Helpot & vaivattomat porkkanarieskat sunnuntaille

Carrot flatbreads for sunday

Torstai-iltana sain idean, että voisin pitkästä aikaa leipoa leipää tai muuta vastaavaa. Ajattelin rieskojen olevan helppo ja nopea, sekä ei niin vaivaa vaativa vaihtoehto iltapalaksi - joka itseasiassa piti hyvin paikkaansa - ja päädyinkin tekemään aivaan sairaan hyviä porkkanarieskoja. Ja koska nämä olivatkin niin hyviä ja olimme syöneet nämä jo yhdessä päivässä, päätin tehdä uuden satsin viikonloppuna. Tietenkin tämä resepti on myös syytä jakaa teille!

Helpot & Nopeat Porkkanarieskat
10-12 kpl

5 pientä porkkanaa
50 g voita
½ dl siirappia
3 dl kaurahiutaleita
3 dl hiivaleipäjauhoja
3 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
2 rkl merisuolahiutaleita
5 dl maitoa

Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Kuori ja raasta porkkanat.

Suosittelen käyttämään paistamisessa myös esimerkiksi kiertoilmaa, jotta pellit saadaan samaan aikaan uuniin. Myöskin sipulileikkuri toimii loistavasti porkkanan raastamiseen!

Pehmennä rasva lähes sulaksi kulhossa. Lisää sekaan kaikki loput aineet ja sekoita hyvin.

Ensimmäisellä kerralla, kun halusin testailla hiutalemaista suolaa rieskoihin, laitoin sitä hieman liikaa ja suolan maku tuli rieskojen läpi. Nyt toisella kerralla tehdessäni huomasin, että tuo noin kaksi ruokalusikallista on omaan makuun hyvä määrä. Kuitenkin tässäkin voi kuunnella sitä omaa makua!

Nosta taikinaa kökkäreiksi leivinpaperille ja tasoita. Yhdelle pellille mahtuu 5 rieskaa, kun halkaisija on noin 15 cm.

Rieskat eivät levene uunissa paljoa, joten ne voi asettaa melko lähekkäin toisiaan. Myöskään näitä rieskoja en pistellyt haarukalla, sillä nämä eivät kohoa juurikaan, joka ei aiheuta pinnalle "kuorta".

Laita rieskat uuniin paistumaan 12-15 minuutiksi. Tarkasta kypsyys rieskojen pohjasta.
Parhaillaan rieskat ovat vastapaistettuina maidon kanssa tarjoiltuna!

Nämä rieskaset on oikeasti todella nopeita valmistaa, vaan sekoittaa aineet keskenään ja heittää uuniin. Itse teinkin näistä perheelleni nopean iltapalan. Tästä ohjeesta on myös helppo alkaa kehittelemään omia variaatioita, suosittelen testailemaan!

Jos testailette tätä reseptiä, olisi kiva kuulla teidän mielipiteitä näistä rieskoista. Kommenttia voi laittaa ja Instagramissakin, @jjuliaheikkinen, voi laittaa kuvia.

Hyviä leipomishetkiä! 

xx Julia

Haluaisitko nähdä blogissani jatkossa reseptejä?

xx julia

Tykkää-merkinnät

Kommentit