Hejsan!

Tänkte ge del av en lite jobbigare sida av denna vecka och en jobbigare sida av mitt liv generellt. Sedan många år tillbaka har ångest, stress och prestationsångest funnits i min vardag. Hos mig själv eller andra, men alltid där. Först kom prestationsångesten, sedan ångesten över misslyckanden och risken att misslyckas och sist stressen när allt detta var ett faktum nån gång under Gymnasiet.

Alltså har detta varit något mer påtagligt denna veckan av flera anledningar. Kärnan ligger i tiden, just nu går allt väldigt fort vilket egentligen känns skönt då jag gillar att göra saker fort och få dem överstökade. Men tiden här i USA rinner iväg och så fort en jobbdag är över väntar en annan, så fort helgen har kommit så tycks de vara Söndags kväll. Tyvärr har inte energin till att reflektera och ta hand om mig själv som jag borde funnits heller.

Främsta lösningen är brytning av mönster och hålla mig sysselsatt, planera och hitta på grejer.

Fredagskvällen spenderades med middag med en ny tjej som heter Johanna som bor i området. Väldigt trevligt hade vi de på BusBoys and Poets i China Town området. Träffa nya människor och vara utåt tycks redan blivit en röd tråd genom 2018. Var väldigt bekväm av mig i 2017 men sedan årsskiftet har möten med nya människor skett varje vecka vilket för att vara jag är super stort. Med större självförtroende och självkänsla klappar jag mig på axeln.

Lördagens planer ändrades tvärt då regnet öste ner vid Shenandoah så vi körde upp till Philadelphia under dagen istället och lär definitivt återvända! Med mig hade jag Kristin, Juli och en ny tjej som jag tyvärr inte kommer ihåg namnet på men oj så skoj vi hade. Älskar mixen av NYC känslan och rent som i DC. Såg en massa mysiga cafeer och butiker också så hade nästan velat åka dit själv så man hade kunnat strosa runt i sin egna takt. Hur som helst såg vi Rocky trappan, bjällran och gick även till en känd inomhus marknad som var super härlig. På hemvägen slogs vi av de värsta snö/regn ovädret på länge så va skönt när vi kom tillbaka.

Idag blev det också nya möten, super kul! Kristin skulle med två kompisar in till Chinatown och se på paraden för det nya kinesiska nyåret och frågade om jag ville följa med, vilket jag såklart ville! En annan tysk tjej och också en ny svensk tjej i området vid namn Sofi! Paraden var super häftigt, något drygt blev kylan men det var de värt när fyrverkerierna väl började!

En kort sammanfattning av en bra helg här i staterna och riktig medicin för stressen som annars lägger sin inombords. Imorgon väntar ny arbetsvecka och försöker redan ta nya andetag och se fram emot den. Allt blir lite enklare om man går in med en positiv inställning helt enkelt.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hejsan!

Halva veckan redan gången och tiden bara flyger iväg! Känner verkligen att denna veckan kom med nya energi och motivation! Igår var även alla hjärtans dag vilket tas väldigt allvarligt här. Alla restauranger har speciella manyer, i skolorna gör alla kort till varandra och rent allmänt ser man hjärtan överallt och små kärlekshälsningar. Själv fick jag en dejt med Lollo. Vi bestämde oss för att åka in till Dupont Circle och äta på en favorit resturang. Älskar verkligen att vara inne i DC på kvällen och på vardagen. Det händer så sällan men varje gång slås jag av hur mysigt det är!

Påväg till restaurangen gick vi förbi en skylt om psycic reading något vi sagt varje gång vi gått förbi att vi ska göra "nån gång". Igår blev det av! Lollo gick in först och genom dörren kunde jag höra allt. Efter ca en minut in i hennes reading hade jag lätt panik, allt kändes lite väl bra gissat om hon nu gissade. Hur som helst var det väldigt häftigt! Sedan var det min tur. Gick in med inställningen att allt bara är påhitt, förstår nu efteråt dock hur människor blir helt fästa vid det. Det är något väldigt avslappnande och rogivande med att någon ser i ens händer och berättar vem man är, hur ens framtid ser ut och vad man ska hålla sig borta ifrån. Typ allt som en individ skulle vilja få svar på typ för att få lite lugn.

Detta är i korta drag vad hon sa till mig...

En målmedveten person och har mig själv att tacka vart jag befinner mig idag och brinner verkligen för det jag vill.

Jag bör inte heller lägga för mycket energi eller ge med mig för mycket för det är detta som kommer få mig att kommer in på en dålig väg eller må dåligt. Inom en snar framtid kommer någon komma till mig och be om ekonomisk hjälp. Istället för att hjälpa personen ekonomiskt ska jag ge stöd och råd.

6 månader framöver kommer jag resa. Det bästa arbetsfältet för mig är att ta hand om människor. Inom 5 år kommer jag finna den rätta men innan dess kommer jag ha flertal förhållanden. Kommer få två barn, en flicka och en pojke.

Kommer i framtiden ställas inför en stor kamp men den är nödvändigtvis inte negativ. Ser inga förluster eller tragiska händelser i framtiden. Kommer leva till nästan 100 år.

Endast framtiden lär kunna säga hur mycket som egentligen stämmer.

Likes

Comments

Måndag

Playdate hemma hos samt börjar tidigare än vanligt.

Träffa Lollo på kvällen och dra till Target.

Tisdag

Göra barnens tvätt.

Alla barnen går i skolan.

9.11:30am yoga, frukost och se på nya avsnitt av; The Resident, Valor och Super Woman.

Dra till gymmet efter jobbet.

Onsdag

Playdate med Amanda?

Torsdag

Samma som tisdag + under lediga tiden -> dra till basket cochen med Kristin och Julie.

Fredag

Gå på bio med Kristin?

Lördag

Shenandoah

Söndag

Basket?Likes

Comments

Hejsan!

Är riktigt taggad på ny vecka även fast den börjat på låg energi, sov knappast något vilket gjorde det kämpigt att börja jobba 7am. Hade playdate med Kristin och hennes värdbarn idag hemma hos oss och sedan käkat lunch innan flickornas nap. I skrivande stund har jag min "lugna tid" på dagen vilket är väldigt behövd. Tänkte också ta denna tid till att uppdatera er om helgen och hur kommande dagar ser ut!

Lördags blev det som sagt jobb på kvällen, snackat med folk hemifrån och en hel del scrapbooking! Rekommenderar verkligen er au pairer att göra det- super kul! Det spöregnade också hela lördagen vilket gjorde det väldigt mysigt att vara inne och pyssla lite.

I Söndags blev det en sen start, vilket det ofta blir. Pratade med familjen på förmiddagen och flickorna var väldigt ivriga till att få vara med i samtalet på ett hörn. Kring ett snåret åkte jag ändå in till Bethesda då jag och Lollo bestämt att gå till ett super mysigt munk café där. Älskade verkligen färgerna, stilen och lugnet i det cafét så kommer definitivt komma tillbaka!

Extremt spännande nu när Louise påbörjat sin förlängningsprocess men gör mig också lite stressad att hon snart kommer lämna mig här haha. Blir också extremt ivrig till att själv få påbörja min förlängningsprocess... är bestämd på att iaf ge matchningsprocessen en chans och om jag hittar den rätta familjen förlänger jag, annars åker hem och pluggar eller något. Efter caféet åkte vi till Tyson corner center och strosade i affärer och kollade runt.

Den bästa shoppingen i DC finner man bland annat i Tyson Corner Center vilket är ett stort mall med de varse affärer man kan tänkas vilja gå till. Enklaste sättet att ta sig dit från DC är med silver metron! Från bethesda däremot är det smidigast med bil vilket jag och Lollo tog oss dit med. Efter en stunds strosande och vi hade tröttnat gick vi till Shake Shake vilket ingen av oss tidigare varit på men hade hört massa om. Det levde även upp till sitt rykte och var super gott! Bästa milkshaken och hamburgaren var inte dum den heller. Därefter var klockan rätt mycket och vi åkte hem till mig, såg på en film innan Lollo en stund senare åkte hem och jag gick och la mig.

Snart börjar det vända och bli varmare vilket ska bli helt underbart så man kommer "vilja" ta sig ut och hitta på mer saker! Vill utnyttja mitt HALVÅR som jag har kvar här till max! Denna veckan ser rätt full ut om allt går i lås. Kristin och jag planerar även att ta oss till Shenandoah på Lördag om vädret tillåter. Vad Shenandoah är sparar jag dock tills dess att berätta.

Vi hörs!

Likes

Comments

Hejsan!

Även fast det är helg här är inte min arbetsvecka över, dock blir det bara ett kvällspass vilket brukar vara väldigt mysigt så ser nästan fram emot det. Med regn och rusk kommer en lugn dag bra till hands. Lär mest vara hemma idag och kanske dra till gymmet eller mallet en sväng för att komma ut ur huset lite.

Har inte bloggat på några dagarna så är kommer en liten recap....

Torsdagskvällen var jag hembjuden till Kristin för att fira hennes 28 årsdag vilket var super kul! Roligt att träffa nya människor och maten var super god också vilket aldrig skadar. Märkligt att jag och Kristin haft playdates ända sedan September men först nu börjat på riktigt umgås. Imorgon ska vi, en tjej från Seattle och Lollo dra in till DC så då träffas vi igen!

Det lär även bli mer av Kristin i framtiden då vi ska börja ta ESL lektioner i en kyrka på måndagar. ESL står för English as a Second Language vilket också kan vara väldigt bra att ha på CV´t i framtiden! Vanligtvis är dessa lektioner rätt dyra med material osv men eftersom kyrkan vi ska till har det som "mission" är kursen helt gratis! Nästa vecka ska vi också ta tag i att signa upp för basketlaget vi vill joina!

Fredagar tenderar att gå väldigt fort och att få sluta 30 min tidigare skadade inte heller! Vi åkte på Storytime, kollade på hästar och åkte sedan hem. Med andra ord en perfekt dag i 2åringars ögon och själv njöt jag rätt mycket också. På kvällen sågs jag och Lollo och strosade runt i Dupont Circle området innan vi gick och åt på Bareburger vilket är så sjukt gott och mysigt ställe! De har många veganska och vegetariska alternativ också vilket är super bra och deras milkshakes är att dö för! Recommend recommend som Therese Lindgren brukar säga. Efteråt strosade vi till en bokhandel/bar/café i närheten där vi gick och kollade på böcker nån timme och hade det allmänt härligt. Lollo fick dock för sig att hon skulle köpa en poesi bok och som tur va så kom hon till sans i sista sekund. Kom hem vid halv 12 och började kolla på den nya FOX serien The Resident och även fast den va lite Greys Anatomy copycat är den väldigt bra!

Idag blir det lite lugnare takter då imorgon blir de full rulle igen med tjejerna i DC!

Likes

Comments

En bild från i måndags då jag och flickorna åkte och hälsade på hästarna!


Hejsan!

Idag är det "snow day" utan kyla och definitivt utan snö. Det är sedan länge och utdraget skämt det här med snödagarna....

För er som inte vet har man här som precis i ex. England Snow Days vilket innebär när det är för kallt, snöigt eller annat väder som gör att barnen inte kan ta sig säkert till skolan kan den bli antingen 2h försenad eller stängd för hela dagen. Så idag har vi regn och 6+ men skolorna är ändå stängda och anledningen lyser med sin frånvaro....

Flickorna hade ändå ingen skola idag men storebrodern blev ledig så vid åkte till Falls Church vilket är en liten stad i Virginia där min kompis Amanda bor hos sin värdfamilj med två söner i samma åldrar som mina. Vilket gör det perfekt för oss att ha playdates! Eftersom alla skolorna var stängda och det regnade var Jumping Joes som är en inomhus lekplats super full! Som tur kunde vi boka platser och spenderade förmiddagen där. Sedan blev det lunch och flickorna gick ner för sin nap. Pojken hade även ytterligare en playdate hos en kompis hus nu på eftermiddagen som v.mamman hade bokat in och tog honom till vilket var väldigt skönt för min del!

Naptiden är super viktig för mig, det är precis som när man får rast på vanliga jobb och jag är väldigt tacksam att mina v.föräldrar alltid försöker få in så jag får lite ledigt från barnen på dagen för att själv också kunna vila. Under denna tiden blir det mest serier, prata med folk hemifrån, ta hand om tvätt eller bara vila. Älskart! Dock skrämmer det mig att flickorna allt oftare vaknar tidigt från sin nap och gör min lediga tid kortare haha.

Likes

Comments

Vet att veckans andra dag snart redan är gången men vad gör de!

  • Prata med min v.mamma om när min familj kommer och hälsar på!
  • Betala plats för bostadskö i Göteborg- SGS
  • Fira Kristins födelsedag på Torsdag-> + köp present!
  • Påbörja förarbetet för Tampa kursen nästa månad.
  • Spändare mer tid med v.familjen! Ända sedan jul har jag knappt träffad föräldrarna och umgåtts med hela familjen samtidigt så jag oftast drar och tränar direkt efter jobbet och därför inte äter middag med familjen utan gör det själv efter gymmet. Måste bli förbättring!
  • Kolla upp utbudet av sporter i området och ansök till antingen Volleyboll eller Basket! Har blivit jätte sugen på att gå med i något lag och på så sätt träffa lite fler amerikaner och att bara ha träningar och matcher att gå på - hade varit super kul! Förmodligen kommer jag och Kristin göra detta tillsammans.

Det är hittills vad som står på denna veckans to do list! Men förmodligen lär det tillkomma en hel del saker.

Likes

Comments

Mål och funderingar...

Tror att vi alla gör listar på saker vi vill göra, mål och funderar mycket på ens framtid generellt- såklart. Dock tror jag inte det är normalt att göra det så mycket som jag gör. Funderar konstant på bucketlist upplevelser, karriär mål, saker som jag vill göra för mig och saker som vad jag vill plugga och vart jag vill bo i framtiden. Förmodligen blir det ca 2-6 listar per vecka kring dessa topics. Därför finns det nu en ny kategori till denna blogg som just heter mål och funderingar som kan fyllas upp men saker från veckan mål till framtidsfunderingar, ni fattar grejen. Hur underhållande det är att läsa är oklart men kanske är den lite inspirations givande om inte bara en roligt ställa för mig att kolla tillbaka kring tokiga och roliga idéer jag tidigare haft. Rekommenderar för er som är lika planerings och list tokiga som jag att samla allt för att senare kunna reflektera!


Likes

Comments

Hejsan!

Sedan i Söndags har det varit väldigt tyst här på bloggen. Tyvärr beror det på en ny arbetsvecka igår som för mig är ungefär den andra identisk. För er är det förmodligen främmande och kanske lite spännande att veta dock hur mina arbetsveckor fungerar!

Varje au pairs schema ser olika ut och kan också ändras från vecka till vecka. Om det inte händer något annorlunda som att v. föräldrarna har jobb resor eller något annat är arbetstiderna för mig de samma varje vecka nämligen 8 am till 5 pm.

Måndagar väcker jag barnen vid 8 am och tillsammans äter vi frukost tills 8:40 då pojken behöver traska till skolan. Ibland går jag och flickorna med honom men oftast tar v. mamman honom till skolan. Därefter gör flickorna iordning sig och blir "äventyrs" redo. Snacks som äppelmos, torra flingor eller protein bars packas ner och sedan åker vi iväg vid 9- halv 10 tiden. Varje dag förutom skoldagar (Tisdag och torsdag) åker vi på ett "äventyr" som kan vara lekpark, inomhus lekplats eller playdates med andra au pairer och deras värdbarn. Vanligtvis har vi playdate med en tysk aupair kompis och hennes två åring på måndagar. Vid 12 har vi lunch som antingen är med packad eller äts hemma. Extremt populärt är smoothies! vilket är super bra för småttingarna. Sedan ett snabbt bad innan en nap vid ett tills de sedan vaknar upp av sig själva nån gång medan halv 4-halv 5. Vid halv 4 kommer även pojken hem från skolan då v.mamman oftast om hon har tid också hämtar honom från skolan. När han kommer hem brukar det bli snacks och sedan "vilotid" för honom på sitt rum. Efter det myser vi mest, läser böcker och har eftermiddags snacks innan jag slutar fem.

Tisdagar ser lite annorlunda ut eftersom flickorna går i skolan 9-11:30am. Denna tid är också ledig tid för mig vilket är väldigt skönt! Dock blir mornarna lite mer tidspressade men av någon anledning kommer vi ändå för tidigt till skolan. När de väl kommer hem från skolan är de samma visa som "vanliga" dagar. Tisdagar brukar jag också passa på att tvätta barnens kläder vilket är en del av mina arbetsuppgifter.

Onsdagar är flickorna åter lediga från skolan och vi har "äventyr" på förmiddagen. Onsdagar brukar oftast bli väldigt lugna och en helt vanlig och typisk dag!

Torsdagar är åter en helt vanlig skoldag för alla barnen och jag passar på att återigen göra tvätt- det blir en massa tvätt med tre barn!

Fredagar är oftast som vilken annan "äventyrsdag" förutom att varannan fredag åker vi till ett super mysigt bibliotek och går på Storytime vilket innebär att en bibliotekarie sjunger sånger och läser historier för barnen vilket är väldigt populärt!

Detta är i stora drag hur min arbetsvecka ser ut!

Likes

Comments

Hejsan!

Igår kväll var det årets första stora händelse inom Amerikansk sport, nämligen fotbollens säsongfinal! Min Tyska kompis Kristin hade bjudit med mig hem till sig där hon skulle anordna ett Super Bowl party aka mysa och se på matchen tillsammans. Super mysigt och roligt att träffa nya människor! I sin tur tog jag med Lollo som inte hade några andra planer för matchen.

I finalen stod Philadelphia och New England som kämpade tappert i nästan 3,5h vilket kan kännas galet då själva spelet bara pågår i 60 minuter. Men pågrund av halvlekar, reklam och annan underhållning blåses de konstant av och många gånger vet man inte riktigt vad som är på gång. Kristin bodde sitt första år i USA i Connecticut och hejade därför på NE medan resterande hejade på Phili.

Resterande söndag var en typisk sådan. Började med gymmet och sedan lite slöande hemma innan brunch med mina två bästa vänner här i staterna- Lollo och Lisa. För en gångs skull blev det på Cheesecake Factory inne på Westfield där vi satt ett tag innan vi drog vidare till affärerna. Hade egentligen inte tänkt köpa något mer efter helgens resterande utgifter men gick ändå hem med en baddräkt från Pink.

Idag kommer det bli en lång dag med barnen då man inte riktigt hann få all den sömn man önskade efter Super Bowl.

Ha en bra dag!

Likes

Comments