Remember your worth

När man haft en period i sitt liv där man kände att man nådde botten, där man dag ut och dag in gick med konstant ångest och allting var tungt så är det en period som man aldrig riktigt kommer glömma. Man kan efter ett tag, när man verkligen tagit sig ur det, känna att man har lyckats gå vidare och aldrig ägnar en tanke åt det om dagarna. Men så fort du hör vissa låtar eller en viss typ av musik, ser bilder som påminner om den perioden eller stöter på en viss typ av människor så kommer vissa starka känslor tillbaka. Du känner av den där klumpen i magen, som ett spöke från förr som försöker göra dig påmind om vad du en gång kände.
Livet kan ha ändrat riktning helt och hållet. Allting som en gång gjorde dig förstörd finns inte kvar i ditt liv längre. Allting som du velat ha börjar falla på plats. Livet börjar äntligen kännas rätt. Men sen stöter du på de där små delarna i vardagen som får klumpen att ge sig till känna igen. Radion spelar en specifik låt och alla känslor du trodde att du hade slängt i strömmen tillsammans med de dåliga minnena (och de bra som man gärna inte vill påminna sig om heller för att de drar med sig för mycket känslor också) gör en snabb visit i ditt huvud och själ. Detta må kanske inte hända ofta och det kan försvinna lika fort som det tittade fram, men lika jobbigt är det för det.

Jag har märkt hur mycket mer jag prioriterar mig själv nu när jag mår bra igen. Min energi och tankekraft gick varje dag åt att överanalysera mina problem förut, att lösa saker och grubbla över allt jag mådde dåligt över. Nu när den perioden är över så är jag så mycket lyckligare. Inte bara av den anledningen att jag har världens finaste H vid min sida som stöttar mig i allt jag gör, utan för att jag verkligen känner att jag vill fokusera på mig. Att bygga min karriär, att nå mina mål och drömmar och att må bra.
Ett citat jag känner passar så bra in på detta är: You will know you made the right decision; you feel the stress leaving your body, your mind, your life.

Oavsett hur tung vardagen är eller hur plötsligt den där klumpen i magen kan titta förbi, så glöm aldrig - livet går vidare. Allt sker av en orsak och de bästa stunderna i ditt liv har inte ens hänt än. Se allting på den ljusa sidan, hur klyschigt det än låter. 'Cus every little thing is gonna be alright.

Du är värdefull.

Gillar

Kommentarer