Svenska Jantelagen

Alltså. Ni vet ju vid det här laget att jag har förändrats så mycket och att jag vill fortsätta förändras, jag vill lära mig hantera vissa saker bättre, mogna och bli en bättre människa helt enkelt!
Det är vad jag har kommit till insikt med.
Jag läste idag om något som kallas Den Svenska Jantelagen vilket är en oskriven lag som innebör att en person inte får sticka ut, tycka ”fel” (alltså inte hålla med det som är PK till exempel), eller ”tro” att man är bättre än någon annan.
Detta är något vi i Sverige lider otroligt mycket av, vilket är sjukt sorgligt. Vi får inte prata om vår framgång, men vi får samtidigt inte vara sämre än någon annan som anses vara ”bra”. Vi får inte tycka olika (enligt svensk lag får vi såklart det) än det som anses vara ”bra”.
Jag går t.ex i en skola, med väldigt mycket vänstermänniskor (vänstern är superbra), extrema feminister och esteter. Jag säger absolut inget illa om dem. Men majoriteten av sådana människor har en tendens att bli asförbannade, samt frysa ut en om man inte tycker exakt som dom. T.ex att män suger och borde dö i princip.
Det är extremt tråkigt att man ska behöva tycka som alla andra hela tiden. Tänk om vi alla var exakt likadana och tyckte exakt likadant. Det hade ju varit pisstråkigt? Så tror jag inte någon vill ha det egentligen.
Så varför kan vi inte bara acceptera varandras åsikter och tankar. Även om jag tycker att någon har heeelt fel i något argument. Så betyder inte det att dens personlighet eller personen överlag är fel på?

Och, varför kan man inte få prata om sig själv ibland, eller sin framgång. Det är så tråkigt att vi svenskar hyschar varandra istället för att lyfta varandra. Så så så tråkigt.
Om min kompis har byggt upp ett företag, tjänar sjukt mycket pengar, och glider förbi i en sjukt fet bil, förstår ni då hur tråkigt det skulle vara om jag bara tänkte ”usch vad vidrigt. Hon vill bara visa att hon är bättre än mig. Usch.”
Detta är tyvärr sanningen? Såhär tänker dem flesta, men man säger det ju aldrig förstås.
Om jag var rik och hade kämpat för min framgång, eller inte ens det, jag kanske hade turen att vinna på lotto?
Man vill ju självklart visa upp sig. ”Titta på mig!!!” Lite så.
Lession of the day: var glada för varandras skull. Visa upp din framgång och var nöjd med dig själv och det du presterat. Och sist men inte minst: alla människor har olika åsikter! Man är inte dum i huvudet för det! Eller hur?

Jag hoppas att jag kan förbättras inom det här ämnet och att ni kan det likaså. Ingen är perfekt!
Jag vill vara den som sprider lycka och kärlek, inte avund och bitterhet.
Tankvärt!

Vi ses! Kram på er.

  • Nära Dahlgrens väg , Nacka

Gillar

Kommentarer

IP: 173.208.173.50