Morgonlista

När går du upp? På vardagar går jag upp mellan sex och halv åtta beroende på om jag är i stan eller inte den veckan och vilken tid jag börjar. På helgerna varierar det också såklart men runt halv tio-tio är en lagom tycker jag.

Vad är det första du gör varje morgon? Kollar mobilen, vilket främst är snap men om jag har tid brukar jag även kolla bloggar, Instagram och Twitter. När jag går upp är det första jag gör att sminka mig om jag ska iväg ganska snart (exempelvis till skolan), men om jag inte har någon plan de närmsta timmarna är det olika vad jag gör först.

Hur lång tid spenderar du i badrummet varje morgon? Just i badrummet spenderar jag nog bara 5-10 minuter på morgonen om jag inte duschar, då är det längre såklart, men smink och hår gör jag utanför badrummet och det brukar ta mellan 40 minuter och en timme.

Är frukost viktigt? Ja det tycker jag såklart, men om jag är stressad prioriterar jag ofta smink etc. istället vilket inte är så bra.

Vad äter du till frukost? Det är jätteolika, men några saker jag brukar äta är toast, macka, smoothie, pannkaka, omelett, stekt ägg, flingor osv. På helgerna gillar jag att göra en större frukost/brunch och då gör jag ofta amerikanska pannkakor eller liknande.

Är du morgontrött? Ja och nej, på vardagarna vill jag absolut inte lämna sängen när klockan ringer och jag har minst tre larm varje dag för annars stänger jag av dom i sömnen ;) Men samtidigt gillar jag mornar och går gärna upp lite extra tidigt för att hinna sminka mig, äta frukost osv. i lugn och ro. Så jag skulle säga att jag är trött men gillar ändå mornar, och när jag väl går upp blir jag jättepigg direkt.

Vad har du för alarm? Radar som är förinställning på iPhone, det är HEMSKT haha men jag har inte orkar byta. Däremot brukar jag även ställa in "Läggdags"-funktionen som iPhone har då den väckningen är lite lugnare, och då är jag redan lite halvvaken när larmet ringer fem minuter senare och då är det lättare att gå upp.

Hur ser en perfekt morgon ut? Vakna jätteutvilad och utan larm men ganska tidigt, runt åtta typ, duscha och tvätta ansiktet, göra en stor och fin frukost, sminka mig länge samtidigt som jag lyssnar på någon bra podd, typ något sånt.. Jag vet faktiskt inte riktigt, det viktigaste med en perfekt morgon är iallafall att jag vaknar utvilad och att jag inte har något att stressa till!

Vad är det bästa med morgonen? Att dagen börjar? Hehe klyschigt, men jag vet faktiskt inte vad jag tycker är det bästa med morgonen. Kanske att man är vaken när alla andra sover och allt är tyst och lugnt? Ingen aning ;)

Hur går du klädd på morgonen? Sätter på mig en morgonrock eller en stor t-shirt så fort jag går upp och det har jag på mig fram tills jag byter till outfiten jag ska ha för dagen, vilket oftast är det sista jag gör i min morgonrutin.

Gillar

Kommentarer