why are you so far from saving me?

Okej, del 2 kan man säga när det gäller tips om böcker. Jag läser väldigt mycket, men har tyvärr blivit lite sämre på det. Så jag tänker att om jag tipsar er om böcker så kommer jag börja läsa mer igen.

Det här inlägget kommer vara om böcker som tog tag i mitt hjärta, slet ut det och sedan satte tillbaka det igen men inget blev som vanligt efter det. Böcker som jag har gråtit till och som verkligen har stannat kvar i mig. Böcker som inspirerar mig till att skriva, våga drömmar eller bara får mig att känna sådär extremt mycket.

Här är dem! Jag ber om ursäkt för den hemska kvaliteten på bilderna, men bor i Sverige där det blir mörkt vid 15.00!

Först ut är Jag är med bandet, en groupies bekännelser av Pamela Des Barres. Alla ni som tycker om musik borde läsa den här, den fick mig att inse hur mycket jag vill designa kläder till band och åka runt med dem. Att man faktiskt kan göra allt man vill bara man inte ger upp. Den är ärlig och extremt svår att sluta läsa. Om ni gillar Led Zeppelin, The Doors och Frank Zappa så kommer ni vilja läsa den här!

The perks of being a wallflower av Stephen Chbosky är en sådan fantastisk bok som inte tar långtid att läsa. Jag tycker om filmen men ja boken är 100 gånger bättre. Den är svår att beskriva för man känner så många olika känslor när man läser den.

Just kids av Patti Smith, läs den bara. Jag kan inte förklara hur mycket den här boken har hjälpt mig och hur mycket jag har gråtit när jag har läst. Alla måste läsa den någon gång i sitt liv, när man är 16 år eller 45 det spelar ingen roll. Men jag önskar att jag hade läst den när jag var runt 16. Jag har nästan alltid med mig den här boken i väskan. Jag vet inte varför men det känns bra att kunna börja läsa den när och vart jag vill.

Jag ger dig solen av Jandy Nelson. Den handlar om 2 tvillingar som målar men kommer ifrån varandra. Den är så himla fin och hemsk på samma gång. Den visar hur viktigt det är med syskon och att kunna förlåta varandra.

Kapitulera omedelbart eller dö av Sanne Näsling. Det här är den första bok som jag bara kände wooow av, jag var då en vilsen 16 åring som drömde om ett annat liv. Det var underbart att läsa om andra 16åringar som kände likadant, jag vet inte om jag skulle känna likadant idag. Men den satte verkligen ett spår i mig, den gjorde så att jag började skriva mer på riktigt. Språket i boken är väldigt modernt och nytt, vilket gjorde den väldigt lätt läst.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229