det här med Staycation

Tycker egentligen att ordet staycation är rätt fjantigt. Enligt mig hade det lika gärna kunnat kallas "sova en natt på hotel i min egna stad". Men för att folk i bloggvärlden skall förstå vad det är jag snackar om så kändes ändå ordet som ett givet inslag i min rubrik. För er andra dödliga så kan jag berätta att jag häromdagen bjöd med mig min goda vän Vicke på en hotelvistelse i vår egna stad. Främst för att hon fyllt år. Men det ljuva flickebarnet har även låtit mig kvarta i hennes lya utan att betala, samt löst hela min hyra-ut-lägenhet-situation för våren som varit. Med andra ord var hon värd att firas. Och vad passar bättre en en natt på ett hotel med Pool till en kvinna som under våra utlandsvistelser enbart snackar om att hon vill pressa på en takterass med badmöjligheter.

Så så blev det. Och i måndags äntrade vi Hotel Posts dörrar för en natt i krispiga lakan där hotellfrullen var anledning nog att ens vara där.

Eftersom väderleksrapporten utlovade regn började vi med att mer eller mindre springa upp på taket för att bada och läsa de tidningar som så vackert låg på sängen vid vår ankomst. Lagom avsvalkade maxade vi sen vidare efter årets premiärdopp för en badkruka som jag till hotellets gym.

Något svettiga gjorde vi sedan det som en alltid drömmer om och som en sällan gör när en befinner sig på hotell i en annan stad. Vi beställde Roomservice med drömmen om att den serverades på silvriga fat med rund kåpa ovanpå. Såhär i efterhand var det det bästa vi kunde gjort. Inte en endaste stress fanns det när vi satt där med maten i högsta hugg på att vi skulle ut och göra stan. Det kan vi ju göra alla andra dagar i veckan. Frågar ni mig så är staycations värt enbart på grund av de lugna ögonblicket av att få serverad mat på sängen med utsikt över ett regnigt Göteborg. Den enda nackdelen är väl kanske då att man värmer upp sängen såvidapass att det mer eller mindre är omöjligt att sova. Då liksom sängen gått från att vara ett heligt sovtempel till att bli ett middagsbord, soffa, garderob och diskbänk på en och samma gång.

Men men, att sova en natt på ett hotel i sin egna stad är helt klart något jag kan rekommendera. Känslan av semesterlugn infinner sig liksom på momangen, och en går runt där i ett fantastiskt lugn över att det är helt rimligt att inte för en endaste sekund lämna fastighetsgränsen för att upptäcka något annat.

Gillar

Kommentarer

torres
torres,
Såhärligt att kunna göra så, fly verkligheten lite <3
nouw.com/torres
Kepler
,
Efter att ha blivit fullständigt överrumplad av denna bloggs, och bloggares, återuppståndelse blir jag så till bredden fylld av glädje att jag inte kan undhålla mig från att göra något så fullständigt unikt som att lämna ett digitalt spår i form av en kommentar...
Staycation i Göteborg! Kan man tänka sig något ljuvligare?! Nu lyser ju tyvärr regnet med sin frånvaro, men uppenbarligen verkar man kunna ha trevligt i denna stad trots detta.
Har du planer på fler staycationaktiviteter så har jag hört att Hisingen ska vara ett exotiskt utflyktsmål för de som har modet att ta sig över bron. 😉
På denna trollska ö samsas vidsträckta industri- och hamnområden med Guds grönskande natur och halvsalta bad. Ta exempelvis buss 22. En tur med denna ger dig en fin portion av alltsammans på vägen fram till den härliga badvik som hägrar vid turens slut.
Ha en fortsatt magnifik sommar! 😊

Liknande inlägg