För den som missat det så älskar jag böcker. Det är en sån lyx för mig att kunna fly in i en annan värld och lära mig nytt. Oavsett om det är genom en köpt bok, ljudbok eller en bok som jag lånat på biblioteket. Är ju dessutom ruskigt intresserad av ämnet hälsa, så att kunna kombinera dessa två, böcker och hälsa är livsnjutning på hög nivå för mig.

Här är tre böcker jag läst, tyckt om och verkligen rekommenderar.

1. Hjärnstark. Anders Hansen. Bästa boken jag läste under förra året och en riktig ögonöppnare för min del. Läs den bara.

2. Hälsorevolutionen - Vägen till en antiinflammatorisk livsstil. Maria Borelius. Jag är ju själv mycket inne på hälsospåret och äta antiinflammatoriskt, så att få läsa om en annan persons livsresa inom det området och igenkänningsfaktorn det ger gav en boost.

3. Food Pharmacy. Mia Clase och Lina Nertby Aurell. De här två kvinnorna skriver på ett så lättsamt och avslappnat sätt och utan pekpinnar att man liksom vill göra som de säger. Vilket är bra eftersom det de säger är helt rätt.

I veckan lyssnade jag klart på bok nummer fyra, men det finns även ett gäng andra böcker som jag är sugen på att sätta tänderna i.

4. Happy Food. Niklas Ekstedt och Henrik Enhart.

5. Medial läkning - Sköldkörtelns hemlighet. Anthony William.

6. Kimchi och kombucha. Soki Choi.

7. Inflammation: roten till sjukdom och vad du själv kan göra för att läka. Martina Johansson och Ralf Sundberg.

8. Charmen med tarmen: allt om ett av kroppens mest underskattade organ. Giulia Enders.


Har du något bra boktips på temat hälsa? Jag vill veta vad du tycker, kommentera gärna nedan.

Gillar

Kommentarer

Den senaste veckan har varit så härlig och gett mig så mycket energi. Såklart flyter inte allt på smärtfritt och det finns stunder av irritation, men sammantaget känner jag mig studsigt glad på livet just nu.

Förra torsdagen åkte jag och Andreas hem till hans syster med familj. Lilla Jordan, som fyller ett år väldigt snart, sprang omkring som en galning. Han är en sån liten skojare, lättroad och kan spexa och asgarva åt ingenting. Men så fort man tar fram kameran eller mobilen för att fota ögonblicket slutar han direkt. Slug bebbe.

I fredags började jag dagen med ett besök hos tandläkaren där jag fick reda på att jag behövde borra i en tand. Ångest deluxe. Dagen avslutades desto bättre, middag med min kollega Sofia.

Vi var på Agnes på Kungsholmen. Dit går jag igen! Så himla god mat, trevlig personal, avskalad inredning och goda drycker.

I lördags var vi på hemmafest. Ute i vischan i en omgjord lada. Värdarna, som ska åka till Italien och leva livet ett par månader, bad gästerna ta med sig slattarna från flaskorna hemma. Det blir århundradets drinkbord där man kunde göra sina egna drinkar. Så coolt och roligt.

Söndagseftermiddagen spenderades hemma hos mamma och pappa. Vi åt poké bowl till lunch och fikade med porslin som mammas farmor gjort. Herregud, kaffe och go'fika är så underskattat. Måste börja fika mer.

Under veckans första arbetsdag strålade solen, så jag tog mig ut på en lunchpromenad och lyssnade på ljudbok. Mår så mycket bättre och får mer energi under eftermiddagen om jag får röra lite på mig och frisk luft.

Avslutar med gårdagen. Hade telefonmöte i tre timma runder eftermiddagen, pjuh! Mötte sen upp Caroline på kvällen och åt poké bowls och drack drinkar. Efter några timmar kom Andreas förbi, som varit på en AW. Vi tog fler drinkar, pratade utbildning, relationer, resor och det där härliga livet vi lever. Det slutade med att Andreas kom förbi efter sin AW och

Gillar

Kommentarer

Igår var jag på Cancergalan. I sista minuten trillade det en extrabiljett i mitt knä, så jag smsade massa vänner och sa att den första som svarar att hon kan får biljetten. Och det blev Sofia! Stressade hem efter jobbet, bättrade på sminket, gjorde några lockar i håret och åt äggmacka till middag, samtidigt som jag svepte lite bubbel som var kvar från nyårsafton (vars bubblor försvunnit). Sofia och jag råkade både åka fel och gå fel på väg dit, så den AW vi skulle ta med några av mina kollegor blev kort men kul.

Själva galan var ritkigt stark. Satt med tårar i ögonen och ett tryck över bröstet konstant i två timmar. För mig var de starkaste ögonblicken när Soraya höll sitt "öppningstal" och Kristian Kaspersen pratade till sin mamma. Jag har både hade närstående som överlevt cancer och inte överlevt cancer. Tror varenda en av er som läser detta har någon form av koppling till denna vidriga sjukdom.

Något som gjorde mig glad var när en forskare berättade att de gjorde en studie tillsammans med 600 cancerpatienter i Sverige kring träning, och de hitintills fått häpnadsväckande resultat. Heja! Äntligen, träning och kost måste få större utrymme vid behandling av olika sjukdomar. Inte alltid som enda behandling, men åtminstone som komplement till den ordinarie behandlingen.

Gillar

Kommentarer