Moder natur, se vad vi gör med dig. Vi förstör allt det vackra i dig.

Jag tycker att miljön är väldigt viktig att ta hand om och jag önskar att alla länder kunde ta sitt ansvar i detta. Men det är inte så lätt när det finns en president som tror att den globala uppvärmningen inte existerar. Sjukt.

Det är viktigt att alla människor tänker till på små enkla vanor som man lätt kan bryta. Allt från att ha alla lampor i huset tända till att släcka dem, från att inte källsortera till att börja med det osv.

Jag blir så fruktansvärt ledsen när allt fint förstörs. Korallreven, regnskogar, vädret skiftar och det blir varmare etc etc etc. Jag skulle iallafall vilja ha kvar och kunna uppleva allt det magiska i flera år till.

Glöm inte att tänka till på vad du själv gör!

Kram på er 💛

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej hej !

Jag har i ett tidigare inlägg skrivit om detta ämnet men jag tycker det är så pass viktigt att prata om detta att jag lägger ut en del 2.

Jag tycker att det är så viktigt att alla människor blir accepterade hur dem än ser ut och jag tror att fler än jag tänker så men vissa människor som säger det, dem säger det bara och menar det inte. I de flesta fallen fortsätter de flesta människorna att försöka se ut som idealbilden och bli så populär som möjligt. Jag vill bara säga att det går inte att se ut som idealbilden eftersom att det inte finns några män eller kvinnor som egentligen ser ut som idealbilden. Det handlar i de flesta fallen om photoshop och det är så otroligt enkelt att ändra en människas utseende helt genom tekniken. Här är två väldigt viktiga videos som är värda och se. Det var faktiskt min kommunikationslärare som visade min klass dessa videos, då vi pratar mycket om normer etc just nu. Klicka här och Här.

Jag hatar egentligen sociala medier. Även att jag både använder Instagram, Facebook och Snapchat dagligen.. Jag märker på mig själv hur negativt det påverkar mitt psyke. Det är sjukt hur människor jämför sig hela tiden.. I utseende, i hur mycket prylar man har, vem som har det lyxigast och vem som är lyckligast osv. Jag försöker hela tiden att stå emot allt det men ibland går det inte och jag känner mig misslyckad i vissa situationerna. Det blev dock väldigt jobbigt till slut, så jag slutade följa de kändisarna som fick allt att framstå som perfekt och började istället följa människor som är helt naturliga, så att jag fick en mer balans i mitt feed på Instagram. Jag lärde mig att inse att jag är perfekt som jag är och det finns smala, tjocka, långa, korta, runda, raka, fräkniga, mörkhåriga, blonda, långt hår och kort hår whatever, det finns ca 7,5 miljarder människor på denna världen och alla är olika och ALLA är perfekta precis som dem är.

Som jag skrev förut, det är sjukt hur människor jämför sig hela tiden. "Jag är så tjock" säger den personen som är vältränad och dessutom smal. "Ser du min valk på magen" säger den ena och den andra svarar "men kolla min" (och egentligen har ingen av dem valkar). Vad tänker då den personen som faktiskt är lite större om en av dem smalaste säger att "jag är tjock", det är klart som tusan att den större personen går och tänker på det och kanske till och med börjar träna eller slutar äta. För det är så det här samhället är uppbyggt..

Det handlar inte bara om utseende utan ALLT!!

"Jag fick B på provet, så himla dåligt", "Jag hatar mitt liv, fick bara ett C", "Jag är såå dålig på matte, slutbetyg: A". Vad tror du att den personen som verkligen kämpar för att få godkänt känner? Om man ska snacka betyg öppet och sätta omedveten press på varandra borde man tänka på hur man formulerar sig åtminstone.

Det är dessa jämförelser jag inte tycker om och som elever i skolan får höra hela tiden, dagligen. Jag hör det hela tiden och jag har hört det sen jag började 1:an på lågstadiet. Det är dags att ta tag i samhällets alla problem nu, så att världen på något sätt kan bli bättre.

Om du nu tänker efter "Är jag en person som vill se ut som idealbilden och sträva efter det eller vill jag mår bra?". Om du i denna frågan väljer att må bra då är det ett bra första steg, för jag tror att detta handlar om att börja bygga upp sitt självförtroende och även sin självkänsla. För med en god självkänsla får du även motivation, minskad stress etc etc. Du mår helt enkelt bättre och jag tror att om alla skulle må bättre och känna sig trygga i sig själva skulle inte ens dessa idealbilder finnas, för då hade alla blivit accepterade. För varför ska det vara så viktigt att efterlikna någon? Lev livet och va tacksam.

Tips på instagram- konton:

stinawollter (Stina Wollter)- så bra kvinna!

theashleygraham (Ashley Graham) - Ännu en bra kvinna!

bebody_positive - så bra konto, där alla former är välkomna!

bodupositivefitness_ (Jenna Doak) - Ett bra konto, där kroppar i alla former visas.


(All jag skriver är in princip ifrån mina egna erfarenheter, så dem tipsen jag skriver funkar för mig men jag garanterar inte att dem hjälper just dig men jag hoppas att det kan ge lite.)

202233202233

Likes

Comments

 1. Mitt hela namn? -  Julia Louise Fridolf       
 2. Vart bor du, vart är du ifrån? - Jag bor och är ifrån Kalmar. 
 3. Vilka/vem bor du med? -  Jag bor med min mamma, min bonuspappa och mina två yngre systrar. 
 4. Vem av dina föräldrar är du mest lik? - Hmm.. svår fråga. Jag tror att jag är en väldig blandning utseendemässigt, men mest min mamma antar jag. Jag får höra det hela tiden iallafall. 
 5. Favoritdryck? - Ett glas med isvatten eller te. 
 6. Favoritmat? - Det finns mycket att välja på men jag gillar tacos, thaimat och mammas räkor i het sås!! 
 7. Din bästa resa? - Kryssningen i Karibien med familjen,  julen 2016. 
 8. Bästa barndomsminne? - Jag har flera bra. Men jag minns när jag var i Halmstad hos min släkt där och alla samlades, min farfar levde, jag lekte med mina kusiner. Jag har givetvis fler minnen som är bra men det fick bli ett idag. 
 9. Vad gör du när du har tråkigt? - Jag har i princip aldrig tråkigt eftersom att jag alltid är trött och gillar att vila, så sova eller titta film/serier haha. 
 10. Topp 1 på din bucket list'? - Att resa och att hjälpa människor. 
 11. Vad önskar du att du kunde göra riktigt bra eller kunna bättre? - Hmm.. Kanske sjunga eller typ prata inför människor på ett bättre och säkrare sätt. 
 12. Vad är du mest nöjd över i ditt liv, både utseendemässigt och allmänt? - Att jag har en kropp som kan gå, springa, prata etc. Att jag har så himla fina vänner och att jag får gå på en skola med bra lärare. Att jag har en säng, mat, dricka, kläder etc. Jag är nöjd med ganska mycket.  
 13. Favoritbok? - Jag har flera bra böcker, men två böcker jag läste i typ låg-mellanstadiet som jag fortfarande minns och som är viktiga är: Onkel Toms stuga, finns två olika varianter men här finns den jag tycker om bäst Här. Den tar upp de viktiga ämnet rasism och människohandel. Den andra boken heter ​Ingen du känner​ Här och tar upp det viktiga ämnet att bli bortgift och sexuellt våld på ett bra sätt. Även att jag läste dessa böcker när jag var ca 11 år tycker jag fortfarande om dem. 
 14. Favoritfärg? -Tycker om alla färger! 
 15. Favoritmusik? Åh gillar verkligen allt från rock till klassiskt. Helen Sjöholm, Monica Z, Håkan Hellström, Veronica Maggio, Lovsång och detta är bara en liten del av all musik jag gillar. Jag gillar dock INTE topplistan!!
 16. Har du en tatuering? - Ja, faith står det på min arm. 
 17. Stjärntecken? - Tvilling och jag fyller år 28:e maj!
 18. Favoritämne? - Jag vet inte riktigt faktiskt. Men eftersom att jag läser massa olika beteende ämnen tycker jag att det är väldigt intressant. 
 19. Drömresemål? - Nya Zealand, Island, Sydafrika, Filippinerna, Fiji, Maldiverna, Tokyo, Mexico. 
 20. Hur mår du just nu? - Jag mår relativt bra. 

Kram på er!💛

Likes

Comments

Hej Hej!

ÄNTLIGEN sportlov !! Riktigt välbehövligt skulle jag säga. Eller vad säger ni?

Detta lovet ska jag ta det riktigt lugnt och plugga så lite som möjligt, är alldeles för skoltrött så jag ska ta vara på detta lovet. Men tiden går ju så himla fort och snart är nästa lov här igen.

Här har ni tips på vad jag gör för att slappna av:

- Dricker te! Veckans favvis-te är jordgubb.🍓

- Jag målar i en så kallad vuxenmålarbok, riktigt skönt faktiskt. 🎨

- Mindfulness, fungerar innan jag ska sova. Så himla skönt att bara slappna av och lyssna på lugn musik.

- Att läsa blir jag oerhört trött och avkopplad av!📖

- Jag skriver ofta av mig i en dagbok och det gör mig också väldigt avslappnad.

- Att ta ett varmt bad !🛁

- Lyssna på Spotify. Jag brukar lyssna på min lovsångslista eller min lugna låtar lista.

Hoppas att ni mår bra och att ni får ett bra lov.Likes

Comments


Alla har förväntningar på allt och alla. Det är något som gör mig otroligt stressad.. Det blir som en slags press och krav som gör att man måste leva upp till allas förväntningar.

Mina föräldrar har höga förväntningar på mig i flera olika sammanhang, just nu är det körkort och skolan som gäller. Lärare har höga förväntningar på mig. De förväntar sig att jag ska prestera bra och få bra betyg, om jag inte får det tycker dem att det är konstigt. Till och med vissa av mina kompisar/icke-kompisar/bekanta har förväntningar på mig. Vissa har höga förväntningar och tänker att jag måste finnas till hands hela tiden för dem men inte tvärtom.

Till och med samhället över lag har förväntningar på mig. Att jag ska se ut på ett visst sätt och vara på ett visst sätt. Det är ganska sjukt och definitivt stressande. Jag slår vad om att någon/några av er känner igen er i detta. Vad jag än gör har någon förväntningar på mig.. Oftast väldigt höga, vilket gör att jag blir så otroligt stressad...

Jag tänker dock att det är bra med att människor i min omgivning har lite förväntningar på mig, annars hade det nog varit svårare att prestera och hitta motivation. Ett enkelt exempel: Min mamma förväntar sig att jag ska städa mitt rum, vilket jag gör då. Men om hon inte hade förväntat sig det skulle jag kanske inte heller ha gjort det för att motivationen och orken inte finns där. Hoppas att ni förstår vad jag menar. 

Därför måste jag ju lära mig att hantera bort den stressen. Och jag tror egentligen att det bara handlar om att strunta i dem förväntningarna och gå på sin egna känsla. För om man ska leva upp till allas förväntningar hela tiden slutar det med att man blir sönderstressad. Det är någonting jag ska jobba på när det gäller mig själv, att strunta i andras förväntningar helt enkelt.


Från en golfbana i Austalien😍

Kram på er!💛

Likes

Comments

Hej hej !

Jag har en del mål i livet, både stora och små mål. Så jag tänkte att jag tar upp varje mål och jag hoppas att ni blir lite inspirerade. Denna listan är dock hyffsat lång och nästan varje mål kräver antingen mycket tid eller pengar, vilket gör att jag måste vara tålmodig och att jag prioriterar dem jag tycker är viktigast först. (Här nedanför är dem inte i ordning). Jag lär ju troligtvis inte ha kvar alla dessa målen inom två år då jag troligtvis hinner ändra mig eller har uppnått dem. 😍

- Ett mål jag har är att ta körkort någon gång under detta året, jag fyller år den 28:e maj så någon gång efter det.🚗

- Ett annat mål jag har är att klara matten för denna terminen hehehe.

- Hitta ett sommarjobb jag blir nöjd med och som får mig att må bra. Eftersom att jag troligtvis kommer att jobba in princip hela sommaren så är det viktigt att jag kan må bra, jobba och vila samtidigt.

- Jobba som volontär i ett annat land.🌍🌴

- Ett yrke jag hade tyckt varit intressant är ambassadör i ett annat land eller iallafall jobba på den svenska ambassaden ett tag, jag tror att man lär sig mycket på det och det hade nog både varit kul och intressant.

- Ta studenten!😍😍😍

- Resa till Nya Zeeland.

- Göra minst en människa glad varje dag! (viktigt!)💖

- Jag skulle vilja göra någonting för naturen och komma på någon riktigt bra idé på en lösning till den globala uppvärmningen.🌳☀️🌊🌸🍃🌍

- Kanske utbilda mig till något inom kyrkan, kanske präst eller diakon. Eller varför inte först präst och sen jobba som präst i utlandet?

- Tågluffa i Europa hade varit lite mysigt.🚞

- Läsa på någon bibelskola någonstans i världen.

- Lära mig åka skidor haha!⛷

- Vandra i Norrland och se norrsken.✨

- Åka till Kalifornien och gå på Coachella-festivalen!

- Läsa ut bibeln.

- Alltid kämpa för det jag tycker är rätt, stå upp för det jag tycker helt enkelt.

Vem vet vart livet tar en? Det får jag se i framtiden och det blir intressant att se hur många av målen som har ändrats, hur många som jag har uppnått och hur många som finns kvar. Nu tänker jag åtminstone inte tänka mer på framtiden för idag, det ger mig lite stress och jag känner att det blir alldeles för mycket i mitt huvud. Nu ska jag leva i nuet.

(Här får ni lite mysiga bilder från ca 2003-2005 för att kompensera allt framtidssnack.)

Kram på er💛

Likes

Comments

Hej Hej!

Jag har verkligen börjat ta vara på mina söndagar och få dem så perfekta som möjligt. En perfekt söndag för mig innehåller: kyrka, kompisar, vila och promenad. Innan har jag alltid haft sån himla söndagsångest och verkligen bara tänkt på skolan men jag har börjat ändra dem tankarna lite för att må bättre helt enkelt.

Idag åkte jag till kyrkan redan vid 09.00 då jag och ett par andra ungdomar i församlingen skulle hjälp till under gudstjänsten, så vi behövde förbereda lite. Jag läste förbönen och delade ut nattvard faktiskt och det gick bra. Det var dock en speciell gudstjänst idag då Sussie (präst) skulle avtackas, vilket var väldigt sorgligt.. Hon har verkligen varit en stor hjälp, inspiration och helt fantastisk!! Därför ville jag och mina underbaringar, Lovisa och @idakarrlsson visa vår tacksamhet genom en lovsång (Så länge jag lever) vi hade skrivit om till en text om henne och även ett tal och en liten present. Jag skulle säga att det blev ganska lyckat även att det var sorgligt också..

Nu har jag vilat en stund för jag har extrem huvudvärk men jag tror jag behöver lite luft så jag tar en långpromenad med en bra Spotifylista i hörlurarna.

Jag hoppas att allt är bra med er och att ni får en skön kommande vecka! För er som går i skolan säger jag: Kämpa sista veckan innan sportlov.

Julia tipsar:

- Gör en riktigt bra spotifylista och tänk på annat än ångest.

- Ta vara på alla bra stunder i livet, då får du bra minnen att se tillbaka på.

- Favvis-te för veckan: Granatäpple

- Faith - Tro

Kram på er💛

Likes

Comments

Hej Hej!

Idag är det fredag och jag tycker att veckorna bara går snabbare och snabbare. Jag känner mest att jag måste lära mig att leva i nuet, tänka mindre på framtiden och tänka mindre på sånt som har hänt (det dåliga iallafall).

Detta har varit en relativt bra fredag. Det jag skrev om i förra inlägget har idag löst sig vilket känns riktigt skönt och cred till skolan att dem tog tag i det direkt. Efter skolan gick jag och min fina vän Ida (L) en långpromis och bara snackade och skrattade. Sen tog jag mig hem och käkade tacos med familjen.

Just nu i denna stund sitter jag med min gitarr bredvid mig och en kopp te i handen och ska snart spela lite. Jag älskar fredagar som denna, avslappnat och lugnt. 😍

Imorgon ska jag träna och plugga lite på dagen och på kvällen blir det släktkalas, mysigt det med. Så en väldigt skön helg med andra ord.

Jag vill även säga att jag har fått sommarjobb!! Jag fick jobb i receptionen på Klinta Camping i Köpingsvik! Jag tror att det kommer att bli superbra eftersom att det är så fint där uppe och jag gillar att träffa nya människor. Jag har även boende hos min moster och hennes familj där, så det blir mysigt att träffa dem också. Dessutom kommer jag att hinna åka hem när jag är ledig också.


Jag hoppas verkligen att ni mår bra och att ni får en skön helg. 💗


Julia tipsar:

- Bron & Gåsmamman är två superbra svenska serier!

- Ta vara på varje dag, bra som dåliga.

- Kämpa för det du tycker är rätt, sitt inte bara och kolla på.

Kram på er 💛

Likes

Comments

Hej hej!

Hoppas att allt är bra med er i all snöslask och is.

Jag ska berätta om en sak jag var med om igår som gjorde mig riktigt upprörd faktiskt.

Vi hade matte första lektionen igår vid 08.10 och vi hade en vikarie. Alla (nästan iallafall) hade jobbat flitigt hela lektionen och så var det 5-10 minuter kvar av lektionen och dem flesta började tappa fokus så flera stycken satt med mobilerna istället för att jobba dem sista minuterna. Då såg denna vikarien det och gick på en tjej i min klass och sa ”Är du fullärd eller?” (Väldigt otrevlig ton), hon hörde dock inte det och så då började han småprata lite för sig själv om den tjejen sen höjde han rösten och sa ”Excuse me? Excuse me?” flera gånger (otrevlig ton) precis som att hon inte kunde svenska. Hon är inte född i Sverige men hon kan svenska !! Jag blev riktigt sur då och sa högt ”Hon kan svenska hallå!!” och det blev helt tyst i klassrummet 2 sekunder senare började det småpratas och vissa fnissade lite. Alla märkte nog inte denna händelsen men jag och två till reagerade iallafall på det. Hon hörde honom sen iallafall och han gick fram till hennes bänk och var allmänt otrevlig bara. Han skämde och pekade ut henne inför hela klassen. Mina tankar började gå: Varför sa han bara till henne, flera satt ju med mobilerna? Varför förväntar han sig att hon inte kan svenska bara för att hon inte ”ser svensk ut”? Hur ska man argumentera emot en medelålders besserwisser & rasistisk vuxen man när man är en ung tjej? Han kunde ju ha sagt ”Nu får ni alla lägga ifrån er mobilerna och fortsätta jobba dem sista minuterna”. Sen avslutade han lektionen med att säga att vi var riktigt loja och att vi behövde jobba hårdare. Jag tog upp allt detta med min mentor sen och det har tagits vidare. Ni kanske tänker att detta inte var en så stor grej men jag tycker inte att det var okej alls.

Jag orkar snart inte med detta samhället längre!!!!

Saker som händer i min vardag och saker som jag hör händer i världen hela tiden gör mig så fruktansvärt arg och får mig att bli så trött... Människor med rasistiska och sexistiska tankar, män som har övertag i världen, barn som tar droger (vart är alla bra förebilder?!?), människor som dör pågrund av krig och naturkatastrofer, människor som har varit med om så mycket hemskt och som har flytt för sina liv välkomnas inte i grannländer eller andra länder, man får inte ens se ut som man vill på grund av att någon ska ha synpunkter, partier och presidenter som bara tänker på sig själva och dessutom inte accepterar alla människor. Det är sjukt..

Jag önskar att alla människor kunde tänka på sina handlingar och göra bra saker istället för dåliga.. JAG MENAR HUR SVÅRT KAN DET VARA ATT ACCEPTERA ALLA MÄNNISKOR?? (Detta är något jag råder er till) Jag förstår verkligen inte.. Jag ska iallafall alltid stå upp för det jag tycker är rätt och argumentera mot det som jag anser vara fel.

Människor jag ser upp till som har bra värderingar:

Meryl Streep - Bästa skådespelaren jag vet med riktigt bra tankar och åsikter. Kolla denna Här

Oprah Winfrey - En riktigt stark kvinna som har varit med om mycket tufft men som är en riktigt god människa. Kolla denna Här

Ellen Degeneres - Enligt mig har hon den bästa TV-showen och jag hon gör så mycket för utsatta människor och hon har ett citat som lyder "Be kind to one another"
Likes

Comments

Hej hej!

Hoppas att ni mår bra! Idag har det varit svinkallt ute och jag drömmer mig bort till ett varmt Australien, så här kommer en del tips.

Australien är verkligen ett av mina favoritländer, naturen är magisk, klimatet är perfekt, människorna är trevliga och alla olika exotiska djur är så häftiga. Eftersom att jag har en familj där har jag varit där ett antal gånger, vilket jag är jättetacksam för. Då resan är både lång och dyr! Jag har många av mina kompisar som snackar om att dem verkligen vill ta sig till Australien någon gång, så därför tänkte jag tipsa lite om vad jag tycker är bra och kul att besöka.

Jag kan börja med att säga att jag har varit i Cairns, Sydney och Gold Coast (men Gold Coast när jag var ca 5 år så minns inte så mycket).

Vill du åka till Australien när det är sommar eller vinter där? I Cairns där jag har tillbringat mest tid är sommaren ca 40 grader varm och vintern där är ca 25 grader varm/kall medan i Sydney blir sommaren ca 25-30 grader varm och vintern ca 2-14 grader kall. (Liite mer likt Sverige iallafall). Glöm inte att när det är sommar här i Sverige så är det alltså vinter där.

Sydney:

- Operahuset är nästan ett måste att gå och kolla på, så otroligt vackert.

- Sydney Harbour Bridge ligger precis vid Operahuset så den kan du gå förbi i samma sväng.

- Vi valde att ta en båt till Manly Beach (otroligt fin och mysigt ställe) och i samband med båten fick man en jättefin vy över Sydney Harbour Bridge, Operahuset och höghusen i staden. Båtresan till Manly Beach var inte så dyr heller.

- BONDI BEACH, häftigt att se stranden som man har sett flera gånger på TV och dessutom så fantastiskt fint.

- Att gå runt och strosa runt Darling Harbour och ta en glass på det är också mysigt.

- Jag hade så gärna velat gå på Hillsong i Sydney men det blev inte riktigt så...

Cairns:

I Cairns och längs den nordöstra kusten finns de finaste och mest magiska platserna jag någonsin har besökt.

- Det finns en del fina stränder med lite regnskog precis utanför Cairns centrum. Exempel: Palm Cove, Trinity Beach och Port Douglas.

- Om du har tid för en eller flera dagars snorkling åk ut och gör det!! Så häftigt !! Jag och min familj åkte ut med båt till en ö som heter Green Island och en annan ö som heter Fitzroy Island. Jag såg valar, sköldpaddor, massa olika fiskar, koraller m.m Jag var lite rädd för hajar och krokodiler men det gick bra haha. Det var värt det iallafall.

- Åk upp med linbana eller tåg till Kuranda. (En by/ort uppe i bergen i regnskogen). Supermysigt.

- Gå till "Cafè Fika"om du saknar Sverige (Det gjorde jag hahah). Trevligt café där svensktalande personer finns och Maria som jag tror äger caféet är jättetrevlig.

- Buss är lätt att ta sig fram med i Cairns och du kan ta dig från Cairns City till utkanten av Cairns där alla dem magiskt fina platserna finns.

När jag har varit där har jag fått leva ett vardagsliv med min familj där och jag har hängt med till mina syskons skola, till deras jujutsu, golf med pappa, vandrat uppför berg och genom regnskog, suttit på stränder och klippor och kollat ut över soluppgång och nedgång, varit på olika träffar hos olika Aussie-familjer och tagit bussen in till stan för lite shopping. (Som jag gör här med)

Här kommer även lite bilder!​Kram på er! 💛

Likes

Comments