~ Dagens Recept ~

MJÖLKCOKLADKAKA MED KRISP

Ingredienser Krisp

1 dl sötmandel  1/2 dl strösocker

Ingredienser Botten

250 gram mandelmassa  1 matsked kakao

Ingredienser Fyllning

400 gram mjölkchoklad  2 dl matlagningsyoghurt

GÖR SÅ HÄR

KRISP

1 Hacka mandeln grovt och blanda med socker i en tjock bottnade kastrull.

2 Låt sockret lösas upp på högsta värme under omrörning. Sänk värmen till hälften och låt mandeln få färg och en härlig rostad doft.

3 Sprid ut på en plåt och låt svalna. Hacka därefter fint.

BOTTEN

1 Riv mandelmassan till botten grovt och knåda in kakaon.

2 Kavla ut degen och tryck fast den i botten på en form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter. Degen behöver inte täcka kanterna.

FYLLNING

1 Bryt chokladen i bitar och smält den över vattenbad. Låt svalna något och blanda sedan ner yoghurten.

2 Rör ner mandelkrispet och häll smeten i formen. Låt stelna i kylen ett par timmar.

NJUT!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229