Lukion aloittavan ostoksia & fiiliksiä

Moikkamoi ja ihanaa elokuun ensimmäistä! Elokuun tullen koulun alkuun on enää viikko jäljellä, apua! Suoraan sanottuna itseäni vähän hirvittää, kuinka nopeasti kesäloma on hujahtanut. Välillä iskee fiilis, että ei ole kerennyt tehdä niitä asioita, mitä kesällä olisi pitänyt tehdä. Toisaalta kun alkaa syvemmin pohdiskelemaan, onhan siitäkin jo ikuisuus kun kesäloma alkoi.

Itse näin lukion aloittavana olen alkanut jo varhain pohtimaan lukion kannalta olennaisia asioita: kirjoja, läppäriä ja reppua. Itsellänihän ei näistä olisi sen kummemmin tietoa, jos en olisi saanut minkäänlaista taustatietoa isosiskoltani näistä hommista. Nyt on kuitenkin suunilleen kaikki pakollinen hommattu, että lukio voidaan aloittaa hyvällä otteella. Onko muuten siellä muita lukion aloittavia?

Mulle hommattiinkin läppäri jo hyvissä ajoin keväällä. Mun koulukoneeksi valikoitui HP:n 15,6" kannettava, jolle ostettiin myös oma suojakotelo. Mun siskollakin on sama läppäri, joten tää kone on ollut mullekin varma valinta, johon ollaankin oltu jo erittäin tyytyväisiä. Näyttö on omaan makuuni sopivan iso. Kuitenkin koko alkaa olemaan sitä luokkaa, että sopivan kokoista ja tietenkin omaa makua miellyttävää reppua voi olla tämän takia haastavaa löytää. Itsellänikin oli tämän kanssa pieniä probleemia, mutta selaillessani tovin eri nettikauppoja löysin itseäni miellyttävän repun. Suosittelen siis ainakin itse uutta läppärille sopivaa reppua hankkiessa ottamaan itse mitat koneesta, tai etsimään tuumakoon mukaan reppua netistä, sillä silmämääräisesti kauppoja pyöriessä voi olla vaikea löytää täysin sopivaa reppua. Lisäksi useissa nettikaupoissa on palautusoikeus, jos reppu ei olekaan hyvä.

Repuksi siis valikoitui Sandqvistin Roald -reppu, joka on 15" kannettavalle sopiva. Kangas on vedenkestävää, sekä läppärille on tietenkin oma taskunsa repun sisällä. Harkitsin myös repun sijasta kangaskassia. mutta tajusin sen oleman haastava ja epäkäytännöllinen koulumatkoilla. Oon tän repun ulkonäköön ja malliin tosi tyytyväinen! Mitä sä tykkäät?

Kyselin teiltä hetki sitten myös täällä blogin puolella, olisitteko kiinnostuneet näkemään pientä Helsingin ostosten esittelyä. Tehän olitte kiinnostuneita, joten esittelyssä myös muutama ostos reissulta!

Gina Tricotista lähti mukaan rento, perus t-paita. Beige onkin tällä hetkellä ihan yksi mun lempiväreistä vaatteissa! Perus t-paidat onkin niitä vaatekaapin kulmakiviä ja niitä on tosi helppo alkaa yhdistelemään eri vaatteiden kanssa.
UFFilta löytyi aivan ihana syksy/kevät takki, vieläpä mun lempi värissä! Tää tulee nyt syksyn tullen varmasti kovaan käyttöön!


Jacket / Kinomi (second hand)

T-shirt / Gina Tricot

Pants / H&M

Shoes / H&M

Backpack / Sandqvist

Jewelry / Gina Tricot

Belt / H&M

Sunglasses / Primark


Helsingissä käväistiin myös ostamassa vähän koulutarvikkeita Suomalaisesta Kirjakaupasta. Mukaani valikoitui tällä kertaa ihana Muumi-kalenteri , sillä mähän oon suuri muumifani, haha! Kalenteri on sopivan pieni sekä se sisältää super söpöjä tarroja. Lisäksi jokaiselle kuukaudelle on bujon tapaan oma aukeama, johon voit itse suunnitella kuukauden teeman ja kannen.

Toinen kouluaiheinen ostos oli Marimekosta, ihana siirtolapuutarha aiheinen kukkaro, joka toimii itselläni penaalina. Mulla on koko yläasteen palvellut Marimekon silmälasikukkaro penaalina, mutta halusin ostaa tällä kertaa hieman isomman kokoisen penaalin. Eri kuosivaihtoehtoja oli todella monia, joista olikin vaikea valita itselleen yksi oikea. Tämä design kuitenkin miellytti silmääni!

Mulla on lukion suhteen ihan hyvät fiilikset. Varsinkin, kun pääsin tähän tuttuun lukioon, niin mun arki ei tule muuttumaan sen ihmeemmin nyt koulun alkaessa. Ainoa vain, että jotkut päivät saattaa tietty pidentyä, mutta myös vapautta on luultavasti enemmän. Ja lukiossa tietenkin on, että kirjoja pitää aina tilailla uuteen jaksoon, joten rahaahan siis näihin juttuihin saa kulumaan, haha.

Mutta hei, jos sulla on kokemuksia lukiosta, eri aineista tai ihan mistä vaan jotain kerrottavaa, niin vinkkaile ihmeessä tuohon alas! Mitkä opinnot sua odottaa syksyllä, vai onko koulua ollenkaan tiedossa? :)

#bestofnouw #nouwblogger #lifestyle #finland #nouwfinland #lukio #studying #backtoschool

xx julia

Tykkää-merkinnät

Kommentit

EllaVilhelmiina
EllaVilhelmiina,
Mä aloitan myös lukion ja tää postaus oli kyllä todella kiva! Rahaa tosiaan saa palamaan lukioon ihan kiitettävästi, kirjojen hankinta on mulla aika hyvällä mallilla nyt ja haukkana tarkkailenkin mistä saisi kaikista halvimmalla käytetyt kirjat lukioon, haha 😊 Ihanat nää sun leopardi housut <3 Tsemppiä meille lukion aloittajille!
nouw.com/ellavilhelmiina
JuliaHeikkinen
JuliaHeikkinen,
Kiitos Ella! ☺️ Itsellänikin suurinosa kirjoista myös jo hommattu, Jameralta saa ainakin käytettyjä ja hyväkuntoisia kirjoja halvemmalla! Kiitos tsempeistä ja mukavaa koulunalkua sullekin 😘
nouw.com/juliaheikkinen
RiikkaPauliina
RiikkaPauliina,
Täälläkin lukion aloittava! Oli tosi kiva lukea näistä sun hankinnoista, harvoin nykyään näkee omanikäisiä bloggajia jotka tekisivät esimerkiksi just kouluun liittyviä postauksia, mutta ihanaa lukea muidenkin fiiliksiä lukion alkamisesta! Itsellä on vähän stressiä loppujen kirjojen hankinnasta, kun ei tiedä mitä kursseja pitäisi käydä mutta kaipa se selviää sitten viikon päästä 😃. Tsemppiä lukion alkuun sulle! <3
nouw.com/riikkapauliina
JuliaHeikkinen
JuliaHeikkinen,
Mahtavaa kuulla, että tää postaus on ollut mieluinen! ☺️ Uskon itsekin, että lisää tietoa kaikista kirjoista ja muusta tulee sitten viimeistään koulussa, en usko että syytä huoleen. Tsempit sullekin ja kiitos ihanasta kommentista! <3
nouw.com/juliaheikkinen
Sini,
Ihana toi Marimekon kukkaro, niin nätti kuosi! Tsemppiä tosi paljon lukioon! Muista myös viettää vapaa-aikaa kaiken opiskelun keskellä 😊
www.stoori.fi/mahdollisesti-ehka/
JuliaHeikkinen
JuliaHeikkinen,
Kiitos Sini! Mustakin toi kukkaro on tosi nätti! <3 Kiitos myös hyvästä vinkistä, niin pitää yrittää muistaa tehdä 😊
nouw.com/juliaheikkinen