Min träning

På sistone har du tränat på både Ökk och Atletic city. Kan du berätta lite om din träning? Typ dina mål, varför du tränar på olika gym, vilket av dem som du föredrar och vad du upplevt för för- och nackdelar med de olika gymmen? (Funderar på att byta till ett utav dem) / Olivia

Hej Olivia!

Jag har faktiskt gymkort på tre ställen, Atletic (årskort), friskis (klippkort) och Ökk (årskort). Varför jag har tre beror på att jag fått ett årskort på Ökk, klippkortet från friskis har jag ifall jag åker någonstans i landet och då är det smart med ett friskiskort + att många vänner tränar där så då kan jag även hänga på på något pass ibland, Atletic är det gymmet jag oftast är på då det ligger precis där jag bor men också för att det är mitt favoritgym.

Jag började träna på friskis men gick sedan över till Atletic då min dåvarande pojkvän tränade där. I början tyckte jag att det var en ren omställning från Friskis till Atletic som är ett väldigt högpresterande gym tillskillnad från Friskis . Där har jag varit i två år och jag är så nöjd med både personalen och utrustningen. Skulle även säga att de som tränar där är väldigt trevliga och man känner de flesta, det blir som en familj där. Det är även nyrenoverat vilket jag personligen tycker om. Finns även pass, coacher och en gräsmatta för dem som gillar att träna med en släde eller övningar kopplat till amerikansk fotboll då gymmet är baserat på den sporten. Gymmet ligger precis i stan så det är lätt att ta sig dit. Trevliga människor och ett fräscht gym - Atletic.

Bild från Atletic

Ökk skulle jag vilja säga är ett stort gym med många medlemmar. Ett rustikt gym med utrustning som har varit med i många år. Finns även plats för de som tyngdlyfter. Jag har inte tränat här lika länge som på Atletic men det jag gillar här är deras konditionsmaskiner. Så när jag tränar här är det för det mesta cardio då de faktiskt har bättre cardio utrustning än på Atletic. Däremot känner jag personligen att Atletic har bättre och mer uppdaterad utrustning för styrketräning. Det är det enda jag tycker är mindre bra. Dock är deras öppettider suveräna samt deras trevliga personal. Däremot har jag flera vänner som älskar Ökk och deras rustika känsla.

Så det jag skulle fråga dig är, vad är det för känsla du vill ha runt dig? Gillar du den hårda rustika känslan eller vill du ha en mer uppdaterad omgivning? Det är olika från person till person och därför rekommenderar jag dig att ta ett "prova på pass" på båda ställena för att känna av hur det känns på plats.

Bara att höra av dig om du undrar något mer eller vill ta ett pass ihop.

Bild från Ökk.

Mitt mål med träningen är att känna mig nöjd med min kropp men även att vara hälsosam. Eftersom jag inte går på någon sport känner jag att jag måste och vill träna för att hålla min kropp i bra skick. Just nu håller jag på att slipa på formen då jag tyvärr varit borta från gymmet i en månad på grund av att skolan, jobb och sömn totalt tog över mitt liv. Nu har jag hunnit vila upp mig på lovet så nu är jag tillbaka på gymmet. Sammanfattat har jag inget strikt precist mål utan mer att jag vill må bra och se bra ut.

Kram

Gillar

Instagram @juliaelneborg