Psykisk ohälsa
Jag har fått en fråga om att jag är sjukskriven, men för vilken diagnos?


De tre diagnoser som står på mitt försäkringspapper ang sjukskrivningen som doktorn skrivit ut är

-Depression

-Paniksyndrom

-Ångest

---------------------------------------

Och alla dessa tre håller ihop med varandra på sätt och vis. Jag har även sagt mycket till er att jag är sjukskriven pga att jag jobbat för mycket och det har blivit att jag gått in i väggen och detta hänger ju ihop med att jag fick en depression som visade sig genom paniksyndrom osv.

Det är svårt att själv förklara sina diagnoser som en doktor angivit. Men innan jag tog kontakt med vårdcentralen så hade jag gjort tester på internet. Men alltså det är så viktigt att man inte heller självdiagnoserar sig själv och säger det till andra, för de som kanske bara är ledsen en dag eller blir deprimerad så fort hösten kommer, det är inte helt rättvist mot dom som är bekräftat deprimerade,för det är så mycket mörkare än bara en grå höst, självklart mår man sämre på hösten pga inget solljus, men att jämföra att må sämre och ha en depression är två olika saker.

Jag skulle rekommendera att göra ett test på internet och sedan ta kontakt med vårdcentral/UMO om du inte mår bra, och kom ihåg att du är inte ensam, och det blir bättre,trots att jag är mitt i det.

http://www.deprimerad.net/for-allmanheten/testa-dig-sjalv

Styrkekram

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Psykisk ohälsa
Måndag. Ett vanligt besök hos vuxenpsykiatrin på Solhem vid södra älvsborgs sjukhus i Borås.

En sak som är säker är att solen inte lyste över solhem idag, mer regnet som öste ner.

Det är inte roligt att gå i den långa korridoren i källaren till hissen längst bort med järnrör över huvudet. Väl inne i hissen åker vi upp till våning 6
Sen är man framme i väntrummet. Blir frågad om man vill ha kaffe eller något annat varmt att dricka, jag säger alltid att det är bra tack. I detta besöket träffade jag min personliga handläggare och vi pratade om hur jag mådde och hon berättade även hur väntetiderna går, vissa läkare har tid först i December, andra terapi grupper börjar efter nyår. Jag väntar och väntar.. MEN! Fantastiska Monica löste så vi ses varje måndag och bara stämmer av och så det inte känns så långt tills allt drar igång. Ska även ha ett Skype möte med en läkare eftersom mina mediciner inte hjälper så bra. Om någon undrar äter jag Fluoxetin och Attarax, hur upplever ni som äter dessa? Funkar dom för er ?

Efter 2 timmar är man rätt trött i huvudet efter att ha pratat så länge om ens känslor som är väldigt svårt o prata om för mig. Men jag är jättetacksam över att ha Monica att prata med, hon är toppen.

Ni som får er remiss för första gången till Vuxenpsykiatriska Öppenvårdsmottagningen så är det inte så allvarligt som det låter. Eller ja, skälet till att du fått remiss dit är allvarligt men de som jobbar där och vad man gör där är inte så farligt som det låter, de är fantastiska och försöker göra sitt bästa för att processen till att du ska få hjälp ska gå fortare och även fast de dröjer så kommer dom fixa prattider så man inte känner sig helt ensam och att inget händer. Har ni någon mer fråga angående Vuxenpsyk så fråga gärna i kommentarerna, tar emot alla.


Styrkekram

Likes

Comments

​ Igår kväll hann jag med en sväng till ikea i Göteborg. Där köpte jag mycket grönt, ljusslingor, en tavelram, vattenkaraff, julpapper osv. I tre hela timmar stod jag och försökte få upp tavelramen och även möblerade om lite i mitt kök. Det är jätte härligt att göra lite förändringar i hemmet i mellan åt tycker jag! Nu väntas bara 2 tavlor komma upp på tavelramen sen är den klar :) 

Ska försöka skriva ett till inlägg senare om kroppens kamp o flykt system.

Styrkekram


Likes

Comments

Psykisk ohälsa

Hej!

Igår var en bra dag!

Jag träffade Filip och var med han några timmar på förmiddagen och vi åt frukost vid ramnaparken. Jag testade även Innocent Super Smoothie som var jättejätte god! Den är en ny favorit. När jag kom hem så städade jag lite och sedan lagade middag. Vid 18slaget åkte jag mot affärerna och köpte första julklapparna faktiskt! Bättre att vara tidig än att stressa i december. Något jag märkt att jag föredrar sedan jag blev sjuk är att åka och handla eller gå promenader eller bara vistas bland folk är på kvällarna, just för att det inte är så mycket folk ute då. För att förhindra att bli stressad och få panik, det är något jag försöker öva på att klara av att göra detta på ljusa dagen, min terapi behandling kommer även gå ut på att jag kommer få övningar att göra, bland folk och stress.

Idag kommer jag ringa min handläggare på vuxenpsyk för att försöka få dom att skynda sig lite, jag har fått mycket hjälp o tillgång till vård men det tar sån enorm tid.. Väntar o väntar. Så att ringa och prata med henne och förklara lite blir nog bra.

Styrkekram

Likes

Comments

Psykisk ohälsa

Wow vilka fina kommentarer jag fick av er på min delning av blogginlägget på Facebook, det uppskattas.

Jag hade tänkt starta denna dagen med att prata om nått som för mig varit så enkelt när jag var frisk men som jag inser nu när man är sjuk att det inte är så enkelt.

''Men kom igen det är ju bara o ta en promenad'', ''Men du kan väll bara följa med till stan de tar bara 1timme de blir roligt!'', ''Sluta vara så tråkig klart du ska följa med''.

Och jag skäms över att ha varit en person som har sagt så till andra, för två anledningar, man måste acceptera ett nej och den andra anledningen är att det är inte alltid så enkelt för personen, man vet inte alltid hur människan mår.

Under min sjukskrivning så har jag insett att dom allra enklaste sakerna är idag min största utmaning typ. För mig vissa dagar är det helt omöjligt att lämna sängen, att ens dra upp rullgardinen. För mig är jag även hur konstigt det än låter rädd för att röra mig ute på stan för att min största rädsla är panikattacker, vilket jag bla. får när jag är ute bland mycket människor och inte kan ta mig därifrån direkt. Kommer berätta mer om kroppens kamp och flyktsystem vilket är kroppens överlevnadssytem i ett annat inlägg, det är intressant!. Men just varför det inte är så enkelt alla dessa saker som en gång var lätta är just för att man är sjuk, en sjukdom som inte syns utanpå, man är inte ledig 100% för att det är roligt eller för att göra nöjen, läkarna rekommenderar att gå ut minst 30 minuter varje dag och gör något roligt, men det är inte så lätt. För kroppen är så trött, sinnet är trött, det finns ingen kraft för ens de där lilla sakerna. Sen är det inte alltid såhär, vissa dagar är bättre än andra.

Som idag ska jag ta mig i kragen och sätta mig i bilen och hälsa på min mamma och även min farmor och farfar, när jag är hos personer som jag känner såpass bra är jag inte nervös över att få en panikattack, jag är mer avslappnad. Självklart ska min lilla katt Ollie få följa med, han är så duktig att åka bil, somnar på någon minut.

Detta var allt för mig just nu. Styrkekram

Likes

Comments

Psykisk ohälsa
''Stress är inget annat än en socialt accepterad form av psykisk ohälsa.''

Det är inte många som vet det jag tänker dela med mig av till er och även kommer att börja bearbeta i text till er oftare här. Detta med psykisk ohälsa, alla fördomar och kommentarer ''men det kommer inte hända mig''. Det är dags att spräcka den bubblan och inse att det finns runt oss alla och alla måste börja se sina gränser innan det händer just dig.

Jag har under de senaste åren jobbat väldigt mycket samtidigt som jag haft skolan 100%. Jag har fått höra att jag är duktig, att företagen och cheferna vill satsa på mig så jag utvecklas i företaget, att jag är grym som hoppar in extra när någon är sjuk. Alla dessa kommentarer hamnar i ett belöningssystem i hjärnan, det är positiva kommentarer för mig, men det jag inte visste var att alla dessa kommentarer fick mig att arbeta hårdare och mer och jag kunde aldrig tro att jag några månader senare skulle vara 100% sjukskriven.

Den 16 juni på studentdagen delades ut ''Klassens ...'' till alla i klassen, Jag blev ''Klassens arbetsnarkoman'' vilket jag tyckte var roligt och även kände mig duktig. Det klassen inte visste just vid detta tillfälle var att jag precis hade sökt mig till vårdcentralen och fått kontakt med en handläggare för psykisk ohälsa.

Vi slutade skolan en fredag, på måndag hade jag mitt första arbetspass som heltid anställd. 08.00-17.00 Jag kommer inte nämna namnet på företaget jag jobbade hos men jag kände snabbt att jag aldrig igen skulle vilja jobba med kundtjänst via telefon.

Mitt under en arbetsdag, några minuter innan min rast var slut och jag satt redo vid datorskärmen och headset på. Då kom min första panikångest attack. Under denna perioden hade jag ätit mina antidepressiva tabletter ett tag så jag kunde utesluta att det inte var en biverkning av dem. Jag fick gå hem ifrån jobbet och dagen efter besökte jag läkaren och fick höra att jag skulle få en sjukskrivning, 1 MÅNAD!? Mitt max var 1 vecka tänkte jag, men sedan min första sjukskrivning i Augusti är jag fortsatt sjukskriven till sista december.

I bloggen kommer jag uppdatera er om hur livet är här hemma, det är absolut inte roligt eller nått jag vill, Men ibland måste man låta kroppen och sinnet återhämta sig, därför vill jag dela med mig av det till er.

Ni kommer läsa om mina dagliga sysslor, besök hos vuxenpsykiatrin, terapigrupper, och mitt mål med detta är att försöka få er att backa tillbaka och se på er situation över hur ni mår och att ni inte jobbar ihjäl er.

Om ni har några frågor så är ni så välkomna att kommentera anonymt under inlägget så kommer jag att svara på det i ett annat inlägg. Styrke kram.

Likes

Comments

Hej hörni!


Sorry för uppehållet, kommer uppdatera er snart om vad som pågår i mitt liv.

Var i vilket fall på event idag hos ginatricot! super kul. Visar er mer om detta imorgon. Detta var iaf min outfit. Ny fin tröja från H&M och mina älskade Molly jeans från ginatricot! 


XX

Likes

Comments

Hej hörni!

Detta inlägget kommer handla om i Lördags när jag överaskade Filip med hotellvistelse eftersom han fyller år idag måndag. 19 <3 Vi kom till Göteborg vid 14 tiden och gick direkt mot gothia.

Vi möttes utav att få nyckeln till den absolut högsta våningen man kunde bo på, alltså våning 27 i torn 3. Vi öppnade dörren där vi hade ett stort rum med mitt namn på tvn och två champangeglas som väntade på iskall cava och choklad. Skyroom utsikten var fantastisk kolla nedan..

Frågan är vad som är finast, utsikten eller älsklingen, båda var en fin kombo.

På kvällen var vi på Liseberg och spelade på hjul och åkte virvelvinden, och vi spelade upp alla våra mynt men vi blev rikare på choklad. Vid 22.30 hade vi bokat bord på Heaven 23 där vi åt en supergod räkmacka delux med ännu en drömmig utsikt.

Glömde jag nämna att vi hade VIP frukostbuffe på 29onde våningen? Vi åt så mycket så vi hade ont i magen men det var kanske det godaste hotellfrukosten jag ätit. Och hotellfrukost är the best.

Vid 11 checkade vi ut och tog bussen hem till Borås. Underbar helg. <3

Likes

Comments

3 solklara favoriter ifrån en och samma glossybox. Dessa tre produkter är ifrån Kenzas box. Det är roligt när kändisar gör egna boxar, tycker personligen dom innehåller sjukt bra produkter.

Först o främst har vi Essies superfina gammel-rosa färg som appliceras med hjälp av en perfekt bred borste och till fick man Essies egna Gel toplack.

Sedan har vi en smink borste från lyxiga Luxie Brushes. Denna heter Large Angled och är perfekt för rouge och countor.

Till sist.. Clarins Instant Light Natural Lip Perfector, vilken dröm! Så drömmig färg och den doftar helt ljuvligt av vanlij.


Är ni sugna på att skaffa er egna box gör ni det via glossybox.se och den kostar endast 139kr i månaden!Likes

Comments

Lilla hjärtat

Asså min sööööta lilla kisse. Ollie 14veckor. Cutie. <3

Likes

Comments