Nu är #nouw30daychallenge över! Bloggandet har verkligen blivit en rutin för mig. Har varit väldigt roligt och kommer såklart fortsätta att lägga ut här. Däremot har musiken prioriterats som nummer 2, därför har jag inte lagt ut något på den fronten på över en månad. I alla fall är jag äntligen färdig med denna mixen och har planer inför vad som ska komma härnäst...

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Att ignorera och ge uppmärksamhet är det mest värdefulla du kan göra gentemot dig själv och ditt eget liv. Tänkte gå in lite djupare på begreppen och vad du kan göra för att använda båda till din fördel.

Betydelsen

Detta handlar om principen med attraktionslagen - det du fokuserar på expanderar. Det du ger uppmärksamhet, energi och engagerar dig i, får du alltså mer av. Det du ignorerar, inte ger någon energi och som du inte låter påverka dig känslomässigt, får du mindre av.

Konsten att ignorera

Att inte vara uppmärksam på ens känslor är inte rätt sätt att ignorera på. Känslor gör att du vet vad du tycker om och inte, vad du behöver satsa på och inte eller vad som faktiskt betyder något för dig och vad som inte gör det. Alltså är det väldigt viktigt att känna efter. Däremot kan du därefter göra allt möjligt för att förbättra situationen.

T. ex. kommer du på dig själv prata illa om vädret. Tänk på om du kan påverka din situation just nu. Om du inte kan göra det, gå vidare med ditt liv och tänk på något annat som du tycker mer om. På så sätt vänder du själv på din känslomässiga nivå och bestämmer vad du vill känna och uppleva. Det behöver inte handla om just vädret, men med allt och alla i ditt liv.

Control your thoughts. Focus. Take action.

Hur ska jag gå tillväga?

Det du alltså måste göra är att vara extremt uppmärksam och tänka efter vad som faktiskt fyller upp din dag. Tänkte ta upp tre olika områden som du kan förändra på.

1. Vad du tänker

Som jag tidigare har tagit upp har övertygelser stor påverkan i ditt liv. Däremot är övertygelser endast tankar du själv valt att fokusera på tills de helt enkelt blir din sanning. Som du nu förstår har du alltså antingen gett positiva eller negativa tankar uppmärksamhet vilket har skapat dina övertygelser.

Ge dig själv mer utrymme att tänka på de positiva så att de negativa blir ignorerade och alltså mindre värda. Om du t. ex. har en vana att alltid vara irriterad på morgonen, prova att göra något som du tycker om varje morgon. På så sätt ger du känslan av irritation ingen uppmärksamhet. Det kan handla om vad som helst och det är ditt val ifall du låter tankarna styra över dig eller ifall du tar kontroll och styr över dem.

2. Vad du gör

Det finns otroligt många situationer du själv utsätter dig för som påverkar dig känslomässigt. Allt det här kan du såklart reglera och använda till din fördel. Om du får dåliga vibes av något, kan du förändra på det. Tänk på alla dina sysselsättningar, små som stora. Det kan vara vilken sorts musik du lyssnar på, vilka serier och filmer du ser på eller vad du ser på sociala medier. Det kan också handla om större områden i ditt liv såsom ditt arbete/plugg, dina relationer eller sättet du behandlar dig själv på. Vad får de dig att känna? Det här är såklart bara exempel och alla har vi våra egna sysselsättningar som har olika betydelser i våra liv. Allt som du kan byta ut mot något som får dig att må bättre, gör det!

Det finns såklart olika slags aktiviteter som du känner dig tvungen till att göra och att känna sig tvingad till något gör uppgiften tråkig. Mitt tips är att vara någon annanstans mentalt. Såsom jag gör med mina ljudisolerade hörlurar när jag dammsuger haha. Vad du än tycker om att göra, fokusera på det istället under tiden. På något plan går det ofta att förbättra en situation på det sättet.

3. Vad andra säger och gör

Som rubriken lyder är det andras liv och inte något du behöver engagera dig i om du inte vill. Vad andra tycker om dig har ingen betydelse ifall du inte tar till dig det. Vad andra lever för liv har ingen betydelsen ifall du inte känner avundsjuka. Om du gör detta är det dags att sluta skylla på påståenden såsom "samhället vi lever i", "uppväxten" eller "svårigheterna att sluta". Även fast du har låtit det påverka dig under en lång period, kanske hela ditt liv, är det aldrig omöjligt eller försent att ändra på det.

Ge all din uppmärksamhet på personer du tycker om, känner dig inspirerad av och som gör dig glad. De personerna är väldigt mycket mer värdefulla än de som drar ner dig, eller hur? Visst vill du inte ge mer makt till personer som får dig att må dåligt?

Det finns kanske personer i ditt liv som du känner dig tvingad till att vara med. För att inte låta de förstöra dina dagar finns det vissa strategier du kan använda dig av. Försök se livet ur den andra personens perspektiv och tänk ut vad du faktiskt uppskattar med personen. Låt sedan vad han/hon tänker och tycker inte påverka dig. Försök tänka på andra personer istället som du tycker om. Genom att du ignorerar någon kommer den personen få mindre påverkan i ditt liv.

Glöm inte att ​du​ är den viktigaste personer i ​ditt​ liv!

Likes

Comments

Alltid packning

Borde lika gärna leva ur min sminkväska och necessär, börjar kännas lite långtråkigt att behöva ta upp och stoppa i allt hela tiden... Kan däremot kalla mig lite expert på att packa. Då menar jag inte att packa lite, utan snabbt haha. Har nog aldrig lyckats få med mig så lite att jag kan bära väskan utan att samtidigt luta åt något håll när jag går (ser så kul ut). Var alltså här från fredag till lördag, i Onsala. Lika mysigt som vanligt.

Frukt, smält choklad och chips

Igår kväll laddades det upp med ananas, jordgubbar, kiwi, vindruvor, chips och smält choklad för trio reunion. Var så sjukt gott fastän tungan sved efter x antal ananas klyftor. Så beroende framkallande och kunde inte sluta även fast det gjorde ont haha. Hade det lika mysigt som det såg ut med en massa reagge och latinamerikansk musik... Har man varit i Karibien så har man.

Likes

Comments

Tro på det du säger

Haha jag i ett nötskal. Känner mig som ett barn men tycker det är roligt att fylla i saker, speciellt i en sådan här fin bok! Står en massa inspirerande texter om hur man kan gå tillväga för att uppnå sina mål. Rekommenderar den såklart till alla!

Likes

Comments

Göteborg leverar kärlek

Föräldrarna känner en väl

Pojkvännen också...

Igår var en dag som började med kärleksstämning på stan. Tycker det alltid borde hänga rosa ballonger lite varstans haha, så sött. Har ett par chai att köpa nu dessutom, lyckats dricka typ en per vecka sedan nyår. Mitt vinterberoende kan man lätt kalla det för. På kvällen blev det Buenos Aires vilket kanske inte är ett ställe jag går tillbaka till, men bra sällskap och god mat gjorde min kväll perfekt ändå!

Likes

Comments

1. En händelse jag ser fram emot

2. En maträtt jag tycker om

3. En sak jag älskar att göra

4. En film/serie jag tycker om

5. Ett land/stad jag älskar att vara i

6. Ett bra minne

7. En artists musik jag tycker om

8. En person jag älskar

9. Bästa tidpunkten på dygnet

10. Älskar känslan när...

Skriv svaret och varför du tycker så

Sprider kärlek denna 14 februari med en lista. Tycker det passade perfekt att ha något sådant här att fylla i idag och göra det som den här dagen är till för - känna så mycket kärlek som möjligt!

Likes

Comments