Header

Uttrycksfullt

Jag känner mig som en stolt storasyster till Tanja idag. Idag var jag och Tanji hos Donnsan och denna gång var det hon som satt under nålen. Hon gjorde sin allra första tatuering och den första är extra speciell. Det är två och ett halvt år sedan jag gjorde min första tatuering och den kommer alltid vara lite speciell.

Hon tog äntligen tag i att gadda sig och fan vad stolt hon var efteråt. Hon har varit lite orolig enda sedan vi bokade tiden. Ni vet ett sådant klassiskt katastroftänk, jag är precis likadan. Rädd att det ska göra för ont, att det ska blöda mycket, att hon ska svimma, att vi alla ska dö eller att jorden ska gå under i samma ögonblick som nålen sticker genom huden. Jag må ha överdrivit lite men det får ni ha överseende med.

Det som gör mig så stolt över henne är just det att hon var nervös men ändå satt hon som en klippa genom hela sittningen. Hon var råcool. Jag är så glad att jag fick följa med för det är verkligen ingen hemlighet att jag skulle kunna hänga i tatueringsstudior i veckor i sträck.

På vägen hem pratade vi om kommande tatueringar och vi lämnade Donnsan med ett "Ha det så bra, vi ses snart" så fortsättning följer...

Xx

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Party

Igår invigde v något vi ska göra till en tradition. Vi var några ur tjejgänget som träffades hemma i Tanjas lägenhet, jag och Tanja köpte med oss pizza när vi åkte från jobbet och mötte upp Ebba och Denise i lägenheten. Vi käkade pizza och drack vin, hööör ni vilken fantastisk sak att göra en måndag? Wow det var helt underbart. Timmar i sträck diskuterade vi killar, jobb, pengar, bilar och en självskriven punkt när brudar har fått i sig något glas, SEX. Det var så jäkla underbart att vara bara tjejer och bara prata massor, vi hade kunnat suttit där och fortsatt våra samtal hur länge som helst. Jag har aldrig varit en del av ett tjejgäng på det här sättet utan jag har snarare varit tjejen som hänger med grabbarna så jag är så extremt tacksam över att jag har ett gäng med bara tjejer som kan göra sådana typiska tjejgrejer med. De är guld värda för mig.

Xx

Likes

Comments

Party

Ni ska bara veta vilken händelserik och kul helg jag har haft. Varken jag eller mina vänner är i regel lediga på helger för vi alla jobbar inom service så det var extra roligt att alla kunde ses nu i fredags.

Tanja hade sin inflyttningsfest i fredags och det blev som en liten reuinon med gänget som hängde mest under gymnasiet. Jag har saknat dem alla så ofantligt mycket. Tanjisen hade pyntat lägenheten fint i guld och glitter. Direkt när vi kom innanför dörren möttes vi av välkomstdrinkar och i köket fanns det fat med snittar, vindruvor och plockmat.

Kvällen präglades av vin i massor, musik ur Marshall högtalarna och helt stört skönt snack runt soffbordet. Tack så otroligt mycket för en jättefin kväll Tanja!

Några timmars sömn senare öppnade jag arenan klockan 07:30. Åtta timmars jobb senare hämtade mamma mig, en dusch och två timmars nap senare ändå satt jag med nytt smink och nya partykläder på mig och åt bakispizza innan jag var påväg till Lukas för ett gammalt hederligt Björklingekrök.

Agaton mötte upp mig utanför Lukas, vi delade på en cigg och gick in och blandade våra favoritdrinkar.

Söndagen bestod även den av jobb. Min helg spenderades mycket mer intensivt än vad de brukar göra, vi var som rockstars.

Likes

Comments

Uttrycksfullt

Jag är så ledsen att jag inte har uppdaterat er om min fredag än. Det senaste ni hörde var att jag var SÅ JÄKLA EXALTERAD och I sure was.

I fredags förmiddag träffade jag Hannah på centralen och av någon anledning som jag inte förstår så var jag nervös över att komma tillbaka till studion igen. Donnsan sa däremot att det hör till att vara nervös och att man ska få en smått nervös känsla inför nya gaddningar. Se på honom, han har fräcka tatueringar över hela sig, han arbetar med att tatuera på en daglig basis och han tycker nervositet hör till.

Hannah köpte med sig en Subway smörgås från stationen innan vi gick till Alex lägenhet så att jag kunde nervöskissa innan vi gick till Don John´s Tattoo Studio. Efter en hälsningskram och lite upcatching släppte min lätta nervositet och vi kunde börja planera sittningen.

Vi började med ett litet venustecken på ovansidan av min handled. Donnsan snackar mycket vilket jag tycker om, han kan nog få vilken kund som helst avslappnad med allt hand pladder. Hans kommentar på den här tatueringen var "Det var lite ovanligt att placera den på den ledden men det gillar jag". Jag håller med och jag ville ha den precis så för att det är en sällsynt och aningen tafatt plats vilket känns perfekt.

Jag gjorde inte bara en tatuering den här gången utan den andra som stod på kö var en text. Det är knappast någon nyhet att jag älskar texttatueringar. Det måste vara något autistiskt över det för jag gillar verkligen text i sig, speciellt svenska texter och numer har jag I ständig rörelse sedan 1998 intatuerat på baksidan av min överarm. Den här tatueringen ser jag inte så bra själv men jag har fått så mycket komplimanger för denna redan. Många tycker att texten är bra men alla kommenterar att den är så snyggt gjord, tunna och superproffsiga linjer. Så jäkla snygg verkligen. Donnsan sa själv att "Det ser ut som något Aftonbladet skulle kunnat skriva", den ser tidningstryckt ut pga typsnittet och att den är så fint gaddad.

Meden texten blev permanent kläcktes idéen att jag skulle göra en till tatuering. Jag vill inte påstå att jag blev övertalad men Hannah och John gjorde det väldigt enkelt för mig hoppa på den idén. Efter texten var klar så fyllde vi i mina vingar vid fotknölarna under tiden vi pratade om dagens sista tatueringsidé. Sagt och gjort så blev det en tredje gadd. En vacker ros.

Jag åkte från studion med plast lite överallt och med den där overkliga endorfinkicken som man bara får efter att ha tatuerat sig. Jag är så nöjd med precis allt in i minsta detalj, allt är perfekt och så har jag känt varenda gång jag tatuerat mig hos honom. Jag kommer aldrig göra en tatuering någon annanstans och det borde ingen annan heller göra. Och ja, jag är partisk. Tack Hannsingen för alla grymma bilder <3

Xx

Likes

Comments

Idag är det freeedag och jag är så exalteeerad!!! Klockan 13:30 sitter jag inne hos Donnsan under nålen och jag är så stört taggad inför detta. Jag älskar mina tatueringar som jag har nu och dem jag gör idag kommer passa så jäkla bra ihop med de andra. Ni hör ju, jag brukar försöka att inte svära här på bloggen för jag tycker inte att det är fint att läsa svordomar och kricks men jag är helt uppe "här uppe" och flummar och i det känslotillståndet är vältaliga jag sämst på att formulera/uttrycka mig.

Instick: Det är troligen därför jag inte är en bra dejtperson, jag får liksom ingenting sagt utan hispar bara omkring av ren nervositet. Min mamma har fått sig en del skratt när hon hjälpt mig att förbereda mig inför de dejter jag varit på.

Det är inte bara pga tatueringen som jag är extremt taggad på denna fredag. Jag ska på inflyttningsfest ikväll, whiiiii. Tanja har flyttat hemifrån så ikväll ska vi dricka vin och fira in lägenheten ordentligt. Det ska bli så jäkla mysigt och jag och Tanja har pratat om att dricka vin länge nu så holy vad härligt det ska bli.

Mindre stämning är dock att jag öppnar arenan imorgon men jag tar det problemet då istället. Upp kommer jag och ett bra jobb kommer jag göra vilket är det viktiga. Idag är det fredag hörrni och fredag är varje veckas födelsedag, fredagar ääääger. Märks det att jag sällan är ledig på fredagar eller?

Xx

Likes

Comments

Me catching up with you

I fredags var jag och Tanja på hotellet och provsmakade den nya á la carte menyn. Vi har fått en ny kock som ska mästra köket i hotellets restaurang och maten var så underbart god. Pamilla och Kaisa hann undervisa mig och Tanja lite om vilket vin som passar till vilken rätt osv. Vi fick smaka många olika märken och sorters vin vilket var så himla kul. Vi fick chansen att plocka fram allt vi lärde oss på Drycker och ansvarsfulla alkoholserveringen i skolan och efter avsmakningen pratade jag och Tanja om hur mycket vi vill bli de som går ut på restaurang och beställer in en flaska vin och bara sitter och har det härligt.

Idag är jag ledig och jag tog mig ner på stan för att shoppa en ny look till imorgon. Det slog mig verkligen hur jobbigt jag fortfarande tycker att det är att gå omkring på stan bland alla människor. Jag klandrar dock inte mig själv för det är utan tvivel en utsatt situation att gå ensam på stan bland alla människor. Jag tror heller inte att jag är ensam om att känna som att alla stirrar på mig och läser av att jag är obekväm. Två toppar och ett par råcoola byxor rikare så gick jag till mammas jobb och åkte sedan med henne hem. Bussresan hem slapp jag åtminstone. Som ett litet obs i det här så är jag stolt över att jag såg det som en chans att träna på att vistas i obehagliga situationer när jag genomförde shoppingrundan idag. Heja mig!

Under veckan som varit har jag varit krasslig till och från och fightats med en skopa ångest som om förkylningen inte räckte. Ikväll var jag och mamma äntligen tillbaka på gymmet och det var så skönt att röra på sig igen.

Xx

Likes

Comments

Uttrycksfullt

Jag är den första att kalla mig själv konstnärlig och jag tycker alltid mig själv se allt i min omgivning som en manisk konstlärare. Former, färger, ljus och kontraster är det jag uppfattar runt om mig hela tiden. Det låter nog mer invecklat, mer udda och "värre" än vad det är. Jag vill bara, väldigt osvenskt få fram att jag anser mig ha ett konstnärligt öga.

När min mormor en julafton för några år sedan frågade mig och mina kusiner vad vi alla ville bli när vi blev stora minns jag hur blyga osäkra jag hoppades att någon skulle ropa från köket att det var mat innan frågan hunnit passera alla och kommit till mig. Jag minns inte vad de andra svarade men det var yrken så som advokat, polis, ekonom, förskolelärare och psykolog. Ingen ropade från köket och jag svarade att jag ville bli konstnär. Nästan ingen gav någon hörbar respons förutom någon som sa "En sådan som målar?". Precis som om jag helt hade missuppfattat vad en konstnär gör.

Jag tycker att tatueringar är ett så himla aktuellt och innovativt sätt att uttrycka sig på. Det är något otroligt häftigt med tatueringar och du kan säga så mycket om dig själv genom pure art direkt på din kropp. Jag ska tatuera mig nästa vecka igen och J Ä V L A R vad taggad jag är. När jag berättade det här för en nära mig sa hon "Hur många tatueringar ska du göra?". Men jag har inget svar på den frågan. Det är fint med konst och ja det sitter där för alltid men vafan, livet är nu. Livet är nu och jag har vill inte behöva lägga min energi på att fundera på vad som händer om jag skulle ångra mina tatueringar om 10 år. Eller vad som händer, det som händer är att jag kommer tycka att det är fult och det är väl verkligen inte hela världen. Jag har i varje fall aldrig hört om någon som brutalt ångrar sina tatueringar som de gjort. Jag ser på tatueringar som födelsemärken, det kanske är lite långsökt MEN jag tänker att; Du skulle aldrig ångra ett födelsemärke, det är bara en del av din kropp, en del av dig. Precis så känner jag för mina tatueringar. Fast nej, det där är bara en tanke jag har att falla tillbaka på om jag skulle börja tycka illa om dem. Idag tycker jag att mina tatueringar är det absolut vackraste och coolaste med min kropp. Det är så jag ser ut och jag håller på att komponera mitt egna specialdesignade konstgalleri på min hud.

Xx

Likes

Comments

Party

Igår var vi ett gäng som gick på Kygos konsert i Globen, Stockholm. Förberedelserna inför kvällen började på förmiddagen i tjejernas chatt där vi gick igenom mängder med olika outfitförslag och pratade om sådant som tjejer ofta gör innan de ska ut på galej.

Mitt i livliga diskussioner om vi skulle ha väska eller inte väska, tunn jacka som vi skulle kunna ha på oss där inne eller vinterjacka för att slippa frysa men riskera att hamna i grova köer vid garderoben så skickade Tanja en bild på att hon hade gjort pannkakor. Alla tre la kläderna åt sidan ett tag och fokuserade på något snäppet mer exalterande, MAT.

Vi dansade i timmar i sträck och hade en så stört bra kväll. Och wow vad häftigt det var att höra alla hans låtar live. Vi kan numer säga att vi har dansat loss och fått gåshud på armarna meden Kygo himself spelade ackorden till Firestone, Stole the Show, Stargazing och Kids in Love med fler. DET är coolt

Xx

Likes

Comments

Vardag, Mat

Kuriosa är att jag relativt ofta blir kallad för sunshine, senast igår av min lillebrors innebandytränare när jag var på jobbet.

Jag vaknade av mig själv idag och det var så himla härlig att hinna stänga av alarmet innan det skulle börja väsnas och ha sig. Min kropp har börjat säga ifrån och det är för att jag äter för lite mat, jag jobba extremt oregelbundna tider och hinner sällan med mer än ett mål mat om dagen. Jag fyller istället upp reserverna med grönt te, Cola bero, godis etc vilket är jättedåligt. Jag såg till att äta frukost imorse i form av en apelsin och två hårdmackor med avokado på. Jag börjar jobba om två timmar men jobbar kortpass så jag kommer packa en väska med träningskläder så att jag förhoppningsvis drar förbi gymmet efter passets slut. Jag känner mig dock lite krasslig så jag får göra en bedömning om det är klokt att köra ett träningspass eller inte senare när jag har kommit igång ordentligt.

Jag ville egentligen bara önska er en jättehärlig tisdag och ska vi göra en tisdagsutmaning tillsammans? Om alla som läser det här hälsar på någon ni inte skulle hälsat på i vanliga fall idag och ser till att säga något snällt till tre personer innan ni går och lägger er ikväll. Då kan iallafall vi alla sträcka på oss lite extra idag och veta med oss att vi har varit positivister idag. Jag lovar att uppdatera er ikväll om vem jag hälsade på och vilka/vad jag var speciellt snäll mot. Gud det här kommer jag göra till en stående grej här på bloggen, ha en jättefin dag

Xx

Likes

Comments

Hälsa & Ibs, Mat

Nu på kvällen har jag bara myst runt här hemma. Min känsla hela dagen har varit att jag börjar bli sjuk, jag har ont i halsen och känner mig illamående så jag har konsumerat fler koppar te än vanligt idag i hopp om att eventuell sjukdom inte ska hinna bryta ut. Jag och mamma gjorde nyttobollar efter Milles recept nu alldeles nyss. De blir så oförskämt goda och jag vill till och med påstå att de är godare än vanliga chokladbollar. Nu ligger jag nerbäddad i sängen och ska bara ta det lugnt resten av kvällen. Imorgon jobbar jag 11-22 men det är ändå fredagskänsla för på lördag är jag leeeedig!!! Wihoo

Milles nyttobollar

100 g smör, 180 g dadlar, 3 dl havregryn, 1/2 tsk vaniljpulver, 4 msk kakao, 1 msk kaffe. Hemligheten när man gör nyttobollar är mixa ihop havregrynen, smöret och dadlarna med en stavmixer, då blir dadlarna helt anonyma och det blir en jämn och fin smet.

Xx

Likes

Comments