Träning och ideal!

Hej på er!

Skolan har nu börjat och jag ser, hör och läser på flera olika ställen och i flera olika sammanhang hur människor börjar prata om att de ska komma igång med rutinerna igen och börja jobba på att bli smala inför nästa sommar. Självklart är det jätteskönt med rutiner men inte till en överdrift. Det kan också vara riktigt triggande och först blev jag ställd av det och sa till mig själv ”Det kanske inte är så dumt att börja tänka så” men sen insåg jag snabbt att allt det snacket är helt fel. Jag har varit i dem tankarna och det räcker med det nu. Jag ställer mig frågorna: ”Varför skulle jag inte vara värd lika mycket som alla andra?”, ”Alla ser olika ut, långa, korta, tjocka, smala och det är okej!”, ”Varför ska jag behöva ändra mig för att accepteras mer?”.

Jag tränar för att jag mår bra av det och för att jag tycker att det är kul. Jag tränar när jag känner för det, jag tvingar mig inte till det. Vissa veckor tränar jag 3 gånger, vissa veckor 6 gånger och vissa veckor ingen gång. Men det är så förbannat svårt att inte hamna i fel tankespår när det man ser på andra bloggar, sociala medier, det man får höra i skolan och på andra platser är att det är viktigt att bli smal till nästa sommar. Det triggar till och med mig som äntligen har hittat min kropp och känner mig trygg i den. Detta var första sommaren jag badade i bara bikini eller baddräkt sen jag var 7 år och det var första sommaren på länge som jag bar kjol. Jag är verkligen inte smal men jag ser inte det som ett problem längre, jag vet att jag är tjock men det är inte längre ett negativt laddat ord för mig. Jag tackar bland annat Stina Wollter för denna viktiga insikt jag har fått. Följ gärna henne på Instagram (stinawollter), hon kämpar så otroligt mycket för andra kvinnor. Jag förstår inte alltid hur hon orkar men jag antar att när man brinner för något så mycket, hittar man sitt driv.

Det jag vill komma med detta inlägget är att just du som läser detta verkligen måste tänka på vad du säger, för du vet inte vad personen som läser ett av dina inlägg eller som sitter bredvid dig i skolan eller någonannanstans kämpar med. Jag vill även tipsa om att du ska träna för att det är kul och inte för att du ”måste” för då är det så lätt att komma in i fel tankespår. Om du känner att du har tankar som egentligen inte är bra för dig är mitt tips istället att ta kontakt med en vuxen person som kan hjälpa dig. Du är viktig och du kan vara med och kämpa mot idealen och normerna i samhället istället. Tjock som smal det handlar om att vi alla är olika och kan visa det!! Det är tid att stå upp för varandra och för alla våra olikheter. Det är ju ändå vi som ansvarar för hur vi vill att vårt samhälle ska vara och hur vår värld ska se ut. Jag skickar massor med kärlek och värme till er alla och jag hoppas verkligen att ni mår bra.

(Ni får såklart välja själva om ni vill ta del av detta eller inte, men jag hoppas bara att alla tänker till)🧡

Ni kan läsa andra viktiga inlägg med ungefär samma tema här:
- Sol och stora lår !

- Kroppspositivism (Sdahlström-Fitnessfeministen)

-Ideal och kroppen

- Vad kan ha gått så fel?

Kram på er!💛

Gillar

Kommentarer