F*ck "det perfekta..."

Jag tror vi måste bli så mycket bättre på att fokusera mer på oss själva. Dag ut och dag in jämför vi oss så mycket med alla andra genom sociala medier och försöker hela tiden eftersträva någonting som inte är äkta.
Alla dessa bilder på Instagram som är så vackert redigerade är inte på något sett mätbart hur det är i verkligheten. Det ger unga människor en totalt snedvriden bild av hur livet egentligen ska se ut.

Medan man går till skolan eller jobbet en grå tisdag i november för att ytterligare en dag beta av samma vanliga uppgifter som alla andra dagar i det så kallade ekorrhjulet, så skrollar man igenom flödet på sociala medier och ser hur exempelvis den där snygga tjejen lagt ut en bild på sin slimmade, vältränade kropp på en strand i Miami. En bild som ser så perfekt ut och en tjej som ser så lycklig ut, med det perfekta livet och den perfekta kroppen. Vi försöker eftersträva ett utseende som "alla andra" och går hur långt som helst för att se ut som "alla andra".

Vad skulle hända om vi bara tittade oss i spegeln och sa till oss själva; fan vad snygg jag är idag. Om vi inte plockade upp mobilen det första vi gjorde på morgonen och utsatte vårat nyvakna jag med nya bilder från sociala medier som sätter hög press på oss själva. Om vi inte la energi på att försöka "göra och se ut som alla andra". Om vi liksom hoppade över alla dessa små situationer i vardagen eller åtminstone försökte blockera bort alla dessa tankar från vårat medvetande.
Upplys det istället och vänd det till det bättre.

Du är vacker precis som du är, sluta sätt press på dig själv.

Gillar

Kommentarer

MissSophie
MissSophie,
Så sant, vilket bra inlägg!
nouw.com/misssophie
juliajonander
juliajonander,
Tack så mycket! 😊
nouw.com/juliajonander