Nu var det ju ett tag sedan jag var inne igen. Till mitt försvar har min lilla kropp stött på motstånd. Jag blev extremt förkyld dagen innan vi skulle åka hem efter resan i USA och att själva resan hem i sig blev en mardröm gjorde det hela värre. När jag sedan börjar känna mig lite frisk ska jag och Arvid fira vår 1-årsdag på yasuragi och då kändes det så viktigt att vara på topp (lite i alla fall) då vi hade planerat det hur länge som helst. När vi väl var där mådde jag bättre trots att jag snorade ned varenda pool vi var i. Och det blev ju trots att jag var skruttig en väldigt lyckad dag!

Ett par dagar senare var det dags för Erics 16-årsdag. För mig känns det helt ofattbart att han redan hunnit bli så gammal (och bara två år från att bli myndig). Dessutom kan han övningsköra samtidigt som jag, vilket känns kluvet och konstigt!! Förhoppningsvis hinner jag ta körkort innan han kan. Dagen bestod av paketöppning, brunch, tårtätande och middag. Det verkade som att Eric tyckte att dagen var lyckad, vilket såklart är det viktigaste av allt trots allt!

Med januari kom också vintern, den ack så efterlängtade riktiga vintern som jag har längtat så mycket efter (som sedan tyvärr försvann lika snabbt som den kom). Men vi slösade inte vår lördagmorgon inne när det var både snö och sol ute, det ska avnjutas så länge det bara går. Jag, Stefan, Maja och Mio tog oss ut i det fina vädret och tog en fin skogspromenad. Dagen efter insjuknade jag i influensa, smittad av mamma.

Det tog nästan två veckor att bli av med den envisa influensan, men trots att den försvann kände jag mig ändå inte helt frisk. Under tiden har också jag och Arvid bestämt oss för att flytta ihop och utveckla vår relation till en ny nivå. Trots att det kommer lite besvär på vägen har det inte ändrat vår inställning till att bli sambos. Så småningom kommer det att lösa sig, men i dagsläget vet vi inte var vi hamnar än. Istället har Arvid under de senaste veckorna bott hos mig mycket och vi har fått testa på hur det skulle vara att vara sambos på riktigt och lära känna varandras "skitsidor" mer. Vilket bara har varit positivt för oss. Under de senaste veckorna har vi mest pluggat då både Arvid och jag studerar på heltid. Och såklart lunchat lite då och då.

Min fina blivande sambo!❤

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Eftersom det blev ganska hektiskt under den sista veckan av vår semester i Florida och att jag blev sjuk precis innan avfärden hemåt och under tiden efter resan skriver jag ett inlägg först nu långt efter hemkomsten. Veckan bestod mestadels av aktiviteter med min och Erics släkt som vi två bodde hos under den andra veckan. Eftersom vår faster Yoko jobbar på Disney hade vi turen att få gå gratis (!!) på Animal Kingdom, Epcot och sedan en liten tur till Magic kingdom där bara Yoko, jag, Maja och Charlotte gick. Även om det var fruktansvärt kallt sista veckan, gjorde det inte att tiden i Orlando var sämre än den första på Hutchinson Island. Det blev mer som en extra vecka som blev mer hektisk och fylld med aktiviteter (som dock tyvärr gjorde att jag blev sjuk sista dagen). Förutom nöjesparker flängde vi runt en del och tittade på en massa ställen runt det lilla området där de bor och en av kvällarna hade resorten där mamma, Stefan och Maja bodde en reptilshow som jag också fick hänga med på. Jag har oftast inga problem med att hålla i reptiler som ormar och ödlor, men det tog emot att hålla i tarantellan (där går liksom min gräns) men jag vågade! De hade även med sig två unga alligatorer, och en av dem var en liten bebis på 6 månader. Galet söt!!

Likes

Comments

Under tiden vi har varit här har jag känt mig ganska uppblåst och inte direkt så exalterad över att få äta ett ton mer mat än jag vanligtvis gör hemma. Det är nog något man måste vara beredd på när man åker hit, det tillhör själva upplevelsen liksom. Varje dag sen vi kom fram till Orlando har jag hamnat i matkoma, vilket har gjort att jag har ätit ett stort mål under dagen som räcker tills nästa dag då den mat som finns i den måltiden normalt sett brukar motsvara alla måltider tillsammans som jag får i mig under en normal dag hemma i Sverige. Men idag provade jag en typisk amerikansk rätt som jag gillar. Vi åkte till ett slags "Market place" som var som en lyxigare food court, Eric och Yoko beställde Pizza medan jag och Charlotte tog varsin Mac n' cheese. Efter det kunde jag knappt fungera normalt och vi åkte tillbaka till huset för att fika med Mamma, Stefan och Maja. Efter det åkte alla dem förutom Maja, plus Eric till ett RL outlet för att handla jeans och annat. Under den tiden pratade jag med Arvid på FaceTime en stund (vilket jag gör i genomsnitt 2ggr per dag) medan Maja fick låna min iPad och mina lurar för att roa sig med. Sedan kom resten tillbaka och Yoko ordnade tacomiddag som var helt fantastisk! Imorgon ska jag till Mamma, Stefan och Maja för att hänga med dem och titta på alligatorer och ormar.

Likes

Comments

Enda sedan vi kom fram till Orlando har vädret ändrats totalt. Det gick från att vara sol och värme med strand och bad till bara några grader varmare än hemma och spöregn, vad hände liksom? Men jag klagar inte, vi fick en vecka med riktigt mycket sol och bad vilket ju ändå är som en vanlig solsemester. Resten har mer blivit som en bonus för att få hänga med min och Erics släkt på pappas sida som bor här borta. Trots kylan och regnet igår åkte vi till Kennedy Space Center där NASA skjuter upp rymdraketer och därifrån även Apollo 13 åkte från. Det var mycket köer och folk vilket gjorde att vi alla blev väldigt trötta, men det var kul att ha varit där! Efter det åkte Mamma, Stefan och Maja hem och vi fortsatte till en japansk restaurang för att äta lunch.

Likes

Comments

Att blogga har ju för mig varit lite som meditation. Det har fått mig att slappna av och gett mig en lugn stund på dagen. Nu var det ett tag sen som jag var aktiv sist, ungefär 1 1/2 år sedan. Då var det en dagbok som följde mitt liv i Spanien, men det är också viktigt att dokumentera vardagen hemma i Sverige. Så därför startar jag om igen, med en ny blogg!

Hela julaftonen i år gick åt till att resa en massa, men oj så värt det! Vi är i Florida i 2 veckor, första veckan på en ö som heter Hutchinson Island och andra i Orlando. Förutom en vanlig semester har vi även passat på att träffa min och Erics släkt som bor här. Idag kom de hit till vårt "penthouse" och hängde. Vi spelade pingis, åt lunch och vara va! Så mysigt!

Så med det här lite korta inlägget förklarar jag härmed den här bloggen född!

Likes

Comments