VÅR VIKTIGASTE UPPGIFT

Vår viktigaste uppgift i livet.


Det är inte att se bra ut.

Det är inte att få uppmärksamhet.

Det är inte att bli omtyckt av alla.

Det är inte att vara mest full och roligast på alla fester.

Det är inte att ha mest pengar på kontot.


Vår viktigaste uppgift här på jorden handlar inte om att vi ska vara en fake-version av oss själva för att på något konstigt sätt passa in i detta skadade samhälle. Det viktigaste vi ska göra på den här jorden är att förstå varandra. Att förstå varandra och varandras sätt.

Vi behöver inte tycka om alla människors värderingar, tankar, åsikter och handlingar. Men vi måste försöka förstå varför. Varför säger hon som hon gör? Varför gör han som han gör?

Om vi bara ser en person utifrån och lägger en bedömning utifrån ingenting. Hur ska då samhället som redan är så splittrat ens kunna röra på sig det minsta?

Om alla människor är inne i sin egen lilla bubbla, som en liten pusselbit av samhället, människor som bara går och tänker på hur de ska se bra ut inför allmänheten, hur de ska göra för att bli accepterade, hur de måste trycka ner andra människor för att se bättre ut själva. HUR ska då samhället bli helt?

Alla är vi människor. Alla har vi brister. Alla har vi styrkor och svagheter. Världen är stor. Alla kommer från olika bakgrunder. Alla har vi gått igenom olika saker i våra liv. Det finns inte en chans att alla kan tänka exakt som du, att alla kan göra, bete sig och ha samma åsikter som du.

Man kan inte tänka att ens eget sätt är det ända rätta. Man får ha sin åsikt, absolut. Men man måste åtminstone pröva att förstå varför. Man måste åtminstone pröva att ge alla en chans.

Om folk slutade komma med påhopp om vad som är rätt att tycka och vad som är fel att tycka på ett sätt som sårar andra människor, skulle samhället nog vara mindre splittrat tror jag.

Så tänk på det nästa gång du ser den där människan på stan som du alltid har funderat över. Varför är hon så konstig?

Det är inte din uppgift att döma. Det är din uppgift att förstå.Gillar

Kommentarer