2021

Happy New Year 2021!


Mistäköhän sitä aloittaisi. Viime päivityksestä onkin vierähtänyt tovi, joten pieni briiffaus on varmasti paikallaan. Viime syksyyn ja vuoden vaihteeseen on mahtunut paljon asioita.

Viime syksyn parhaimpia juttuja olivat esimerkiksi kuntosalilla aloittaminen sekä ajokortin saaminen poikkeusluvalla. Koska voimistelutreenejä on jouduttu rajoittamaan nyt koronan takia, on salilla aloittaminen ollut yksi vuoden parhaista päätöksistä! Liikunnan lisääminen arkeen on muodostunut myös yhdeksi voimavaraksi lukion ohella. Ajokortti taas on helpottanut niin paljon omaa arkea ja liikkumista ylipäätänsä.

Kuitenkaan loppuvuosi ei ollut mitä parhain ja se lipui samaan aikaan nopeasti ja hitaasti ohi. Monelle vuosi 2020 oli varmasti vaikea. Voin myös itse yhtyä samaiseen lauseeseen, ainakin joltain osin. Alku- ja loppusyksy tuntuivat melko rankoilta pimeästä vuodenajasta sekä liikkumisrajoituksista johtuen. Perus arki tuli harvinaisen tutuksi. Välillä viikot menivät todella nopeasti, välillä taas ei olisi yhtään tehnyt mieli toistaa samoja rutiineja päivästä toiseen. Olen luonteeltani hyvin kupliva persoona ja siksi koenkin tarvitsevani ihmisiä sekä tekemistä ympärilleni. 2020 syksynä siis yritinkin harjoitella, ja harjoittelen yhä, rentoutumista, tylsistymistä ja sen hyväksymistä. Jotenkin tekemättömyys on aina saanut mun ajatukset harhailemaan jopa turhan syvällisten asioiden pariin. Olen myös aina ollut se, joka haluaa suunnitella kaiken mahdollisimman hyvin ja pitkälle, jotta on jotakin mitä odottaa. Ajattelin vuoden lopussa, että en halua asettaa mitään tavoitteita tulevalle vuodelle, koska ne eivät myös yleensäkään ole toteutuneet, mutta koska haluan aloittaa "puhtaalta pöydältä", mieleni muuttui. Siispä 2021 tavoite onkin totutella hetkessä elämiseen, pysähtymiseen ja myös tylsistymiseen - niin hassulta kuin se kuulostaakin. Tarkoituksena onkin nauttia niistä pienistä hetkistä, jolloin voi vain olla ilman turhaa stressiä.

Olen nuoruuteni matkustellut lähes vuosittain, josta on tietenkin saanut olla todella kiitollinen. Kaipaankin matkustamista edes hetkeksi aikaa enemmän kuin mitään! Tietenkin täällä pienemmillä seuduilla asustellessa on helpompi välttää suuria ihmisjoukkoja kuin kaupungeissa, mutta kyllä sitä kaupungin tunnelmaa on myös kaivannut. Pitää kuitenkin vielä malttaa, toivoa koronan laantuvan tänä vuonna, sekä ottaa muut ympärillä olevat huomioon.

Tämä vuosi on siis aivan auki. Koska maailman tilanteen vuoksi ei tiedä etukäteen oikein mistään, ei voi mitään sopiakkaan. Tärkeältä tuntuukin omaan hyvinvointiin keskittyminen ja niistä pienistä hetkistä nauttiminen.

Mitkä fiilikset sulla on tästä vuodesta?

Ihanaa alkanutta vuotta! <3


xx julia

Tykkää-merkinnät

Kommentit