Keto-vegan brownie

Halloj, jag och Anton testade igår baka ett lite nyttigare recept på brownies. Helt klart godkända och jag tänkte dela med mig av receptet här. Jag är ju verkligen en sucker för choklad (vem är inte?) och då är detta receptet perfekt när man vill äta lite nyttigare, kanske en vardagskväll som vi gjorde. Till hade vi tinade blåbär och hallon men tror det också hade varit gott att göra cashewgrädde till.

INGREDIENSER

Veganskt "ägg":

  • 2 msk krossade linfrön
  • 5 msk vatten eller kaffe

Torra ingredienser

  • 1, 2 dl mandelmjöl
  • 0,8 dl kakao
  • 1/4 msk salt
  • 1/2 msk bakpulver
  • 1/2 msk xantangummi (vi hittade tyvärr inte det i mataffären och ersatte istället med fiberhusk som vi ändå hade hemma, dock ska kakan bli mer saftig med xantangummi då fiberhusk drar åt sig mer vätska)

Blöta ingredienser

  • 85 gram mörk osötad choklad (vi köpte 90% från lindt då det var mindre socker i den än i en som faktiskt skulle vara osötad choklad)
  • 6 msk Stevia
  • 4 msk kokosolja
  • 0,8 dl nötsmör (vi använde jordnötssmör men i orginalreceptet hade de mandelsmör)
  • 1 msk vanlijextrakt

Topping

Vi hackade lite pekannötter som vi toppade kakan med samt att vi strödde på lite flingsalt när kakan var klar.

  • INSTRUKTIONER
      • Sätt ugnen på 175 grader.
      • Börja med de veganska äggen. Blanda ihop vatten/kaffe med de krossade linfröna och låt stå.
      • Blanda alla torra ingredienser och låt stå.
      • I en stekpanna, smält chokladen på låg värme och rör ständigt om. När chokladen smält, ta pannan från plattan och lägg i nötsmöret.
      • Tillsätt sedan kokosolja, vaniljen och "linfröäggen". Rör runt till en jämn smet på låg värme.
      • När allt är ihopblandat, häll då de blöta ingredienserna till de torra och rör runt.
      • Förbered en liten form med bakplåtspapper och möjligen lite olja i botten.
      • Häll i smeten i formen och häll på eventuell topping, värm i ugn i ca 20 minuter.
      • När kakan är klar strö gärna flingsalt på, så gott!

      SEN FÄRDIG! Som sagt hade vi bär till men nog gott med cashewgrädde också (ska testa det nästa gång). Så god nyttig kaka, rekommenderas!

      (Jag har översatt orginalreceptet som ni hittar HÄR)

      Gillar

      Kommentarer

      matildakz
      matildakz,
      Ser riktigt gott ut!
      nouw.com/matildakz
      juliafrostensson
      juliafrostensson,
      Ja men det var det! Du borde verkligen testa🥰
      nouw.com/juliafrostensson