jag och Morran oss mot restaurang för en stund på tu man hand. Denna gång valde vi att testa Etiopiskt. En helt outforskad matkultur från min sida.

Kan inte påstå vi var helsålda på smakupplevelsen. Men själva konceptet är ju skoj. Sällan går en ju på restaurang helt utan bestick, där maten istället intas helt genom de crepes som serveras som tillbehör.

Stället får 2,5 av 5 baguetter. Och jag konstaterade ännu en gång att det är härligt att lära sig saker om ett land genom att testa deras kulinariska delikatesser. När maten var uppäten tog vi lite spontant sedan tåget mot Morrans syster och en tillställning som hon fixat till. Där klättrade vi upp på taket (jobbar hårt för att min höjdrädsla skall försvinna) för att få en skymt av ett upplyst Eiffeltorn. Sedan gick vi gäspandes hem och la oss.

Söndagen innebar sedan sovmorgon och löprunda. Min favoritfärg grön gjorde den utomordentligt vackert och jag stannade flera gånger bara för att njuta av blommor och blad som jag inte sett förut. Efter avslutad joggingrunda tog vi svängen förbi mataffären för inhandling av veckans råvaror. Morran fixade sen till både kvällsmat, matlådor och frukost för veckan. Hans granola går inte av för hackor kan jag meddela.

Granolafyllda avslutades sedan helgen med planerande av kommande franska roadtrip och tittande på dokumentären Minimalism som jag varmt kan rekomendera.

Dokumentären handlade om hur vi kan skala ner på pryttlar och materiella mål för att känna mer lycka. Mer om det en annan gång helt klart.

Ja, det mina vänner var en liten beskrivning av den intensiva glädjefyllda helgen utifrån ett mycket positivt perspektiv. Men vem vill läsa om diskberg eller skavsår.

Hej på er!

Gillar

Kommentarer