De första timmarna på fransk mark.

Nu är ni bra nyfikna på vad en nyfiken julfirare som jag gjort mina första timmar i ett juldekorerat Paris va?! Kanske undrar ni om jag besökt en välfylld julmarknad med chokladtäckta croissanter och koladragerade äpplen. Möjligtvis funderar ni över om jag tagit mig ett kik på det rödbelysta Eiffeltornet eller till tonerna av en sakral sång besökt sacre coeur för att hedra anledningen till att vi faktiskt firar jul. Ni tänker förmodligen att ett glas gluwein borde hon väl ändå druckit på en pittoresk uteservering där infravärmen gjort att fransmännen bara dagar innan julafton kan sitta utomhus utan att hacka tänder.

Men nu kära vänner är det dags för mig att avslöja sanningen. För än så länge ter sig inte julen speciellt annorlunda på andra sidan Holland från där ni är. Till tonerna av ”Merry christmas” så har det nämligen grundligt julstädats, pyntats och packats upp. Gårdagen spenderades dessutom i grannskapets köpcentrum där jag tillsammans med alldeles för många fransmän försökte inhandla min första(!) julklapp. Något jag gjorde med bravur i sann sista-minuten-anda.

Efter svett och tårar i diverse butiker så spenderades sedan uppesittarkvällen på vapiano, som hittat för två trötta julshoppare.
Och nu kanske ni nya läsare som ännu inte läst en blogg signerad mig tycker att jag låter aningens bitter. Men det kan jag sannerligen er säga att så är inte fallet. För eftersom fransmännen firar jul en dag efter oss på norra delarna av Europa så börjar egentligen det stora firandet först nu. Och det mina vänner(älskar detta utryck) så har vi tagit varenda liten minut att skapa sann julkänsla. I sann Lysén-anda började jag dagen med på tok för höga toner av Tommy Körbergs ”julen är här”. Mammas pepparkakor som även de överlevde det lilla planets tumult förtärdes till frukost, och nu så kikas det för fulla muggar på julfilmen ”love actually”. Morys mamma ringde dessutom precis och stämde av alla de saker som skulle inhandlas för att just jag skulle få uppleva det bästa av franka jultraditioner. Så till kvällen väntar ostron, fois gras(gåslever) och en och annan välgriljerad kalkon. Återkommer med betyg på hur den franska julen firas för den som är nyfiken.

Jul på köpcentret creteil soleil.


Följ mig på bloglovin
<a href="https://www.bloglovin.com/blog/19234897/?claim=jejtcqe2775">Follow my blog with Bloglovin</a>


  • Min vardag
  • Nära Créteil, Frankrike

Gillar

Kommentarer