Ihana ihanainen Lontoo

Trip to London

Heissan! Noin pari viikkoa sitten lähdin luokkani kanssa luokkaretkelle Lontooseen, johon oltiin kerätty sen kolme vuotta rahaa. Saan vasta nyt julkaistua postausta reissusta, sillä kuvien editoiminen sekä viimeisen kouluviikon ohjelma söi paljon vapaa-ajastani. Luokkaretki oli kyllä mahtava kokemus ja niin vaivansa arvoinen. Monet ovat jälkeenpäin kysynyteetkin, että mikä Lontoossa oli parasta? Mielestäni tähän kysymykseen on ollut vaikea vastata, sillä neljään päivään mahtui monta ihanaa hetkeä. Nautin kuitenkin eniten luokkani kanssa yhdessäolosta ja nähtävyyksistä! Tässä pieni pintaraapaisu reissusta.

Meidän hotelli sijaitsi "Whitechapel" nimisellä alueella, josta oli pari metropysäkkiä keskustaan. Mielestäni hotellimme oli hyvällä alueella, sillä näimme samalla keskustan ulkopuolista elämää. Lähellä oli kuitenkin useita metro- ja bussipysäkkejä ja kauppoja sekä ihana, pieni puisto!

Meidän ensimmäisen päivän visiitti oli Sky Gardeniin, joka sijaitsi pienen bussimatkan päässä hotelliltamme. Oltiin varattu jo aikaisemmin liput sinne, joten sisäänpääsy sujui vaivattomasti. Kyseessä oli siis pilvenpiirtäjä, jonka sisällä oli nimensä mukaisesti "puutarha". Lisäksi siellä oli tasanne, josta näki ylhäältä katsottuna Lontoo upeine nähtävyyksineen. Paikka oli mielestäni upea! Harmi vain, että meidän kohdalle ei sattunut aurinkoista säätä.

Pari muuta päivää olivat nähtävyyksien katselun ja shoppailun täyteisiä. Meidän toisen päivän agendana olikin kaupunkisuunnistus, jossa päästiin kiertelemään oman porukan kanssa ympäri Lontoota katsellen samalla kuuluisimpia nähtävyyksiä. Kaupunkisuunnistukseen kuului käydä myös Oxford Streetilla ja Piccadilly Circuksella, joten samalla päästiin sinne shoppailemaan. Pakko sanoa, että välillä tuli kyllä niin turistimainen olo, kun pyörittiin missä sattuu kartta kädessä ja valokuvia otellessa. Noh, oli se kuitenkin sen arvoista, ja hei, metroa sekä punaisia bussejakin opittiin käyttämään!

Se oli kyllä harmi myös, että suurin osa nähtävyyksistä oli REMONTISSA. Esimerkiksi Big Ben oli täysin remontin alla, kun meillä oli kaupunkisuunnistusta, joten itse nähtävyys ei ollut kovin kaunista katseltavaa..,

Kolmantena päivänä luokkamme suuntasi Natural History -museoon. Itse en ole erityisen kiinnostunut siitä, mitä dinosauruksiin tulee, mutta maailman historia ja ihmisen biologia olivat mielestäni kiinnostavia. Vietettiin museossa muutama tunti. jonka jälkeen meillä oli vapaa-aikaa. Meidän ryhmän iltapäivä jatkuikin vielä viimeisten shoppailujen sekä kiertelyn lomassa lähellä hotelliamme. Onneksi viimeiselle illalle oltiin varattu myös pöytä yhdestä pubista kaupungilla!

Lontoo oli kyllä upea kaupunki ja myös hyvä luokkaretkikohde. Onneksi meillä mukana oli muutamia aijemmin Lontoossa käyneitä, joten liikkuminen sujui lähes vaivattomasti. Meidän hotellialue oli muutenkin onneksi melko rauhallisen tuntuinen ja siisti, joten kaupungista jäi hyvä kuva. Lontooseen ja myös muualle Englantiin on siis pakko päästä vielä uudestaan käymään!

xx julia

Tykkää-merkinnät

Kommentit

RiikkaPauliina
RiikkaPauliina,
Ihan huippua että pääsitte lähtemään noinkin kauas ja hienoon kaupunkiin luokkaretkelle! Upeita kuvia myös😍
nouw.com/riikkapauliina
JuliaHeikkinen
JuliaHeikkinen,
Voi kiitos Riikka! Pitää kyllä olla tyytyväinen, että oli mahdollisuus päästä tuonne luokkaretkelle. 😍 Hyvää kesää sinulle!
nouw.com/juliaheikkinen
Kotkotuksia
Kotkotuksia,
Lontoossa olisi ihan älyttömän ihanaa käydä! Tän postauksen myötä matkakuume nousi huippuunsa <3
nouw.com/kotkotuksia
JuliaHeikkinen
JuliaHeikkinen,
Mullakin jäi älyttömän hyvät vibat Lontoosta! Kiva, että postaus herätti myös matkafiiliksiä. 😊
nouw.com/juliaheikkinen