Header

Moon Strider, Recensioner

Nu tänkte jag göra en lite recension av de produkter jag har från Back On Track som jag införskaffade till Sigge för några månader sedan. Nu när jag har använt dem ett tag så tänkte jag att jag kan göra en mer rättvis recension.

Till att börja med så tänkte jag att jag kunde skriva lite om storlekarna och jämföra med vad Sigge brukar ha. Stallbandagen har jag i storlek S till frambenen & storlek M till bakbenen, vilket sitter perfekt på honom. Jag brukar ha storlek S i princip alla skydd till honom, men jag valde att ta storlek M till bakbenen så att de skulle gå upp lite högre. I nättäcket så har jag storlek 135cm, som jag brukar ha till honom. I Amigotäcken har jag dock 130cm. Dessa täckena från BoT upplever jag som ganska stora i storleken, Sigge hade säkert kunnat ha ett i storlek 125cm också. Mitt täcke i 135 är lite stort på honom och jag måste spänna på hålen längst in vid bogarna. Det sitter bra & fungerar super, men jag kan tänka mig att ett i 125cm hade suttit lite mer slimmat. Vilket jag kan tycka är bra om man ska ha andra täcken ovanpå. Så jag skulle kunna rekommendera att gå ner en storlek i täckena.

Nu när jag har använt produkterna ett tag & har haft en invaningsperiod så har jag verkligen märkt skillnad. Sigge får typ inte några gallor, vilket han hade lite förra vintern. Han känns mer rörlig i kroppen & är inte lika stel om jag har haft produkterna innan träning/tävling & det känns som att framförallt stallbandagen har gjort en stor skillnad.

Trots det ganska saftiga priset för produkterna, 999kr paret för stallbandagen & 1895kr för nättäcket så tycker jag absolut att produkterna är värda sitt pris. Jag var upplevt att de har gett en enormt bra effekt & Sigge verkar helnöjd med dem.

Har ni några produkter från BoT? Vad tycker ni om dem & har det hjälpt er/era hästar?
Kram <3

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Moon Strider, Träning

Igår så var det äntligen dags för hoppträning efter några veckors träningsvila. Vi hoppade för en ny tränare igår som jag länge velat pröva att rida för. Hon var superbra att träna för, verkligen någon som verkar passa mig & Sigge. Hon såg de där små detaljerna som är så otroligt viktiga & framförallt så väckte hon massor av hopp i mig redan nu vid första träningen kring mina framtida mål med Sigge. Något som var oerhört roligt & peppande att få höra var att hon sa att Sigge verkligen är en ponny med många kvalitéer, som har alla möjligheter att kunna gå hur långt som helst med rätt träning. Vilket känns lovande med tanke på mina mål & drömmar med honom, b.la. att en dag få rida SM.

Sigge kändes kanonfin, pigg men ändå väldigt med på noterna. Är inte supernöjd över min egen prestation emellanåt dock, men Sigge var duktig & räddade mig i de lägen där jag inte gav honom de bästa förutsättningarna. Men som sagt så har vi ju inte så jättemycket rutin i hoppningen ännu, så det är ju något som kommer med tiden ju mer vi tränar. Och alla har vi ju våra dagar, bra som dåliga. Men den sista banan vi hoppade kändes kanon, då tog jag verkligen till mig de tips jag fick kring min egen ridning. Något som jag tyckte var riktigt bra var att vi pratade kring vad som var bra & mindre bra efter att vi hade hoppat den sista banan. Därefter tog vi 2-3 språng på ett lite lägre hinder för att försöka ändra på det som gick lite mindre bra, ex. min position, när jag ska ta en förhållning, galopptempo, vägen fram osv. På så sätt så fastnade verkligen hennes tips mycket bättre, när jag själv kunde känna skillnaden när jag ändrade på de här små detaljerna som ändå gjorde stor skillnad i slutändan.

Det känns verkligen superskönt att ha kommit igång med hoppningen nu & att vi äntligen hittat en tränare vars tänk passar både mig & Sigge. Sjukt peppad inför 2018 års tävlingssäsong nu! <3

Fick tyvärr ingen bra film eller några bilder, ska försöka få bättre material från träningen nästa vecka, kram

Likes

Comments

Allmänt, Om mig

Något som jag har funderat oerhört mycket över den senaste tiden är just framtiden. Vad vill jag göra? Vad vill jag jobba med? Hur ser mitt liv ut som 10 år? Sjukt svåra frågor enligt mig, som just nu inte riktigt har några klara svar. Jag vet att det är många år kvar dit och att jag säkerligen hinner ändra mig hundra gånger om, men det är ändå något som jag tycker är viktigt att fundera över. Något som dock ligger lite närmare i tiden är ju just gymnasievalet, för jag går ju i årskurs 9 nu. Tankarna har även där gått åt olika håll, jag har ändrat inställning många gånger och sanningen är den att ju närmare jag kommer själva valet, desto mer osäker blir jag på vad jag vill. Hade någon frågat mig för ett år sedan så hade jag varit helt säker på att jag skulle gå natur och därefter plugga vidare till läkare eller veterinär. Idag har jag hunnit ändra tankebanor många gånger och är inte alls lika säker på vad jag vill längre.

Något som jag dock kommit fram till efter många, många timmars funderande är att jag ska skilja på hästarna och skolan. Jag kommer därför att inte gå något ridgymnasium eller gymnasium med en specifik idrottsinriktning, något som jag var väldigt inne på ett tag men som jag sedan valde bort pga. att jag vill att min sport och skolan ska vara skilda saker. För min del så tror jag att det blir enklare, eftersom att jag tyvärr tror att jag inte kommer att kunna ha hästarna som ett yrke inom den snaraste framtiden. För sanningen är ju den att hästarna kostar otroligt mycket pengar och tar otroligt mycket tid, ridsporten är oerhört krävande både ekonomiskt och tidsmässigt. Jag vill kunna försörja mig själv när jag har åldern inne, jag vill inte att mina föräldrar ska behöva betala för mina hästar. Just därför vill jag ju ha ett yrke där lönen är hög, så att jag fortfarande kommer ha alla möjligheter för att ha egna hästar och tävla/träna osv.

Just nu går tankarna iaf mot att gå ekonomi på gymnasiet, med egen företagsamhet som inriktning. Då det är något som jag tycker är väldigt roligt och just egen företagsamhet är ju något jag kan ha väldigt stor nytta av i framtiden om jag då skulle vilja driva ett eget företag med hästarna. Samtidigt som valbarheten är väldigt bred och stor, det finns många olika yrken att välja på som jag tror skulle kunna passa mig. Cevilekonom är något som jag funderat lite på, men det är ju självklart svårt att veta nu vad jag vill göra efter gymnasiet. Men det lutar iaf mest mot att välja ekonomi som gymnasielinje och då kommer jag att gå på Kunskapsgymnasiet då jag gillar skolans koncept med mycket eget ansvar. Men som sagt, jag kommer säkert att hinna ändra tankebanor igen. Men det jag till 100% vet är att jag vill gå en högskoleförberedande linje och det finns bara tre alternativ som jag tycker är intressanta, vilka är: samhäll, natur eller ekonomi. Och just nu lutar det som sagt mest åt ekonomi.

Det kommer säkert att komma fler inlägg kring gymnasieval och framtidsplaner framöver, eftersom att det är väldigt aktuellt för mig just nu. Är det någon av er som också ska välja gymnasium till nästa år, vet ni vad ni ska välja? Och ni som har gått eller går gymnasiet redan, vad valde ni och varför?

Kram på er <3

Likes

Comments

Moon Strider, Tävling

I år så har det inte alls blivit så många tävlingar som jag önskat av olika anledningar, men det positiva med det är att jag och Sigge verkligen har hunnit lära känna varandra från grund och botten in på djupet Jag vet hur han fungerar och han vet hur jag fungerar, det viktigaste är ju trots allt att man förstår varandra och att man med så små hjälper som möjligt ska kunna nå resultat. Något som jag verkligen tycker att vi utvecklats med under året. Inför 2018 så är tanken att vi till en början ska komma iväg och träna mer på bortaplan och försöka hitta en hopptränare som verkligen passar för både mig och Sigge och som kan hjälpa oss och leda in oss på rätt väg för att kunna nå våra mål. För precis som i princip alla andra tävlingsryttare så är ju självfallet drömmen att någon gång få rida ett mästerskap, något som jag alltid kommer att sträva efter och jobba stenhårt för trots att förutsättningarna är små och att det just nu är en väldigt lång väg dit. Men ingenting är ju omöjligt så länge man har viljan att kämpa för det och rätt inställning, eller hur?

Målen för nästa år i hoppningen är att gå stadigt i LB och till en början bara få rutin, eftersom att vi bara har tävlat två hopptävlingar tillsammans i år. Drömmen vore ju självfallet att debutera LA på hösten, men vi får ju självklart se hur det går under året och om vi har förutsättningarna för att även debutera LA.

I dressyren så är planen att inleda året med att starta några LB:1 för att utvecklas lite mer där och därefter debutera LA:1 ganska tidigt på våren och rida LA:1 under året. Målet är att till hösten, eller kanske till och med tidigare beroende på hur det känns, också debutera LA:P1. Sen får vi se vart vi kommer därefter och hur mycket vi vill satsa på dressyren. Även fast jag tycker att dressyren är väldigt rolig också, så är det ju trots allt hoppningen jag brinner för och som jag vill satsa mest på. Så tanken är väl att framförallt försöka utvecklas så mycket som möjligt och självklart försöka nå så långt som möjligt och hela tiden utvecklas och förbättra resultaten. Jag hoppas verkligen på ett fantastiskt år med en frisk och glad häst, redo för nya utmaningar <3

Likes

Comments

Moon Strider, Träning

​Igår så dressyrtränade vi för tränare för första gången sedan senaste tävlingen. Jag hade inga direkta förväntningar eftersom att det var 3 veckor sedan vi tränade för tränare sist, men jag kan säga att jag verkligen avslutade med ett stort leende på läpparna och att Sigge helt överträffade mina förväntningar. Sigge kändes så himla fin verkligen, det märktes verkligen att han gjorde sitt allra bästa och gav 110%. Vi tränade främst på delarna i LA:1 inför debuten nästa säsong och det kändes väldigt enkelt. Han gjorde allt så himla bra, vilken enorm utveckling vi har gjort. Jag fick verkligen en stor självförtroende boost efter gårdagens träning, sjukt motiverad till att få komma ut och tävla ännu mer nu tillsammans med min eviga drömponny. Hade aldrig kunnat hitta en finare ponny, älsklingskillen! Nästa steg är att börja träna på delarna i LA:P1 som vi också tänkt debutera nästa år. Jag kommer att berätta om 2018 års tävlingsplaner i ett enskilt inlägg, men jag kan säga att målen är satta och att motivationen är på topp just nu.. Gud vad jag längtar! <3

Likes

Comments

Blogg info.

Det var verkligen ett tag sedan jag skrev ett inlägg nu, vet inte riktigt vart jag ska börja.. Det har varit sjukt mycket de senaste månaderna på alla olika plan. Mycket i skolan och mycket med hästarna, samtidigt som jag har haft många olika beslut att fatta gällande kommande skolutbildning och tävlingskarriären inom ridsporten. Jag vill så himla mycket, men tiden räcker inte till och därav så har jag varit väldigt stressad den senaste tiden. Jag vill verkligen hinna med allt, både min sport, kompisar, familjen, skolan osv. och det har varit rätt svårt att få ihop det. Så jag tog ett beslut att försöka lägga alla sociala medier åt sidan ett tag, pressen och stressen blev helt enkel för hög och det är ju viktigt att det ska vara roligt också. För att det ska kännas roligt så måste jag kunna hitta en balans där tidspressen inte blir så stor och känna att det kanske inte alltid måste vara perfekta och välskrivna inlägg, utan huvudsaken är att det känns roligt.

Men jag måste ändå medge att jag har saknat att blogga och uppdatera sociala medier, något som jag nu hoppas på att kunna komma igång med igen. Förstår att det måste vara ganska förvirrande kring alla olika saker jag skrivit nu, men tänker att jag får försöka förklara allt i kommande inlägg, kram

Likes

Comments

Moon Strider, Träning

Idag blev det ett dressyrpass i ridhuset, men det var ett sådant här lite tuffare pass där man känner att man verkligen måste jobba stenhårt för att få till övningarna bra. Sigge var inte så samarbetsvillig idag, ganska spänd & han stressade liksom iväg & kunde inte riktigt slappna av & samla upp sig på samma gång. Svårt att beskriva känslan, men det var inget toppen pass idag helt enkelt. Vi fick dock till en del bra saker efter mycket tragglande & jag är lika nöjd över honom ändå. För självklart så måste hästarna, precis som vi, kunna ha en dålig dag ibland. Då är det helt enkelt bara att försöka ha tålamod & låta saker ta tid. När en övning eller ett moment under ridpasset fungerar helt okej så lämnar man det & går vidare. Sådana här ridpass känner jag ingen anledning till att pressa honom för hårt. Utan jag försöker avsluta med något bra & sedan jobba mycket lösgörande i lång & låg form för att få honom avslappnad. Mycket övergångar är bra för att träna lydnaden, så det jobbade vi en hel del med i början.

När vi har ett lite mindre bra ridpass eller en träning som inte har gått så bra så brukar jag alltid försöka fokusera på något eller några få grejer som faktiskt gick bra under ridpasset. För precis allt kan inte gå dåligt, utan något eller några grejer som väger lite mer åt det bra hållet finns det alltid under ett ridpass. Idag var det exempelvis en uppridning i arbetsgalopp, några galopp- och travökningar samt några ryggningar som faktiskt kändes riktigt bra. Då försöker jag fokusera helt på den bra känslan & så försöker jag släppa det som gick mindre bra. Ett bra sätt att försöka blicka framåt & behålla ett positivt tänkande! <3

Likes

Comments

Moon Strider, Träning

Ikväll stod det hoppning på schemat med Sigge. Det var ett tag sedan vi hoppade ordentligt sist då typ all fokus har legat på dressyren den senaste tiden eftersom att det är dressyren vi tävlat i. Men nu så går vi tillbaka till hoppningen igen & planerar att komma igång ordentligt med tävlingar nu i höst. Även fast dressyren också är rolig så är det ju trots allt hoppningen som både jag & Sigge brinner mest för & också den grenen som vi satsar på.

Sigge var iallafall som sagt riktigt fin idag. Han hade en härlig bjudning samtidigt som han var riktigt lydig & lätt att få tillbaka. Vi avslutade på en 115-120cm oxer och det märks verkligen att höjden inte är något problem då han har fantastik teknik. Det är bara självförtroendet som behöver stärkas för att vi ska kunna hoppa dem höjderna även på hela banor. Samt arbetet mellan hindren, för så länge jag gör rätt & ger tydliga signaler så hoppar han verkligen allt som han ställs inför, oavsett höjd.

Jag har även börjat rida mer & mer på ett Novabett nu & han trivs verkligen så himla bra med det bettet. Har inte känt någon större skillnad förut, men idag när vi hoppade & när jag red markarbete häromdagen med det bettet så märktes det verkligen att han trivs superbra med det. Han känns inte alls lika stark & han tog verkligen min förhållningar idag. Så det här bettet kommer vi absolut fortsätta att hoppa & rida markarbete på, så hoppas vi på att vi har hittat ett bett som han trivs med i hoppningen också. Lägger in en video från hoppningen här nedanför <3
Godnatt!

Likes

Comments

Ridsport

Jag har gjort en hyllningsvideo till fantastiska Peder Fredricson & H&M All In. Peder & Allan är verkligen oslagbara, sanna förebilder i mina ögon & Peder är verkligen min allra största idol. Får så sjukt mycket inspiration att ständigt vilja bli bättre & utvecklas inom ridningen av att se dem två på tävlingsbanorna. Ett riktigt dreamteam, Sveriges & ridsportens stolthet.. Stor eloge & hatten av för grymma Peder & Allan. Vilka enorma prestationer, verkligen något som får mig att hela tiden sätta upp nya mål inför framtiden. Två legender båda två, true champions <3

Likes

Comments

Blogg info., Allmänt

Hela förra veckan så låg jag i maginfluensa, kunde knappt äta något på 5 dagar & var verkligen helt utslagen.. Jag hade ju influensa för drygt en månad sedan också, så riktigt otur att behöva bli sjuk igen. Därav ber jag om ursäkt för dålig uppdatering på mina sociala medier, men jag hoppas att kunna ta igen det med bra uppdatering nu framöver istället. Eftersom att jag var borta från skolan en hel vecka så är det mycket plugg att ta igen, samtidigt som Sigge ska tränas inför tävlingarna nu i höst. Men allt går ju som sagt så länge viljan finns, handlar bara om att planera & strukturera upp allt för att få det att fungera tidsmässigt. Tänker även en hel del på gymnasievalet nu också, vilket tar mycket energi då jag inte är helt säker på vad jag vill i framtiden trots att jag vet att jag vill jobba inom hästbranschen. Men tänker att jag kan ta allt om mina framtidsplaner, gymnasieval, universitet osv. i ett enskilt inlägg. Så håll utkik om ni är intresserade av det, kram! <3

Likes

Comments