Exploring Tallinn

Viikon aloitus oli mitä mainioin, sillä lähdettiin poikaystäväni, siskoni sekä hänen poikaystävänsä kanssa Tallinaan kahdeksi yöksi. Oli ihanaa saada pariksi päiväksi ajatukset kokonaan pois töistä ja onneksi matkalta tarttuikin vielä kesäfiiliksiä. Ajattelin jakaa muutaman kohteen, jossa käytiin näinä kolmena päivänä. Huomasinkin matkalla, että yksi jos toinenkin suomalainen käveli vastaan eli varmasti moni on nyt poikkeusajan jälkeen ajatellut menevänsä ehkä Tallinnaan viettämään lomaa.

Vanha Kaupunki on Tallinnan sydän. Pakko sanoa, että yllätyin, kuinka kauniilta oikeasti Tallinnassa näyttää kesällä. Pastellitalot, kukat, söpöt ravintolat ja italialaiset gelato-kahvilat vei fiilikset mukanaan. Eka ilta meillä menikin tätä kaupunginosaa kierrellen ja hyvinhän se tutuksi tulikin 20 000 askeleen jälkeen. Toompean kukkula sijaitsee Vanhassa Kaupungissa, tämä oli yksi suosikki nähtävyyksistäni matkalla. Upeat näkymät!

Illalla mietittiin kovasti ruokapaikkaa Vanhasta Kaupungista. Oltiin katsottu jo etukäteen ravintolaa nimeltä Väike, johon myös päädyttiin syömään. Ravintola vaikutti todella suositulta ja täyteen buukatulta eli jos tähän ravintolaan haluaa mennä, pöytävaraus on varmasti hyvä tehdä etukäteen. Emme olleet kuitenkaan varanneet pöytää vaan lähinnä katseltiin, olisiko meille siellä paikkaa. Meille sattui onneksi löytymään ravintolasta kahdeksi tunniksi neljän hengen pöytä. Hintalaatusuhde oli ravintolassa kohdallaan ja myös ruoat todella maukkaita. Uunipunajuuri-vuohenjuustosalaatin, tomaattikeiton ja jälkkärin, joksi mulla valikoitui pullavanukas vadelmasorbetilla sai päälle 20€.

Toinen päivä meillä meni lähinnä shoppailun merkeissä. Meidän hotellin lähellä oleva Rotermann -kauppa-alue sekä Virukeskus tuli kierrettyä pariinkin kertaan. Käytiin illalla myös Tallinnan Stockmannilla ja Sportland Outletissa. Tosin olin itse hieman pettynyt Stockmannin naisten osastoon, joka oli hyvin suppea verrattuna miesten puoleen.

Käytiin illalla syömässä Vapianossa, jonka jälkeen suunnattiin Radisson Blue Sky -hotellissa olevaan ravintola Lounge24:seen. Ravintola sijaitsee hotellin 26 kerroksessa kattotasanteella. Ilta-auringon paistaessa syötiin siellä ihanat jälkkäriannokset vikan illan kunniaksi. Ravintola valikoitui myös korkeutensa vuoksi, sillä olihan maisemat jälleen todella upeat. Oli ihana viettää vikaa iltaa hyvästä ruoasta ja ilmasta nauttien.

xx julia

Tykkää-merkinnät

Kommentit

IP: 173.231.62.74