Work work work...tag

1. Vad ville du bli när du var liten? - Alltså jag har ALLTID pendlat från dag till dag vad jag vill bli. En ny idé varje dag. Men vad jag kommer ihåg så var jag mest inne på att bli läkare.

2. Vad trodde du att du skulle bli när du var tonåring? - Jag är ju tonåring just nu och vad jag tror nu är att jag kommer bli något barn-relaterat eller någon typ av journalist.

3. Vilka var mina bästa/sämsta ämnen i skolan? - Under grundskolan var det lätt matte, natur och idrott som var mina sämsta ämnen eftersom att matte och natur förstod jag mig inte på och idrott tyckte jag bara var allmänt tråkigt. Men nu skulle jag säga att det är matte och idrott för att matte förstår mig fortfarande inte på och idrott tyckte jag fortfarande är allmänt tråkigt, dock har det blivit mycket bättre gällande idrotten. Mina bästa ämnen i grundskolan var svenska och engelska och det är samma nu under gymnasiet hittills skulle jag säga. Jag kommer dock påbörja massa nya ämnen i 2:an så tror jag kommer ha en annan bild över det hela då + så kommer jag även inte ha natur eller historia längre resten av min gymnasietid.

4. Vad gjorde du efter gymnasiet? - Jag går som sagt i andra terminen av ettan så jag har en lång väg kvar eller mer korrekt sagt jag har ca 2 år kvar tills jag tar studenten. Men den bilden jag har nu i huvudet är att jag antingen ska ta ett sabbat år och försöka hitta det jag verkligen vill göra eller om jag nu har kommit på det under gymnasiet så ska jag börja plugga på universitet direkt så jag har det gjort.

5. Vilket var mitt allra första jobb? - Det var mitt sommarjobb förra året på ett ålderdomshem här i Grimslöv. Fast egentligen hade jag ett sommarjobb året innan också, men det var ett musikprojekt och jag vet inte men jag räknar inte det som ett "jobb jobb".

6. Vad har du haft mer för yrken? - None. Dock har jag nu sökt två jobb hos Burger king och gjort sån där intresseanmälan till ett barnvaktsföretag.

7. Vad går ditt nuvarande jobb ut på? - Jag har som sagt inget jobb just nu, men har ju då sökt ett x antal och ska även sommarjobba på det ålderdomshemmet jag sommarjobbade på förra året ytterligare i år i tre veckor. Det kommer bli mellan den 19 juni-7 juli.

8. Vilka är dina starka/svaga sidor när det kommer till jobb? - Mina starka sidor är att jag är väldigt engagerad och gör det jag ska och få mitt arbete gjort. Dock så är mina svaga sidor att jag kan bli osäker på mig själv och då jag kan få lite panik på mig själv och bara bli allmänt frustrerad om jag inte vet vad jag ska göra eller om jag gör fel.

9. Nämn något som du är extra stolt över som du ha gjort inom något jobb? - Jag har ju inte haft så många jobb, men det gick riktigt bra för mig på mitt sommarjobb förra året så det är jag väl ändå lite stolt över.

10. Vad skulle du vilja jobba med du om du inte hade det yrket du har i dagsläget? - Jag skulle vilja jobba med barn på något sätt eller skriva krönikor för någon tidning, men eftersom jag är 17 år är det inte så enkelt och på så sätt så får det bli lite mer "enkla" jobb som barnvakt eller något inom service. Dock får jag ju jobba med barn om jag får ett jobb inom barnvaktsyrket så det blir en win i så fall.

11. Vad tror du skulle vara det sämsta jobbet för dig? - Hmmm något kontorsjobb då man bara sitter inne och stirrar ut. Därför vill jag bli t ex krönikör för då "lever" man och man mer ute bland folk. Jag vill kunna vara social inom mitt jobb och känna att jag gör någon nytta.

12. Vad gör du om fem år? - Om fem år är jag 22 år och bör därför ha börjat plugga på universitet då jag antingen kommer gå tredje året eller andra året beroende på om jag tar sabbats år eller inte. Jag hoppas även att jag kommer ha ett stabilt jobb bredvid inom plugget kanske vikarie eller liknande inom dagis eller något service yrke. Jag tror också att jag kommer fortsätta med min blogg då jag älskar att skriva och det blir som en blick över sin vardag. Något jag även hoppas på är att jag kommer bo i någon storstad om inte till och med utomlands som Paris, åh dröm <3

Gillar

Kommentarer