Header

Jag tänkte att ni skulle få lära känna mig lite bättre med lite "this or that- frågor" som jag hittade på internet. Det funkar helt enkelt så att jag har två "påstånden" eller ord som jag ska välja mellan och fetmarkera det ord eller "påstående" som jag tycker passar bäst in på mig, som jag gillar mest, som jag brukar ha mest eller ja, det som är mest mig helt enkelt. Enjoy! ;)


Hund/ Katt

Vinter/ Sommar

Kaffe/ Te

Morgonmänniska/Kvällsmänniska

Dator/Mobil

Svart/Vitt

Hoppning/Dressyr

Sminkad/Osminkad

Uppsatt hår/ Nedsläppt hår

Cider/ Öl

Utekväll/ Myskväll

Ponny/ Storhäst

Shorts/ Kjol

Pengar/Kärlek

Godis/Chips

Mjölk/ Juice

Bestämma/ Låta någon annan bestämma

Guld/ Silver

Rakt hår/ Lockigt hår

Äpple/ Apelsin

Tårta/ Kakor

Pigg/ Lat

Lång/ Kort

Tävla/ Träna

Rida inomhus/ Rida utomhus

Sola/ Bada

Åka skidor/ Åka pulka

Titta på Sport/ Sporta själv

Fotboll/ Ishockey

Klackskor/ Gympaskor

Volvo/ Saab

Sött/ Salt

Pizza/ Sushi

Envis/ Lättövertalad

Tv4/ Tv3

Gymma/ Träna hemma

På scen/ I publiken

Singel/ Förhållande

Norrland/ Skåne

Hawaii/ Alaska

Kontorsjobb/ Utomhusjobb

Skådespelare/ Modell

Söt/ Snygg

Armband/ Halsband

Brunett/ Blondin

Planerare/ Spontan

Skratta åt skämt/ Skämta själv

Titta på Tv/ Spela spel

Tyst/ Pratsam

Tror på Gud/ Tror inte på Gud

Bikini/ Baddräkt

Döv/Blind

Självsäker/ Osäker

Plugga/ Jobba

Mocka/ Göra höpåsar

Många vänner/ Få vänner

Vinna på fusk/ Förlora ärligt

Vara jättestark/ Vara jättesnabb

Bekräftelsesökande/ Obrydd

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Godmorgon! Har er helg varit bra? Min har verkligen varit lite sen om en bergochdalbana. I lördags morgon och eftermiddag var det ju tävling som inte gick något vidare som ni vet. Det gjorde mig ju såklart väldigt fundersam, besviken och deppig. Så framåt kvällen när allt var klart i stallet och jag varit hemma och ätit lite åkte jag till Coop och köpte massa gott och tröståt lite haha. Köpte kladdkaka, skumtomtar, maltesers, buenos och dricka. Så det har jag mumsat i mig allt av nu i helgen, satt fint! ;) Nu ska jag dock försöka dra ner på det lite denna veckan eftersom jag frossade så mycket nästan hela förra veckan. Man vill ju helst ha lite bikinibody till resan liksom. ;)

Senare på kvällen på lördagen åt hela familjen god mat tillsammans, pratade minnen och spelade sällskapspel. Det var jättemysigt! Mamma och jag var dock väldigt trötta så vi gick och la oss redan runt halv 11 tiden.

Igår ( söndag) tog jag sovmorgon och en lång och god frukost framför lite serier innan jag åkte upp till stallet. Väl i stallet fick jag den stora äran att både rida och hoppa lite på Sannas nya häst fina Izadora. Det var jättekul att få rida och hoppa en annan duktig häst och jag tycker faktiskt det gick bra i det stora hela! :) Jättetacksam att jag fick möjligheten! Efter jag ridit klart på Izadora gjorde mamma och jag i ordning Corrant direkt och vi red ut en sväng med Pernilla och Amira, vilket var härligt och kul. Corrant var taggad och glad och kändes fin! Vilken skillnad det var dock att hoppa upp på honom efter jag ridit Izadora innan. Hon är 158 cm och Corrant är ungefär 168 cm så först när jag klev upp på Izadora kändes hon väldigt liten men jag vande mig ju snabbt så sen när jag hoppade upp på Corrant igen kändes han väldigt stor helt plötsligt. Jag brukar i vanliga fall känna att han är ganska liten, men nu insåg jag att han är ju faktiskt en ganska stor häst haha!

Mamma och jag åkte hem och åt en snabbis efter stallet var klart och sen åkte vi upp igen, då det var hästägaremöte i stallet, då vi pratade om allt möjligt viktigt, ett bra möte tycker jag ändå att det var. Vi kom hem strax efter 8 och sen åt mamma och jag lite soppa och pratade lite. Efter det spenderade jag resten av kvällen/ natten av att kolla på serier.

Så det blev en helg med lite ledsamheter och besvikelser, men också av glädje och kärlek. I det stora hela så är jag ändå nöjd med min helg! Nu är det ny vecka som jag laddar inför. Vi hörs kanske snart igen! Kram alla!

En lite suddig bild från i Lördagskväll när hela familjen spelade Masterpiece tillsammans och åt godis. En riktig myslördag blev det! Älskade familj <3

Likes

Comments

Ja hörni.. som rubriken lyder så åker jag idag hem från tävlingen och är för första gången sen jag fick Corrant riktigt besviken på honom och faktiskt känner att felen som vi fick idag ligger på honom.

Som ni förstår så gick det inte så bra på tävlingen. Första klassen var han lite halvseg och tog inte riktigt mina skänklar men vi fick ändå skapliga språng under första fasen. Han var lite tittig emellanåt men lyssnade och hoppade när jag drev på honom ordentligt. Andra fasen börjar dåligt med att han helt utan anledning får för sig att första omhoppningshindret är fruktansvärt läskigt och inte vill hoppa det. Det är en vanlig oxer och vi kommer bra in och ligger bra i förhållande till hindret, det enda som jag kan se som en anledning till att han stannade var att bommarna glänste lite för lamporna speglade sig lite i dom så det var väl det han tyckte var läskigt antar jag. Resten av omhoppningen gick bra och han hoppade fint, men stoppet var sjukt onödigt och tråkigt. Kändes som att vi hade haft stor chans att komma bland topplaceringarna annars eftersom det inte var så många som tog de svängarna som jag tog.

Jag var såklart besviken men laddade ändå om till andra klassen och vi fick en jättefin framhoppning och han kändes lite mer framåt denna gång. Jag tog på sporrarna till andra klassen och det gjorde att han tog mina skänklar lite bättre denna gång. Redan på framhoppningen var han lite tittig och fjantade för att en inhängare hängde snett. Jag brydde mig dock inte så mycket om det och tänkte att det bara var kul att han hade så mycket energi fortfarande.

Vi gick in på banan och han kändes fin. Hoppade de första hinderna fint men tvekade och tittade lite på hinder nummer 5 som var ett helt vanligt räcke ( bara att de bytt ut vattenmattan mot en planka i botten hur man nu kan titta på det). Han hoppar i alla fall över det även att jag får driva på massa för att få över honom. Kombinationen kommer vi jättefint och bra in på men han slarvriver b-hindret med bakbenen. Sen rider vi ann mot 7:an och han bjuder mot hindret och vi ligger bra men typ precis när han ska hoppa av får han förmodligen syn på plankan som ligger snett under översta frambommen på oxern och tycker då inte att han kan hoppa det ”farliga hindret” utan stannar ännu en gång. Jag gör en lite längre anridning och hoppar det igen och sista hindret, vilket går väldigt fint med fina språng. För att jag fick ta ny anridning och för att han stannade fick jag även 4 tidsfel så jag slutade på 12 fel. Tror aldrig jag fått det på en 1.10.. I vilket fall så var jag väldigt besviken och förvirrad när jag kom ut från banan. Jag förstår inte varför han skulle bli så fjantig idag. Vi vet ju att det inte är något i kroppen på honom som gör ont så det är inte därför han stannade. Det kändes inte heller på något sätt som att han stannade för att han var osäker eller för att vi kom fel utan det var endast fjanteri.

Vet inte om det är för att han vilade igår och blev klippt i torsdags och han kände att han hade massa energi som han inte visste var han skulle göra av eller vad anledningen var till hans fjant idag. Det känns dock inte så troligt då han vilat dagen innan tävling flera gånger innan och han var inte överdrivet framåt direkt. Ja man kan hålla på och spekulera hur mycket som helst antar jag, jag vet helt enkelt inte varför han gjorde som han gjorde idag. Jag vet bara att jag är sjukt besviken och förvirrad, men det är väl bara att kämpa vidare. Nu får vi väl börja träna på titthinder, med en 11-årig häst som aldrig varit tittig och stannat av den anledningen innan...

Nä nu är det bäst jag avslutar detta inlägg innan det blir en bibel, men det går runt så många tankar i huvudet om varför han stannade så idag och om jag på något sätt är en bidragande orsak, om jag gjort något tidigare som utlöst detta, om jag behandlat honom konstigt eller felaktigt och om jag kunnat rida på något annat sätt på banan idag för att förhindra stoppen.. Ja mitt huvud är tungt och fullt av tankar...

Så otroligt tråkigt att jag gått och varit taggad för det här för att vi bara skulle ha kul och att det skulle kännas lätt och bra och sen blir det såhär och det blir bara ännu en tyngd som läggs på bröstet och ännu en jobbig tanke i bakhuvudet. Men som sagt jag ska kämpa vidare ändå, förhoppningsvis vänder det för mig snart och livet får lite medvind istället.


Filmerna kommer här nedan från båda klasserna. Hoppas ni haft en bättre förmiddag än mig och grattis till alla andra tjejer som fick fina rundor idag!

Likes

Comments

Godmorgon alla morgonpigga! Sitter i skrivande stund i bilen på väg till Jönköping. Idag är det tävling i Jönköpings fältrittklubb. Tycker det är en bra tävlingsplats faktiskt. Finns både framridning och framhoppning inomhus och tävlingsbanan är stor och har bra underlag. Egentligen hade jag velat starta 120 cm här just för att det är så bra tävlingsbana och för det mesta inte alltför svåra banor. Men jag har ju bestämt att inte tävla 120 nu på ett tag utan vi kör lite lägre ett tag nu och det är ju roligt det med. Jag ska i alla fall köra 1 m och 1.10 m idag. Båda klasserna är två faser A0:A0. Hoppas Corrant är lika taggad som jag idag och att vi kan få till bra och snabba rundor.

Det är sjukt mycket starter idag också. Det är ca 340 starter idag totalt. I 1.10 är det över 90 starter bara i avd A som jag är med i ( avd A betyder att det är omhoppning också) så det lär vara tuff konkurrens, men det tycker jag är kul! Synd att det tar så lång tid bara haha.

Vi hade inte direkt tur med vädret idag heller. Vi vaknade strax innan halv 6 i morse och tittade ut genom fönstret och såg SNÖ som vräkte ner. Så stackars mamma får köra transporten med Corrant i , i världens snömodd och snö som skymmer sikten. Vi kommer nog komma fram strax före 8 då klassen börjar så jag får springa banan snabbt. Det har ju dock hänt förr att jag fått springa runt banan så det ska nog inte vara några problem haha.

Önska mig lycka till nu och hoppas alla får en bra dag! Skriver eventuellt efter och berättar hur det gått! Kramar på er!

Här kunde man ju haft en fin bild på min fina häst, men eftersom jag är så fruktansvärt dålig på att ta kort så får ni nöja er med mitt morgontrötta ansikte i ett par snapchat filter. ;)

Likes

Comments

Tänkte berätta lite snabbt om hoppträningen i Onsdags kväll med. Var ju första gången jag tränade för Julia Johansson. Allt började dock lite dumt med att vi körde fel eftersom den himla GPSn ledde in oss till en ica- parkering typ och tyckte att dit skulle vi minsann. Vi visste ju inte vägen dit eftersom vi aldrig varit där innan, men det kändes ju inte direkt rätt att köra in där haha. Vi var ju dessutom en aning stressade redan eftersom jag hade jobbat till kl 5 och träningen började kl 6 i Mjölby.. Ja herregud alltså.. I vilket fall så kom vi fram till slut och var inte alltför sena. Träningen var väldigt rolig och bra faktiskt. Många bra övningar och endel smarta tips och råd. Tränar gärna för Julia igen!

Min egen prestation var la dock inte toppen, är hyfsat nöjd men känner att jag kan bättre. Problemet på senaste tiden har varit att Corrant tvekar lite och backar istället för att ta tag i hindren själv och ibland känner jag att jag också blir lite osäker och väntar ett galoppsprång för mycket innan jag börjar rida framåt och denna gång medförde det ett stopp en gång. Annars i det stora hela är jag nöjd med träningen. Han var superfin på framridningen och framhoppningen, det var mest när vi började länga galoppsprången och minska antal galoppsprång som det blev lite svårare för oss eftersom Corrant gärna väntar lite och dessutom har ganska liten galopp. Julia förklarade en anledning till att det gärna känns lite långt för oss ibland är att han dels har en liten galopp och när jag ökar galoppen så ökar han inte så mycket steglängden utan han ökar bara farten och blir mer ettrig, vilket gör att det för det mesta känns lika långt som när jag rider och kortar honom lite. Jag har inte tänkt så mycket på att han har lite mindre galopp innan men när hon sa det så insåg jag ju att hon hade rätt. Men fick lite tips på hur jag ska försöka få ut stegen lite mer, tex rida på i svängarna så att han inte kortas för mycket där. Är i alla fall huvudsakligen nöjd måste jag säga.

Mamma filmade lite när vi hade börjat minskat på antal galoppsprång så ni får se lite från träningen. Dock var det inte riktigt i ordning, stoppet som ni ser på slutet av filmen var i början när vi i princip just hade hoppat fram klart och banan innan stoppet var den vi gjorde i slutet. Här kommer videon i alla fall:

Likes

Comments

Hej allihopa! Ville bara skriva och berätta att jag känner mig så glad och nöjd med den här dagen. Jag har varit ledig från jobbet och spenderat i stort sett hela dagen i stallet. Jag gick upp ganska skapligt och efter jag ätit frukost i lugn och ro och gått ut till stallet så var klockan straxt före 11. Jag mockade, la in nytt spån, fyllde på vatten, gjorde maten och alla nödvändigheter innan jag tog in Corrant för att rida. Jag hade bestämt mig för att rida ut idag eftersom jag hopptränade igår och jag ville passa på när det ändå var uppe i stallet när det var ljust. Så Corrant och jag trotsade kylan och red ut en sväng. Han kändes SÅÅÅ fin!! Vi galopperade lite på ängarna och växlade mellan olika tempon och han var så himla glad och taggad. Han jobbade verkligen med hela kroppen, bakifrån och fram och hade framåtbjudning men var ändå lyhörd på mig, han kunde typ springa i full fart och sedan komma tillbaka till lugn balanserad galopp igen. När jag sedan travade och galopperade hemåt på grusvägarna var han som rena dressyrhästen i absolut full balans och med hela kroppen i arbete på ett fint och avslappnat sätt. Jag kände mig sådär stolt och kände att nu kan vem som helst få se mig för jag kände att det gick så fint och bra. Sedan skrittade vi en lång runda i skogen innan vi gick tillbaka till stallet, var så harmoniskt och härligt att känna att jag för en gångs skull hade tid att skritta den där extra rundan bara för att det är härligt.

Väl tillbaka i stallet borstade jag såklart honom länge och noga, sen klippte jag dessutom hans man, pannlugg och hovskägg för att göra honom lite fin inför tävlingen på Lördag. Jag tog även hand om hans lilla mugg som han har och tvättade det och hade i tjära i hovarna så till slut var Corrant trött på att stå där så jag släppte ut honom och gav honom och hans hagkompisar mat. Sen putsade jag alla grejer och bytte schabrak, bytte nummer på nummerlappen och förberedde ytterligare inför tävlingen. Efter det var klart var jag hungrig och började gå hemåt igen. På vägen hem fick jag dessutom reda på en nyhet som gjorde mig så himla glad och dagen blev med ens ännu bättre!

Väl hemma igen åt jag lite och begav mig sedan ut på en till promenad till stan för att hämta ut nya p-piller och för att hämta min cykel som fortfarande stod på coop då jag lämnade den där igår när mamma hämtade mig med bilen direkt efter jobbet när jag skulle hoppträna. Efter det var klart var det bara att cykla upp till stallet igen, Corrant skulle nämligen klippas. Cathrin var snäll och ställde upp och han blev superfin! Corrant har innan varit jätterädd för att bli klippt och de förra ägarna fick droga honom när han skulle klippas, men nu står han som ett ljus när vi klipper honom även om man ser att han är lite rädd. Lite träning och en lugn och bra person som klipper är visst ett vinnande koncept. Nu är Corrant så redo han kan bli för tävlingen på Lördag. Tagga!

När jag kom hem från stallet igen ungefär halv 9 slängde jag i mig lite mat och duschade innan jag åkte till Emma. Vi köpte lite gott att äta och dricka och satt sedan och pratade och myste i soffan. Det var jättekul och härligt att träffa Emma igen och få se hennes nya lägenhet! Sånna små stunder är också guld värt! Jag var där till 12 ungefär och nu ligger jag här i sängen och bloggar bara för att jag var tvungen att berätta om min dag som jag känner mig väldigt nöjd med. Hoppas ni också haft en bra dag! Kram på er alla!

Så stolt över min kille idag! Han är underbar!

Likes

Comments

Hej allesammans! Jag är inget vidare på att uppdatera visst, men det kommer lite inlägg då och då när jag känner att jag har tid och ork och ikväll var det en sådan dag. Tack för att ni fortsätter att kika in här emellanåt ändå, blir glad av att se det! Mamma och pappa har varit på Island tillsammans med ett annat par sen i Onsdags och kom hem i eftermiddags så Adam och jag har varit hemma och fixat mat oså. Dessutom har jag jobbat som vanligt och haft stallet varje dag så det har inte blivit så mycket tid över. Ska berätta lite om de viktigaste sakerna som hänt sen sist igen tänkte jag för att ni ska hänga med lite i vad som händer i mitt liv. :)

I Torsdags var det hoppträning för Tord. Framridningen gick fint och bra men på framhoppningen var han lite markbunden och ville inte riktigt svara framåt. Tord och jag hade en teori om att det kunde vara att han var bajsnödig, kändes lite så och han bajsade faktiskt lite sen innan vi skulle hoppa banan och under den kändes han fin. På banan i slutet var han som sagt fin och hoppade bra tycker jag, kom inte i undertempo men sprang inte heller iväg och blev stark. Dock hände det en läskig sak under banan. Vi gick omkull. På mindre än en halvsekund försvinner marken under oss och vi hamnar båda två på sidan och fattar knappt vad som hänt, jag hann inte ens tänka något som man annars hinner om man trillar av t.ex.. Jag red inte direkt snabbt eller vårdslöst men underlaget bara försvinner under oss. Sjukt läskigt faktiskt!

Jag blev svinorolig att Corrant skadade sig eller blev rädd men det verkade vara okej med honom och jag hoppade direkt upp igen och hoppade klart resten av banan och han litade direkt på mig igen och hoppade klart som ingenting hade hänt. Jag blev så himla stolt över honom! Han är underbar på alla sätt min fina häst! Både Corrant och jag fick beröm över att vi vågade hoppa vidare igen och hålla oss lugna. Det var skönt på ett sätt att ta om svängen där vi gått omkull och känna att det gick bra, även att jag var väldigt försiktig nästa gång. Emmie, som filmade, fick med allt på film så om ni vill se filmen på banan och när jag går omkull så finns filmen här nedan. Jag är sjukt stolt över min häst i alla fall och otroligt glad att det inte blev värre än vad det blev.

I fredags åkte jag hem till Johanna efter att jag hade checkat av alla måsten. Där satt vi och pratade och hade mys, men var även lite produktiva och bokade hotell att bo på de första dagarna i Bangkok. Ett jättefint ställe som låg på ett bra område för en sjukt billig peng, så jag känner mig riktigt nöjd med vårt val. Nu är det mindre än två månader kvar tills vi åker, fatta va sjukt!! Längtar!

Bild på poolen som finns på hotellet vi bokade i Bangkok för 150 kr/ natt, helt okej ändå tycker man ju. ;)

I lördags efter att jag varit i stallet på morgonen och sedan jobbat till kl 20 på kvällen var det dags för lite fest. Var evigheter sen sist känns det som, jag festar ju inte direkt ofta. Det började med förfest hemma hos Johanna med massa härliga tjejer, många av dom hade jag inte sett på länge så det var bara fantastiskt att få träffa dem igen. Runt halv 12 tiden gick vi sedan till Parken och dansade och hade kul. När parken stängde vid 02 gick jag och ett litet gäng och åt lite kebab så klockan var över halv 4 innan jag somnade på natten. Jag var inte jättepigg och glad när klockan ringde strax över 9 på söndagen och påminde om att jag skulle jobba. ;) Lite tufft, men helt klart värt det! Jag hade jättekul och jag är så glad att jag äntligen kunde vara med på något med mina underbara vänner. Hade saknat dem jättemycket! Så tack alla för i Lördags, det var kul!

Här kommer lite bilder jag tog från Lördagskvällen:

Skååål! Johanna bjöd goda små sura shots! Supersmaskiga må jag säga!

Selfie på mig och fina tjejerna Johanna och Amila! <3 ( ja jag har kattöron på mig, det var ju halloween.. ;))

Sist men inte minst, en bild på mig och mina saknade älsklingar! Vi ses alldeles för sällan.. men som vi sa så uppskattar vi ju det bara ännu mer då när vi väl ses! Bäst är dem! <3

Likes

Comments

Hej hörni! Det var längesen! Jag har saknat att blogga men för det mesta har jag faktiskt inte hunnit eller orkat om jag ska vara ärlig. Som ni förstod av mitt förra inlägg har jag inte mått så jättebra hela tiden under de senaste veckorna vilket nog har varit en anledning till att jag inte orkat ta tag i bloggandet så mycket. Idag är jag dock ledig från jobbet och jag kände att jag hade både tid och lust att blogga lite. Jag måste ju berätta lite kort om de viktigaste händelserna som hänt i mitt liv sedan vi hördes sist. Så här kommer en liten snabbgenomgång om vad som hänt de senaste veckorna:


* Först och främst kanske jag ska berätta den största händelsen och anledningen till att jag varit lite nere och inte alltid mått jättebra. Jag och min före detta pojkvän har gjort slut. Det var ett gemensamt beslut eftersom vi kände att det var det bästa för oss båda av olika anledningar. Men att göra slut med någon man älskar och som är som en familjemedlem är svårt och jobbigt som tusan, även om känslorna svalnat för båda. Så både för mig och Alle har det varit jobbigt nu de senaste veckorna, men vi tror som sagt att det är det bästa. Jag önskar dock allt det bästa för honom för jag tycker fortfarande att han är den mest underbara killen som finns och jag kommer aldrig sluta älska honom.

* Jag har varit hos sjukgymnasten och pratat om stress i över en timme. Hon sa att hon börjat inse att min nackvärk och huvudvärk kommer från att jag för det mesta är väldigt stressad och därmed spänner mig. Hon sa att det är det som är det huvudsakliga problemet för mig och att det är det jag måste ta itu med först om jag ska sluta att ha ont. Hon tyckte därför vi skulle pausa i våra möten i samband med nacken och övningar till den och föreslog istället att jag skulle börja med yoga eller mindfulness för att lära mig att riktigt slappna av. Jag blev lite ledsen av att höra att det är stressen som gjort att jag fått ont, eller som är en stor faktor i alla fall, eftersom stressen typ tillhör mitt liv. Jag har alltid haft mycket att göra och alltid varit en perfektionist nästan som vill prestera i allt jag gör, och i och med det finns alltid stressen nära till hands. Jag insåg att jag stressat så mycket i mitt liv att jag inte ens märkt att jag gjort det för att det är mitt normala tillstånd. Men nu är jag mer medveten och försöker tänka på att slappna av oså, så jag har kommit en liten bit framåt på vägen i alla fall.

* Jag har varit två dagar på Elmia Horseshow med mamma. Det var, som alltid på hästshower, otroligt inspirerande och lärorikt och man får lite extra motivation till att fortsätta kämpa för att kunna klättra i klasserna. Även att Corrant och jag ska hålla oss på en någorlunda låg nivå nu ett tag känner jag mig ändå väldigt motiverad. Vi ska bli riktigt grymma på de låga höjderna nu ett tag och känna att det är sådär lekande lätt innan vi går upp lite i höjderna igen för att då kunna satsa ordentligt. Jag köpte också en stor varm vinterjacka som jag ska ha utanför stallet som jag är riktigt nöjd med och ett par tjockare ridhandskar som ska tåla regn. Det var ett par bra dagar på Elmia och det var härligt att umgås med mamma och titta på hoppning i världsklass. Jag försökte ta bilder både med kameran och mobilen men efter ca 50 försök gav jag upp, det blev inget bra alls haha tyvärr.

* Jag har fått ringa 112 för första gången i mitt liv. En äldre dam föll ihop inne på Coop och jag fick ringa ambulansen. Kvinnan var vid medvetande hela tiden men hon sa att hon var väldigt varm och yr samt att det hade börjat sticka lite i fingrarna på henne. Det var nervöst att ringa och ha lite ansvar för kvinnan såklart, men nu i efterhand är jag glad att jag fått göra det så jag har den erfarenheten med mig till nästa gång det sker något liknande. Kvinnan fördes senare ut på bår av ambulansförarna så jag kunde känna att vi gjorde rätt i att ringa och att hon var i goda händer sen.

* Corrant har varit hos kiropraktorn och massören Mia och även denna gång var han felfri muskelmässigt. Inga låsningar eller liknande och vi fick beröm för att han var i så fint skick. Även strålrötan hade blivit mycket bättre, men vi ska fortsätta med tjäran ett tag till ändå för att få det helt bra igen. Dessutom tyckte Mia att vi skulle börja ge honom lite b-vitamin nu när han byter päls då de kan bli lite trötta av det. Så det ska jag ner och köpa efter frukost sen, det tror jag kan vara bra då han verkat lite trött på sistone. Dessutom ska vi försöka få till en tid att klippa honom med innan tävlingen nästa helg. Nu är han som en stor nallebjörn och svettas som en gris så fort vi tränar lite mer ansträngande. Det var i vilket fall otroligt glädjande att veta att han är fin i kroppen och att vi fortfarande gör ett bra jobb.


Sådär det var väl det viktigaste som hänt i mitt liv sen vi hördes sist. Hoppas ni har haft det bra under tiden! Vi hörs förhoppningsvis snart igen! Puss och kram!

Likes

Comments

Vissa dagar är jobbigare än andra, så är det alltid. Vissa dagar är man full av energi och glädje då allt känns kul och lätt, andra dagar är man istället full av sorg och varenda steg man tar känns tungt. För mig var det en sådan jobbig dag igår, när man går i sin egna lilla bubbla och liksom försöker stänga av sina känslor så man kan vara den där glada personen man brukar och vill vara. Jag är väldigt sällan ledsen eller arg, men igår var en dag som jag kände både och, samtidigt som förtvivlan, ensamhet och förvirring surrade runt som ett moln omkring mig. Jag är ingen person som gärna visar mig svag framför andra och jag tycker det är jobbigt om folk ser att jag inte mår bra. Därför tror jag att många ser mig som väldigt lättsam och ibland även känslokall när det kommer till vissa saker. För jag stänger av istället och försöker tänka på annat när jag är bland folk, just för att jag inte vill vara svag eller få andra att känna sig obekväma omkring mig. För när folk känner sig obekväma runt en så backar dem och då blir man ensam, och för de allra flesta blir något som redan är jobbigt mycket jobbigare om man är ensam.

Jag skriver inte detta för att jag vill ha medlidande eller massa frågor om hur jag mår, utan jag vill snarare bara säga att alla kan ha riktigt jobbiga dagar och veckor och det är okej att vara ledsen ibland. Man behöver inte alltid vara full av energi, vara sprallig och glad utan ibland är stegen lite tyngre och hjärtat känns svagare men så är det för alla. För mig är det värsta man kan göra att söka sig bort från en person som verkar nere/ ledsen/ sur för att man inte vet hur man ska bete sig. Enligt mig är istället det bästa man kan göra att vara som man alltid är mot den personen och prata med hen på samma sätt, skratta och vara glad själv för det smittar av sig och hjälper personen att tänka på annat. Man ska heller inte ta åt sig eller bli sur om man inte får lika positiv respons som man brukar få, utan ha lite mer tålamod så kommer personen i fråga med störta sannolikhet vara samma glada person igen om några dagar. Självklart kan man ju fråga hur någon mår och antingen så känner personen sig redo för att berätta eller så gör den inte det och då är det okej också. Att bara finnas där för någon som har det jobbigt betyder mycket, det vet vi alla.

Med detta vill jag bara påminna alla om att alla mår dåligt ibland, men att det kommer kännas bättre efter ett tag. Bete dig inte annorlunda mot någon bara för att den verkar nere på ett eller annat sätt, utan var bara ditt vanliga jag med ett litet större tålamod en vanligt så kommer det inte dröja länge innan din kompis, familjemedlem, partner eller kollega är sitt vanliga glada jag igen.

För mig kommer det nog kanske vara lite tuffare ett litet tag framöver, men jag vill fortfarande vara glad och ha roligt, för det mår jag bra av. Om jag mot förmodan skulle verka sur eller nere när du träffar på mig någonstans så gör ingen grej av det. Jag fejkar inte mitt bra humör utan om jag skrattar och är glad så är jag för det allra mesta också det. Vill också poängtera att jag inte är ledsen hela tiden men att det är jobbigt emellanåt. Igår träffade jag t.ex. Hilda som jag inte träffat på evigheter och när jag träffade och pratade med henne igen kände jag i princip bara glädje och lycka. När man har kul och är med dem man tycker om så är det svårt att vara ledsen. Ta med er det och ta hand om er alla! Puss och kram!

Likes

Comments

Hej hörni! Jag har ju inte hunnit berätta något om hoppträningen för Tord i Torsdags än. Corrant kändes mjuk i hela kroppen, lyhörd och jättefin på uppvärmningen. Banan gick också bra, men Tord sa att han märkte att när det blev lite högre så var Corrant i och snuddade lite i bommarna. Inget allvarligt, men man vill ju inte att de ska vara i alls så att de inte vänjer sig vid att det "går bra" att va i bommarna lite. Om de gör det kan de senare börja slarva och riva sen, vilket man såklart inte vill. Så efter jag hoppat banan (som ni kommer se på film här nedan) sa Tord att jag la Corrant på ett optimalt avstånd från hindrerna nästan varje gång ( förutom på första då jag kom aningens för långt ifrån för att jag inte lyckats sätta galoppen tillräckligt bra innan) men Corrant är ändå i och klonkar i bommarna. Han rekommenderade därför att vi skulle hoppa lite parallelloxrar och gav oss lite tips på övningar vi kunde köra för att han skulle bli av med småslarvandet. Vi ska faktiska hoppa lite igen senare idag så då tänkte jag köra den övningen samt lite annat smått och gott. Ska bli kul!

Idag anmälde jag mig dessutom till ytterligare en tävling. Jag ska ju redan till Jönköping 11/11 men idag anmälde jag mig också till Värnamos tävling den 18/11 också 1 m och 1.10 m två faser. Det verkar vara den näst sista tävlingen som jag kan vara med på innan jag åker iväg på min resa. Så jag kommer bara hinna med max 3 st tävlingar till innan typ Mars. Det känns ju lite sisådär om man säger så, men jag får bara hoppas på att de här kommande tävlingarna blir lyckade!

Här nedan kommer Torsdagsträningens video när jag hoppar den lilla banan i slutet av träningen. Jag hoppade 110 cm, men det ser ut som 90 cm på filmen, det ser alltid mycket lägre ut på film tycker jag. Det ger oss hoppryttare ingen rättvisa på filmerna haha. ;)

Likes

Comments