Muutama sana motivaatiosta

Things that motivate me

Mitä motivaatio oikeastaan itselleni on? Tänään tulen tästä aiheesta purkamaan muutaman sanasen tänne blogiin.

Sanalla motivaatio tarkoitan tässä tapauksessa sellaista yleistä hyvää fiilistä, inspiraatiota ja intoa asioihin. Minulle motivaatio tarkoittaa myös jossain määrin sitä, että joku asia motivoi minua tekemään jotain tiettyä asiaa. On vaikea alkaa sanoa kaikkia inspiraation lähteitä, sillä todella monet asiat ympärilläni herättävät minussa pientä kipinää. Varsinkin Pinterestistä löydän päivittäin ja aivan valtavasti kuvia, jotka motivoivat minua ottamaan samanlaisia kuvia, tekemään asioita ja voimaan paremmin. Olen puhunutkin usein Pinterestistä ja se on varmasti monelle muullekin hyvin samankaltainen paikka.

Pyrin olemaan aina positiivinen ja eteenpäin katsova ihminen. Rakastan tehdä erilaisia asioita, kuten valita asun seuraavaa koulupäivää varten, meikata omaksi iloksi ja tehdä erilaisia välipaloja. Esimerkiksi viime viikolla kipeenä ollessani ja selaillessani Pinterestiä, näin super ihanan näköisiä kuvia Bullet Journaleista, joten ajattelin testailla vähän samaan tyyliin, mutta vain paperille olevia piirroksia - vaikka en mikään taiteilija olekaan. Ne kuvat motivoivat siis minut koittamaan myös itse tällaista, vaikka tiedostan itsekin sen, että piirrustustaitoni eivät ehkä maailman parhaat olekaan. Motivoituneena jaksan siis myös yrittää uusia asioita! Myös kalenterin päivittäminen, blogin kirjoittaminen, Instagram-kuvien muokkaaminen, terveellinen ruoka ja tasapainoinen elämä ovat lähellä sydäntäni, niin kuin varmaan monilla muillakin.

Sanaa motivaatio on siis hyvin vaikea määrittää, sillä se pitää sisällään hurjasti asioita. Aina ei ole yhtä motivoitunut fiilis, mutta sen tunteen voi päivän mittaan saada itselleen, jos on tekemisissä asioiden kanssa, jotka ovat itselleen tärkeitä.

Olen miettinyt jo pidempään tällaisen postauksen tekemistä, mutta on jotenkin vaikeaa kertoa asiasta, johon liittyy niin monia asioita. Esimerkiksi, tarkoittaako inspiraatio ja motivaatio samaa? Siitä en ole varma. Noh, toivon kuitenkin, että tästä postauksesta saa jotain irti ja herättää teissäkin ehkä jotain fiiliksiä. Itselläni on enää kaksi jaksoa peruskoulua jäljellä ja kohta yhteishakukin edessä, joten ainakin koulun suhteen motivaatiota tarvitaan!

Mitkä asiat teitä motivoi tai inspiroi?

xx Julia

xx julia

Tykkää-merkinnät

Kommentit