Stockholm i mitt hjärta

Jag kom hem från skolan i fredags och satt i min säng och skulle precis börja kolla på Greys efter att jag har packat då min brorsa kommer in på mitt rum och säger att "hallå har du sett att det har hänt en attack i Stockholm" och min reaktion på det hela är "haha nej du skojar du bara", men självklart söker jag på det och då har alla nyhetssidor exploderat av denna händelsen.

"En lastbil har kört igenom folkmassor på Drottninggatan och kört rakt in i Åhlens city" lyder många rubriker. Jag sätter mig och läser igenom ALLT och får direkt en klump i magen av både förvirring och oro. Jag slår på någon livesändning och följer den fram till att jag ska tåget.

Min upplevelse av detta är så fjuttig jämfört med de som var där och upplevde allt detta tragiska. Jag tänker på de drabbade, de som inte kom från den som var från början en helt vanlig fredag, till alla de som såg detta hända och till de som inte får möta sin bortgångna vän/familjemedlem längre. Våra hjärtan är med er <3

Vi ska inte låta oss vika ner av detta. Även fast vi är oroliga och har ingen aning om vad som kommer hända härnäst så vet vi från den 7 april 2017 att vi har varandra. Vi finns där för varandra när det mörka kommer. Folk öppnade upp sina hem och butiker skänkte produkter till de som behövde det. DET är starkt. Så stolt över befolkningen i Stockholm. Även fast det var en sån tragisk händelse så var det pga denna händelse som befolkningen av Sverige klev fram och visade medkänsla.

Jag hoppas även att vi inte viker ner oss mot rasism nu. Det här inte rätt tillfälle, det skulle bara gynna dem. Låt inte hatet mot de skyldiga gå ut över alla som har liknande utseende eller etnicitet. Det här är inte deras fel. Det är inte en religions fel eller ett visst lands fel. Nej, det här individers fel. Deras tänk över mänskligheten bör inte gå ut över alla. Vi vet alla att man inte ska beskylla ALLA för något någon annan har gjort.

Kärlek till Stockholm, alla drabbade och världen.

Gillar

Kommentarer