Foto bilder, Om mig, Pyret, vardag

Det har inte varit så mycket uppdatering nu då jag inte har haft så mycket tid men idag var jag med Madde och vi tog lite bilder igen hehe, dessa bilder blev faktiskt mycket bättre än de förra. Tycker jag iaf, Pyret mår bra och nu på veckorna tränas han endast en dag på helgen antingen hopp tränar jag el så konditions tränar jag han.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Skolan, Träning, vardag

Jag har inte lagt ut något på ett då jag inte har haft tid och har inte haft några idéer på vad jag ska skriva om. Men iaf jag har hopptränat pyret nu de sista då har vi tränat både en del krok och hoppat boxar. Han klarar som max än så länge 30 i höjd och 76 i längd ska hoppträna idag och hade tänkt att hoppa rak och försöka få mer driv i han :)

Har inte så mycket att skriva då jag inte vet vad jag ska skriva om men nu fick ni en liten uppdatering iaf. Hopptränar nu endast en gång i veckan och sen har jag börjat karate som jag tränar 2 ggr i veckan, måndagar & torsdagar. Jag går även självförsvar 1 gång i veckan , på tisdagar så jag har inte så mycket tid till att skriva inlägg, men det kommer ut inlägg när jag har tid :)


Hur har eran dag varit? kommentera gärna!

Likes

Comments

vardag, Skolan, Tankar

Jag känner faktiskt att de ska bli hyfsat kul att börja skolan imorgon igen, har ju rätt kul i skolan ändå äen om läxorna tynger en del och så, men bortsätt från de så är de faktiskt kul att springa runt i skolan med madde xD

Sen ska de bli kul att se de nya sjuorna även om de ä en i 7 grön B som jag inte gillar riktigt så ska de bli kul å träffa dom å se hur dom är som klass och på hålen osv :) Haha kommer ihåg när ja började sjuan där typ 2 personer från åttan smet in på vår lektion när vi hade so xD ja man kan ju säga att grön inte är den lugnaste korridoren direkt, men de ä kul med lite liv osv även om lärarna blir tjuriga för en del i klassen snackar med varandra under lektionen å inte är lika koncentrerade på vissa lektioner å på andra lektioner så är dom kanske lite lugnare. Sista veckan innan sommarlovet hade 9 grön A+B vattenkrig, såklart några sjuor å åttor oxå, man brukar kunna köpa vattenpistoler typ sista veckan för Willys brukar ta in dem då och då sprutat niorna vatten på varandra i korridoren. Lärarna plir inte så jätte glada men aa xD

Hur har eran sommar varit förresten? :)

Likes

Comments

Pyret, Träning, vardag

Idag hoppade vi rak msv och jag är så glad då han hoppar de flytande utan problem för han har ju ingen direkt hoppkrosning eller så i sin ras utan han är ju dvärgvädur /löwen å de ä dels inga så speciellt pigga raser å sånt men han verkar tycka de är kul och det är ju de bästa! :D

I videon så råkade ja tappa kopplet men lyckades ta mig igenom banan ändå, och för er som inte vet klasserna i hoppning så är de följande:

Rak/krok Lätt: Max 30 cm högt, 45cm långt
Rak/krok Msv (medelsvår): max 38cm högt, 45cm långt

Rak/krok Svår: max 45 cm högt, 80cm långt
Rak/krok Elit: max 50 cm högt, 80cm långt

Man kan även tävla höjd & Längd där tävlar man ej elit / elit. Höjd och längd går ut på att man ska hoppa ett hinder som höjs allt eftersom kaninen klarar höjden. Efter tre rivningar på en höjd får man inte fortsätta mer.


Likes

Comments

Om mig, Pyret, Träning, Foto bilder, Skolan

God eftermiddag! -för några dagar sen va jag med en kompis och vi tog hennes kamera och gick ut och fotade lite :) bland annat den bilden som jag har som pb här på bloggen :) Sen så har jag hopptränat idag och jag hoppade höjd + lite krok aktigt för han ska lära sig hatt leta efter hindren för att man kan inte hoppa en krok bana utan att kaninen inte söker efter hinder. Så när man hoppar krok så är de viktigt att kaninen söker efter hindret oh även lyssnar på hjälperna den får av föraren :). Hoppningen gick super bra och han hoppar nu runt 20cm till uppvärmning och uppåt 40-45cm i slutet <3. och sen sista gågnen jag hoppade han så orkade han inte över 40 så han slog i huvudet i bommen :/ men sen hoppade jag en gång efter de ifall han fick nån spärr osv å kanske inte vågade hoppa så de va lika bra att hoppa igen :)

Här är bilderna vi tog :)

​Vad tyckte du om bilderna? lämna gärna en kommentar ;)

Likes

Comments

Pyret, Träning

Hej idag tränade jag höjd då jag ville se hur högt Pyret kunde hoppa. Det resulterade i 45cm med nedslag. Innan pyret blev överansträngd så hoppade han 45 cm och efter de så har jag inte hoppat så högt utan hoppat lägre banor och sånt. Men idag hoppade jag höjd för att se hur högt han kunde hoppa, det resulterade i 45 cm! jippie! äntligen så har jag klarat av att hoppa han så högt utan att han har blivit sur/ attackerat mig! :D. Jag vill föröka att få han att hoppa högre då på träningen han hoppade 45 en gång i slutet som avslut och att jag inte hoppade högre för att jag stoppade där idag och får ta de nån annan gång, men nu när jag värmer upp så hoppar han 15 som uppvärmning och på träning med rak bana så hoppar ja högst typ 25 cm då jag inte har så många hinder som är enkla att höja :/. Jag har även beställt en bosele som kom idag :D jag provade den på träningen och den var verkligen sååå mycket bättre än H-selen som jag brukar använda, lixom styrningen och hoppningen var super , styrningen blev enklare och han lyssnade bättre på hjälperna i selen! Nu ska ja även köpa ett koppel på 3M i nästa vecka då jag kännar att de behövs i hoppningen då jag igår hoppade pyret och vi krockade över ett hinder, jag hade förväntat mig att han inte skulle hoppa och då hoppar han så de blir att jag drar tillbaka han när han hoppar:/ kände nu att detta blev ett väldigt rörigt inlägg, sorry för de haha :)

Här är en bild på selen och en på kopplet :)


ska nog lägga mig nu om en stund

Godnatt <3

Förresten vad tycker ni om min nya design? själv älskar jag den :*

Likes

Comments

Pyret, Träning, Tankar, Mål

Asså jag är såå gald just nu! Att jag skaffade en kanin som var okunnig och som var en kel och mys kanin innan till att ha blivit en kanin som jag villl starta tävling med! asså jag är stolt över mig själv, att jag har tagit mig tiden till att träna denna lilla varelse och det har varit mot gångar och jag har ärligt talat blivit rädd för min kanin i någon vecka för att pga att han attackerade mig för jag pressade han för hårt så satt de kar i mitt huvud att så fort jag skulle driva fram han att han skulle attackera/ bita mig igen. Den tanken va bara att öva bort och för mig att ta små steg i taget för att komma över rädslan och tanken att han skulle göra lika dant igen, i nu läget är jag så glad att jag hittade Pyret och att jag tog med han hem och gav mig på att lära han hoppa utan att jag hade någon erfarenhet av kaniner, visst jag kunde lite men inte t.ex. hur man lär kaninen att hoppa på " rätt sätt" så jag vet inte om jag lärde han hoppa på " rätt sätt " men han hoppar jätte fint nu iaf! han rasade ner i vikt samt fick mask i magen oh blev super smal! då bytte jag foder från bara pellets till blandmat. Han gick upp i vikt och blev jätte fin bara de att de saknades muskler på han men då kontaktade jag en tjej som har kanin uppfödning för hermeliner och hoppkorsningar och frågade henne vad jag behövde göra för att kaninen skulle bygga muskler över ryggen. Hon sa att jag skulle gå i mycket uppförsbackar och hoppa studs, jag började med att gå i uppförsbackar, och hoppade en del studs och sedan pausade jag ett tag och kollade på olika övningar pga att jag inte bara kunde hoppa bana varje träning och behövde variation och hittade tre st sidor med lätta , medelsvåra och avancerande övningar och jag har provat 4 / 5 st av dessa övningar och dom verkar bra! men jag är iaf sjukt nöjd med hur långt vi kommit och pga att det har varit en del motgångar så har vi skapat starkare band, jag har lärt mig att lyssna och läsa av när han inte orkar mer. Jag märker oxå när han är glad och pigg men för att avrunda detta så vill jag försöka hitta en tävling inte så långt här ifrån där jag planerar att starta två rak mini och eventuellt en rak lätt på samma dag, alltså debutera i mini + i lätt på samma dag för att jag tror att han skulle klara av de. sen de oxå i hoppningen att Pyret verkar gilla att hoppa då han är väldigt pigg och driver framåt hela tiden nu, innan stannade han efter varje hinder men nu klarar han av att hoppa en bana med flyt (obs jag vet att det är skruvar som håller upp de hindret som är efter vatten graven men jag ska bygga nya hinder med märlor istället! har inget annat hinder att ställa upp för att få en rak bana med 5 hinder!)

Likes

Comments

Pyret, Träning

usch fy vad varmt det är! det är sköt med värme så jag ska inte klaga men under träningen blir det väldigt varmt haha. Idag körde jag två olika övningar och den första var brytnings kombination där man ställer upp ett hinder rakt fram och sedan ett snett. Denna övningen ger resultatet bättre kondition och även att kaninen lyssnar bättre på dina hjälper, Pyret förstod denna övningen så det var ingen big deal. Den andra övningen heter kant hoppning där man ställer upp fyra hinder på en fyrkant och jag valde att ha två meter mellan varje hinder resultatet med denna övningen var att kaninen får bättre kondition och mer trygghet att hoppa. Pyret hadde lite svårt med denna övningen då han hellre hoppade hinderna på en volt istället för att hoppa på ett fyrkantsspår. Och vi avslutade med en rakbana på 5 hinder, de högsta hindret låg på 20cm och de lägsta på ca 15cm vi provade oxå att hoppa vattengrav och den hoppade han utan problem och shiiet vilket hopp han gjorde över den, hade önskat att någon kunde ha tagit en blid när han hoppade så. Han hoppade jätte långt över vattengraven då den bara vart ca 10-15 cm bred så hoppade han och landade cirka 5-10 cm efter. om du vill läsa mer om övningarna kan du göra det här.

Här ovan är fyrkants övningen :), jag glömde ta kort på brytnings kombinationen men om du går in på sidan där övningarna finns så ser du en skiss på övningen :)

här är banan som vi avslutade med! resultatet av träningen känns bra och han var super idag och hade jätte mycket driv och det gillade jag! blir så glad ner jag ser att han gillar att hoppa :) ska in på skuttli.se nu och se om jag kan hitta en tävling i borås och eventuellt anmäla mig i med två starter rak mini och kanske men bara kanske starta en lätt rak oxå men det vet jag inte, men iaf så tror jag att det blir två starter i mini iaf :). imorgon tror jag att jag ska prova mig på att köra någon krok övning och kanske hoppa en krok bana, jag värmde upp idag med att köra lite slalom mellan tre träd för att se hur han är att svänga och det var jätte enkelt faktiskt och han fattade hur han skulle göra :D

Likes

Comments

vardag, Övrigt

​Hejj! de senaste dagarna har jag varit i Onsala och kom hem igår kväll :) Filip har en stuga i Onsala med sin familj dit åkte jag i onsdags förmiddag och blev körd till Göteborg av mammas kompis, Tack :) och på centralen i Göteborg mötte filip upp mig. och vi tog pendeln till Kungsbacka och sedan blev hämtad där av hans syster :) och blev körda till deras stuga, stugan ligger mitt ute i skogen med en granne mitt emot och ca 800meter från havet och såklart badade vi i havet ;) men när jag kom på onsdagen och hade hälsat på alla och landat lite så gick jag och Filip till havet och badade och sen när vi kom tillbaka så käkade vi mat och sedan tog de lugnt på kvällen. Nästa dag alltså torsdag så skulle vi alla till skara sommarland och  de var jätte kul vi åkte alla vatten attraktioner och hade en jätte mysig dag där helt enkelt :) de va kul att jag fick följa med <3. Bilresan dit tog runt 2,5h-3h ungefär och sen när vi kom hem så gick vi och la oss och somnade, dagen där efter alltså fredag så skulle jag hem men innan de så gick vi till havet och va där ett tag till ungefär 15:20 sen gick jag och Filip för jag skulle packa och fixa allt innan jag skulle åka igen. vi åkte 16:45 från Onsala till Kungsbacka där jag och Filip åkte till centralen i Göteborg där jag tog tåget 18:05 och Filip åkte tillbaka till Kungsbacka och jag åkte till Borås där jag blev hämtad av mamma :) Jag har inga bilder från Onsala å skara för ja hade inte med min mobil in på skara och jag tog inte med min mobil till havet 

Likes

Comments