Och därför behöver vi feminism

Varje dag väljer tjejer att stanna hemma just för att dem inte vågar gå ut. Just på grund av de männen som väljer att ta sin frihet och utnyttja en tjejs kropp. Tjejer väljer att stanna hemma, väljer att inte dricka en droppe för att det ska kunna försvara sig och många tjejer kollar bakåt ca var tredje sekund bara för att vara beredd på att springa. Ni hör hur det här låter, va? Ni hör att det brister rejält här? Ni hör att den här i den här världen era systrar, er mamma, era kvinnliga vänner osv lever i? Vill ni ha det såhär? Om inte, är det dags att kunna stå upp mot detta och inte vara så jäkla passiva, utan faktiskt säga emot.

Vi tjejer förtjänar allt som män förtjänar så som att ha den lönen som mitt jobb förtjänar, att få en bra pension och att kunna gå ut om kvällarna utan att vara livrädda för att bli våldtagna eller sexuellt utnyttjade.

Det HÄR är varför feminism behövs. Hade annars detta problem tagits upp annars? Nej, då hade världen fortfarande levt i förnekelse och vi kvinnor hade fått "nöja" oss med den mellanmjölk som vissa män verkar tro att vi förtjänar. MEN NEJ TJEJER vi förtjänar så mycket mer. Vi förtjänar VÅRA rättigheter.

Förresten, bara jag som tyckte att Claras framträdande i Mello i lördags var klockrent? Framträdandet handlade om att stärka tjejers självförtroende och om hur vi borde ha det. Så jäkla bra och ett sånt jäkla bra forum att nå ut till ALLA åldersgrupper.

TJEJER ÄR BÄST <3

Gillar

Kommentarer