life messed up


Viimeiset pari viikkoa ovat olleet varmasti jokaisella tosi erilaisia. Herää monia kysymyksiä, mitä seuraavaksi tapahtuu, kuinka pitkään tämä tilanne jatkuu. Jotenkin itsekin on ollut vaikea sisäistää, kuinka suuri asia on kyseessä, kun tälläistä pandemiaa aikaisemmin ei ole joutunut kokemaan. Ja se, miten se on nyt vähitellen alkanut näkymään omaan elämään on myös alkanut herättämään omia ajatuksia koko koronaa kohtaan. Jokainen voi olla asiasta tietenkin montaa mieltä ja olen huomannut ihan lähipiirissäkin ihmisten suhtautuvan asiaan monin eri tavoin. On tosi tärkeetä muistaa pitää etäisyyttä varsinkin riskiryhmiin kuuluviin, että ei edes tiedostamattaan levittäisi tautia. Itse oon aina ollut joka paikkaan menijä ja siksi onkin ollut miettimistä, miten saan nyt päiviä kulumaan kotona oleskellessa. Tietenkin etäopiskelu on tämän hetkisessä arjessa oleellinen osa.

Mietin, että haluanko alkaa jakamaan omia ajatuksia tästä tilanteesta blogiin, kun joka tuutista tällä hetkellä tulee koronaa. Musta olisi kuitenkin hassua alkaa kirjoittelemaan tänne jostain aivan muusta, kun lähes jokaisen elämä on tällä hetkellä pienemmin tai suuremmin sekaisin.

Nämä viimepäivät ovat olleet siis etäkoulun ja koeviikon täyteisiä. Kuitenkin koko ajan on pieni semmoinen tyhjyyden tunne, kun ei pääse tekemään ja menemään yhtä vapaasti kuin esimerkiksi kuukausi sitten. Oon yrittänyt nyt panostaa tähän neljännen jakson koeviikkoon, mutta oon myös huomannut sen, että koska kotona tulee jo muutenkin vietettyä koulupäivät, ei aina illalla jaksakaan vielä lisää lukea. Täällä kotona ei myöskään ole mitenkään super ergonomiset työskentelyolosuhteet, joten senkin takia opiskelu on ehkä hieman vaikeampaa. Oon jutellut myös muiden samassa tilanteessa olevien kanssa ja kuullut etäkoulun vaikuttavan myös positiivisesti opiskeluun. Oon huomannut, että oma opiskelu sujuu kuitenkin parhaiten koulussa ja nyt on varsinkin alkanut arvostamaan sitä lähiopetusta ja tunneilla kuuntelua, koska ainakin itsellä asiat jää sillä tavalla parhaiten mieleen. Jotenkin myös semmonen säännöllinen rytmi koulussa on alkanut tuntumaan tärkeältä ja silloin saa myös enemmän aikaan. Jos täällä on muita opiskelijoita, olisi kiva kuulla lisää ajatuksia etäopiskelun suhteen, tykkäättekö enemmän vai vähemmän?Nyt pitää yrittää kehitellä kaikenlaista tekemistä, vaikka kyllähän tää kotona oleskelu on alkanut myös vähän laiskottamaan.Täällä päin, missä asustelen löytyy ihanaa lenkkeilymaastoa ja iltakävelyllä oonkin päässyt myös kuvailemaan upeita auringonlaskuja. Leivoin myös siskoni kanssa tällä viikolla suklaakeksejä, joista tuli muuten super hyviä! Aloiteltiin poikaystäväni kanssa Netflixistä uusi sarja vähän aika sitten ja sitä ollaan parit illat katseltu. Oon myös kerennyt nyt paremmin harjoittelemaan autolla ajamista ja korttia hamuilen jo kesäksi.

Pitääkin nyt vain ottaa asenne, että päivä kerrallaan mennään. Kukaanhan ei tiedä, kuinka kauan tilanne kestää. Oonkin jo henkisesti valmistautunut siihen, että enää tänä keväänä kouluun ei mennä, joka voi olla hyvin mahdollista. Otan myös tavoitteeksi päivitellä blogia, nyt kun siihen on aikaa.

MInkälaisia fiiliksiä sulla on karanteenin suhteen?


xx julia

Tykkää-merkinnät

Kommentit

EllaVilhelmiina
EllaVilhelmiina,
Miustakin tuntuu sille, että tänä keväänä ei kouluun enää mennä. Oon samaa mieltä kanssas tuosta etäopiskelusta, itsekin kaipaisin sitä ihan normiopetusta, koska etänä opiskelu vaan tuntuu olevan haastavempaa. Aika tuntuu menevän aika hitaasti, mutta nyt on vain edettävä tän tilanteen kanssa eikä tälle voi mitään. Ite suhtaudun tähän tosi vakavasti kun taas jotkin ihmiset vaikuttaa sille, että eivät piittaa lähes laisinkaan 😟
nouw.com/ellavilhelmiina
JuliaHeikkinen
JuliaHeikkinen,
Kiva kuulla, että on muitakin normiopiskelun kaipaajia! Harmi sinäänsä, että kouluun ei ehkä pääse - en olis uskonut sanovani tuota vielä kuukausi sitten 😅 Ja joo, aika menee kyllä paljon hitaammin kotona. Hyvä, että suhtaudut tähän vakavasti, niin kuin pitääkin! Tsemppiä sullekin vielä vikaan jaksoon ☺️
nouw.com/juliaheikkinen