~ Dagens Recept ~

ROSENBRÖD

16 st  Ugnstemp: 250

Ingredienser

1/2 paket jäst  

2 1/2 dl mjölk

2 matsked flytande margarin

1 tesked salt

1 tesked strösocker 

6 1/2 dl vetemjöl

TILL PENSLING & GARNERING

Uppvispatt ägg & vallmofrön

GÖR SÅ HÄR

1 Smula jästen i en bunke/assistent, värm mjölken fingervarmt, 37 grader. Häll i mjölken och rör så jästen löser sig. Tillsätt margarin, salt, socker och de mesta av mjölet men spara till utbakningen.

2 Arbeta degen smidigt, låt den jäsa till dubbel storlek, 30 minuter.

3 Ta upp degen på mjölat bord, dela degen i två delar. Rulla ut dom till bullar. Lägg dom på bakplåtspapper. Klipp ett kryss i mitten på varje bulle. Låt jäsa i 20.

4 Pensla med ägg och strö över vallmofrön, grädda mitten av ugnen i 8-10 minuter.

NJUT!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229