En av de fetaste dagarna på lovet, bokstavligen. Semlor i mängder och internationella pannkaksdagen - hur najs? En ursäkt att fetta sig hur mycket man vill, eller ja, nästan i alla fall.

Åkte hem direkt efter skolan idag för att umgås med familjen, göra pannkakor och bara mysa. Ska till tandis imorgon för att fixa inför min tandställning. Vet inte om jag ska skratta eller gråta, haha. Är hur glad som helst att mina tänder äntligen (!) ska bli fixade. Men o andra sidan så kommer jag troligtvis behöva dra ut tänder och gå runt med, ja, en tandställning.

Men nu hoppas jag att jag kan övertala mamma att titta på GG med mig.
Hoppas ni har haft en underbar dag - KRAM

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag hatar finnar. Jag får själv ganska mycket finnar och försöker ta hand om min hy så gott det går. Men alltid så får man någon jäkel här och där.

Tips för att bekämpa finnarna!

1. Försöka att tvätta ditt ansikte regelbundet, exempelvis morgon och kväll. Jag är själv lite slarvig vad gäller detta, men försöker att tvätta 2 gånger om dagen.

2. Använd så "bra" smink som du bara kan (t ex. mineralsmink). Det kan svida i plånboken, men det kan det kanske vara värt i slutändan.

3. Drick mycket vatten!

4. Om du vill bli av med en finne så snabbt som möjligt så kan du lägga tandkräm på den under natten. Då drar vi nytta av tandkrämens antiinflammatoriska egenskap och det torkar ut finnen.

5. Bekämpa finnarna/finnen med honung! Honung är en naturlig antibiotika, det innebär att du kan tvätta huden med det utan att ta bort de naturliga oljorna. Du kan lägga en klick honung på en finne, eller varför inte göra en hel ansiktsmask?

6. Försök att inte klämma dina finnar. Åh, hur gärna man än vill klämma det gula äckliga huvudet så ska man inte det. När du klämmer så förvärrar du inte bara finnen utan även området runt om. Dessutom så kan bakteriena som finns i finnen spridas till andra porer som bildar ännu fler finnar, det vill vi ju inte! Jag själv suger på detta, jag brukar nästan alltid klämma en finne så fort jag ser den. Ajabaja!

OBS Bilderna är taggade med direktlänkar till produkterna 😉 kolla in det!

Likes

Comments

Jag försöker att ta hand om min hy så mycket som möjligt. Har lite smått problem med finnar och andra otrevligheter som jag inte gärna vill ha.

För att då inte få fler finnar så försöker jag tvätta mitt ansikte regelbundet (morgon och kväll). På kvällar kan jag slarva ibland när jag känner att jag inte har jättemycket smink på mig, och tar endast bort mascaran etc. Men det är 110% skönare att gå och lägga sig ren och fräsch än med massa sminkrester.

De produkter jag använder kommer ifrån Maria Åkerberg och är för oljig hy. Jag trivs bra med mina produkter. De känns väldigt professionella då de inte är alldeles för parfymerade eller känns tunga på ansiktet. Direktlänk till mitt kit HÄR!

OBS Alla bilder är taggade med direktlänkar till produkterna! Klicka in och kolla!

Steg 1
Fukta ditt ansikte och skrubba försiktigt in det med tvålen med hjälp av din lilla svamp (eller händerna).

Steg 2
Spraya sedan ansiktsvattnet på en bomulls-pad och badda i hela ansiktet.

Steg 3
Smörj sedan in ansiktet med oljan.

Steg 4
Återfukta ansiktet igen med din ansiktskräm.

Hoppas att ni tyckte om denna typen av inlägg!

Likes

Comments