10 saker om mig

Ni är en hel del nya här på bloggen, vilket är såå roligt och är så glad att just du har hittat hit till min blogg:) Därför tänkte jag idag sammanfatta 10 saker om mig (som ni kanske redan vet eller inte alls har koll på).

Jag har dyslexi men jag fick reda på det väldigt sent. Det var i tvåan i gymnasiet en lärare äntligen förstod att det var något och jag fick göra tester hos en specialpedagog och i trean fick jag svar på att jag hade dyxelsi. Nu har jag fått så mycket mer hjälp under universitet och det är såå skönt!!

Jag pluggar till biomedicinsk analytiker och det är verkligen ett program med så mycket annat än vad jag trodde när jag sökte. Jag har fått lära mig så spännande saker och nu har jag bara ett och halvt år kvar. Vilket område jag vill jobba inom efter har jag ingen aning om, det finns så många olika möjligheter, så de ska bli kul att se vart jag hamnar.

Jag är en människa med mycket känslor och det har jag varit i hela mitt liv men de känns som att på senare tid har jag börjat lära mig mer och mer hur man ska använda och hantera alla känslor, vilket känns så skönt. Att bli äldre och klokare är verkligen sant.

Jag gillar verkligen att gå all in för saker, när jag har bestämt mig för något så kör jag och ska göra de till 100%. Bra i vissa fall och mindre bra i andra fall när jag lägger för mycket energi på något och blir trött istället.

Jag är en planerare från topp till tå men jag håller just nu på att hitta en bra balans mellan att kunna planera men också fokusera mer på att vara här och nu. Ta dag för dag och inte oroa mig inför framtiden osv..

Jag laddar mina batterier när jag är helt själv och därför skulle jag säga att jag är mer introvert än extrovert. Något jag ofta tycker att man hör är att man kopplar introvert till att vara blyg. När jag var liten fick jag alltid höra i skolan att jag var blyg men det var helt enkelt så att jag inte kände att jag behövde synas och höras utan hellre observerade. Jag kan prata i flera timmar om jag vill och kan tycka att det är jättekul att vara bland folk men jag behöver alltid en stund för mig själv också;)

Jag älskar att ha ordning och reda och att städa för den delen också. Jag får ett lugn i kroppen när det är fräsch omkring mig.

Jag har svårt för starka dofter, olika smaker på mat osv... och det är något som har utvecklats på senare tid hahah. När jag var liten så tyckte jag om typ allt i matväg men nu har jag en hel lista på smaker som inte faller mig i smaken alls.

Jag har alltid gillat att ha många bollar i luften men det är något som jag nu inte alls tycker är kul längre, jag gillar mer att göra en sak i taget, kanske två saker i taget ibland;)

Jag har ett talande ansiktsuttryck, om jag är ledsen så syns det, om jag är fundersam så syns de, om jag är glad och nöjd syns de. Det går att läsa av mig rätt bra om man känner mig.

+ en avslutande extra. Jag älskar att fixa överraskningar, fixa födelsedagsmiddagar, matcha ihop födelsedagspaket, fixa inför firanden osv... så svar ja jag gillar födelsedagar i alla slags former. Jag är lika taggad inför andras födelsedagar som min egna;)

______________________________

Puss & Kram


Gillar

Kommentarer

agnesmathilda
agnesmathilda,

Så kul läsning! Rolig fakta om dig 🤍

nouw.com/agnesmathilda
JuliaElsborg
JuliaElsborg,
Å vad roligt att du tyckte om inlägget❤️ Kram
nouw.com/juliaelsborg
Hannakarlzzon
Hannakarlzzon,
Vilket underbart inlägg! Så roligt att läsa!❤️
nouw.com/hannakarlzzon