Raikas äitienpäivä brita

Fresh strawberry britacake!

Oikein ihanaa äitienpäivää kaikille! Mun sunnuntai on mennyt rennoissa tunnelmissa kotona perheen kanssa. Tehtiin mun siskon kanssa tänään aivan ihana, raikas mansikkabritakakku äitienpäivän kunniaksi. Olen itseasiassa tehnyt saman kakun ennenkin, joten ajattelin väkertää siitä tänne blogiinkin teille pientä reseptiä, sillä kakku toimii ei vain äitienpäivänä, mutta myös kesäkakkuna loistavasti! Kakussa yhdistyvät sitruunan ja mansikan ihanat maut sekä marenki, onko parempaa?

Suussasulava mansikka britakakku  

Annokset: 12
Valmistusaika: ~ 1h
Uunin lämpötila: 175 astetta

AINEKSET
150 g voita
1,5 dl sokeria
4 kpl keltuaista
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl maitoa

MARENKI
4 kpl valkuaista
2 dl sokeria
1 dl mantelilastuja (tai mantelirouhetta)

TÄYTE

2-3 kpl sitruunaa (~ 2 dl mehua)
400 g mansikoita
2,5 dl vispikermaa (esim. Flora vispi)
200 g vaniljatuorejuustoa
0,5 dl sokeria
1,5 dl lemon curd -sitruunatahnaa
(1/4 ruukku minttua)

1. Aloita kakku erottelemalla kananmunien keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota sokeri ja pehmeä voi sähkövatkaimella. Lisää joukkoon keltuaiset yksi kerrallaan samalla vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne vaahtoon nuolijalla käännelleen. Lisää lopuksi maito ja sekoita.

2. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille tasaiseksi kerrokseksi.

3. Valmista marenki: Laita valkuaiset puhtaaseen kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vaahdotuksen loppuvaiheessa, vatkaa vielä hetki.

4. Levitä marenkivaahto taikinan päälle. Ripottele pinnalle mantelilastut tai rouhe. Paista 175-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.

5. Purista sitruunoista mehu. Jätä muutama mansikka koristelua varten, viipaloi loput. Laita mansikkaviipaleet sitruunamehuun maustumaan noin puoleksi tunniksi. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon vaniljatuorejuusto ja sokeri. Lisää lemon curd ja sekoita.

6. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja neljään osaan. Valuta mansikat. Nosta ensimmäinen kakkupohja tarjoiluastialle ja levitä kolmasosa täytteestä sekä mansikoista sen päälle. Toista, kunnes kakku on koottu. Jätä päällimmäiseksi kakkupohja ilman täytettä. Koristele mansikoilla ja mintunlehdillä.

Mun mielestä tää kakku on täydellinen esimerkiksi perinteisen mansikkakermakakun tilalle! Muokkasin reseptiä itse sen verran, että käytin pohjan pinnalle mantelirouhetta mantelilastujen sijaan. Ne loivat kakkuun myös pientä rousketta ja enemmän mantelin makua!

Kerrothan ihmeessä, jos säkin innostuit tästä reseptistä! :)

xx Julia

xx julia

Tykkää-merkinnät

Kommentit