Skogsturer

Det finns inte mycket som är så fridfullt som att gå i skogen. Man brukar väl ändå säga att det är som terapi för själen? Plötsligt hör man sina egna tankar, luften känns lätt att andas och träden skuggar solen så där behagligt.

Dessutom är det fullt av naturens godis nu med. Vi har redan plockat en del blåbär och fryst in men det kanske får bli en omgång till. Vi äter blåbär varje dag.

Den vilda bebin blev matad så klart. Tyckte nog se att de flesta av oss försökte stoppa in något i hans mun så att han skulle stå still en sekund, men icke. 😅

Och denna fina djurvän skulle naturligtvis mata fåren så fort tillfälle gavs.

Barnen fick i uppgift att samla så många olika löv som möjligt. När vi kom hem rensade vi löven, och nu återstår att ta reda på vilka olika lövsorter vi har hittat. Jag tänker att jag själv kan lära mig ett & annat.

Vi har också hunnit med att handla lite grönt på Ravelsmark. Perfekt att ha massa grönsaker framme som snacks nu när alla är hemma.

Nu är det dock inte så långt kvar till jobbet drar igång igen och det är så klart med blandade känslor. Jag har varit så sentimental denna vecka - tiden har gått så fort. Min 3-åring som jag har varit föräldraledig med så länge, han är en liten grabb nu som pratar tydligt och har ett utvecklat ordförråd.

Jag älskar den här åldern, det händer så mycket i 2-3-års åldern. Vet att jag kände precis samma med hans storasyster. Vissa dagar vill man bara stanna tiden så att man får ha dem för evigt.

Nu ska bästa bästa pappa Niklas ta över föräldraledigheten. Unnar honom verkligen det.

Vissa minnen med barnen vet jag bara att jag kommer bära med mig för resten av livet. Fina, betydelsefulla ögonblick som har etsat sig fast i minnet. Så tacksam för mina älskade barn.

Gillar

Kommentarer