Idag vaknade jag tidigt men låg kvar i sängen några timmar och kollade på sex ande city innan jag gick till gymmet. Har precis börjat titta om serien och det var så längesen jag kollade på den så det är roligt att se för det är så mycket som man har glömt.

Sedan har jag fått lite skolarbete gjort & nu ska jag kolla ett avsnitt av sex and the city innan det är dags för jobb.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Då är jag inne i v.4 av Tammy Hembrow's 8 week booty building program & det känns jätte bra! Detta är då sista veckan av första delen av programmet så nästa vecka kommer det att bli andra övningar.

Det är tre pass varje vecka, alla passen skiljer sig mycket ifrån varandra & jag måste säga att det sista passet på veckan är det absolut jobbigaste. Jag var så slut i fredags efter träningspasset att jag var tvungen att ta en matta & lägga mig på en stund innan jag kunde gå till omklädningsrummet haha.

Likes

Comments

Att hitta rätt studieteknik kan vara jätte svårt, speciellt om du inte har gått i skolan på många år & sedan väljer att läsa vidare. Jag har aldrig varit särskilt bra på att plugga, jag har försökt men när jag känt att det blivit för mycket & när jag känt att jag inte vet hur jag ska lära mig, så har jag lätt gett upp.

Men äntligen kan jag säga att jag har hittat en studieteknik som fungerar för mig, så jag tänkte dela med mig av mina tips!

1. Sammanfatta det du ska lära dig - Detta tar lite tid & kan många gånger vara lite jobbigt, men det är så värt det i slutändan! Sammanfatta från boken & från föreläsningar & skriv ner det i ett anteckningsblock. Många gånger, framförallt i boken, så står det mycket mer än det du faktiskt behöver veta. Genom att sammanfatta så vet du vad det är du ska fokusera på.

2. Gör flashcards - Flashcards är små kort, där du skriver tex en fråga på ena sidan av kortet & svaret på andra sidan, eller kanske ett begrepp på svenska på ena sidan av kortet & samma begrepp på latin på andra sidan, beroende på vad det är du ska lära dig. Flashcards är ett jätte bra sätt att förhöra sig själv på. Det finns många olika hemsidor där man kan göra digitala flashcards, men jag brukar använda mig utav Quizlet.com, de har dessutom en app så att man enkelt kan studera via mobilen, jätte smidigt när man sitter på bussen eller har tid över någon annanstans.

3. Rita upp det - (Beroende på vad det är man läser till så kan man ju såklart inte alltid rita upp något) Men när man läser till sjuksköterska så är det många organ man ska kunna osv, då brukar jag rita upp det på ett papper & skriva vid sidan om vad de olika delarna heter. Genom att rita upp det själv så fastnar det mycket lättare & jag har mycket lättare för att lära mig det än om jag bara tittar på en färdig ritad bild.

Alla är såklart olika & det är inte säkert att det som fungerar för mig fungerar för andra, men förhoppningsvis är det någon som kan dra nytta av mina tips! 💋

Likes

Comments

Att jag går i skolan & att har ett jobb som innebär att jag jobbar både kvällar & helger gör att jag lätt glömmer bort när det är helg. Idag slog det inte mig att det var helg förens jag såg att någon postade någonting på Instagram om att det. För många är helgen något speciellt, man kanske äter något extra gott, myser ner sig till någon film eller kanske går ut & dricker drinkar.

Just nu så gör det mig faktiskt inte så mycket, jag trivs med min vardag & älskar att jag kan unna mig något en kväll mitt i veckan istället, att jag en tisdag (förutsatt att jag är ledig) kan välja att mysa i soffan hela dagen. Men kan tänka mig att min syn på att vara ledig på helgen kommer att förändras när jag har familj & så.

Men oavsett om helgen är speciell eller inte så tycker jag att det är viktigt att man tar ledig tid någon dag under veckan. Jag tar ledigt under helgen ibland om jag ska göra något speciellt, men om jag istället har valt att jobba eller plugga under helgen så ser jag till att ta ledigt under veckan istället.

Likes

Comments

Den första bilden är jag i januari 2017, den andra bilden är jag i januari 2018. Detta året har jag mest fokuserat på att träna mina ben & rumpa då jag ville få lite mer former, men har även börjat fokusera på mer på mage & rygg nu. Jag tycker själv att det är stor skillnad på bilderna & jag tycker framförallt att jag mår så mycket bättre!

Ibland måste man blicka bakåt för att inse hur långt man har kommit, så ett tips till alla som tränar är att ta mycket bilder. Även om det är privata bilder som man inte vill dela med sig av, så är det jätte roligt att ha för sig själv. Utsidan är absolut inte det viktigaste när man tränar, men det är väldigt roligt (tycker jag) att se hur man kan förändra sin kropp.

Likes

Comments

Är inne på vecka två av Tammy Hembrows 8 week booty building program, & det känns jätte bra! Det som är extra roligt med programmet är att där är övningar som jag tidigare varit lite rädd för att göra då jag känt att jag inte fått till tekniken, & i programmet är där en liten beskrivning till varje övning exakt hur man ska stå, hur man ska placera fötterna osv, så bra!

Nu i dagarna är det ganska exakt ett år sedan jag börja ta träningen lite mer på allvar, så tänkte att jag ska lägga upp en före & efter bild lite senare så ni får se resultatet av ett års träning.

Likes

Comments

Igårkväll var jag på middag för en tjejkompis som fyller år. Det känns som att ju äldre man blir desto mindre tid får man för att hinna umgås med vänner, så det var jätte roligt att träffa alla!

En av mina vänner hade fixat hemmagjord sushi till oss, super gott!

Likes

Comments

Jag är så excited för jag har bestämt mig för att jag ska prova Tammy Hembrows 8 week booty building program! Programmet är gjort som så att det är tre träningspass per vecka, med varierade övningar för varje pass. Programmet är uppdelat i två, så att i 4 veckor följer man ett program & de andra 4 veckorna följer man ett annat program.

Det ska verkligen bli så kul att testa programmet & se resultatet!

Jag efter dagens träningspass, så trött haha.

Jag har velat prova något träningsprogram väldigt länge men har aldrig tagit tag i det, men så äntligen gjorde jag det så det ska bli kul!

Likes

Comments

Idag hade jag mitt sista skriftliga prov för den här terminen & det känns så bra! Jag kunde inte fått en bättre start på det här programmet.

Nästa vecka har vi ett praktiskt prov & sen är jag ledig i en hel vecka innan nästa kurs startar. Känns välbehövligt då jag knappt kunna slappna av under jul & nyår eftersom jag behövt plugga inför provet vi hade idag.

Så nöjd över mitt val att läsa till sjuksköterska!

Likes

Comments

Nytt år & nya möjligheter! Det jag älskar med årsskiftet är att jag ser det som en tid att ladda om, att reflektera över vad det är man har gjort under året & vad man har för mål man vill uppnå under det nya året. I'm so ready for 2018!

Likes

Comments